Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Zwarte schaal met peren en roze bloemen

Het gebeurt helaas dagelijks: een buurman die lelijk is gevallen, je moeder die het niet naar haar zin heeft op haar werk of een goede vriend die twijfelt over z’n relatie. Het zijn allemaal dingen die helaas bij het leven horen. Maar dat betekent niet dat je er geen aandacht aan hoeft te geven! Hoe fijn is het, om een ander te laten weten dat je er voor diegene bent? Tijdens kleine, onbenullige problemen, maar ook gedurende grote, levensveranderende zaken. Geef daarom een speciaal hart onder de riem cadeau: daarmee laat je zien dat je de ander steunt, aan ‘m denkt en graag wilt dat diegene zich snel weer de oude voelt. Een cadeau is dé opkikker waar iedereen blij van wordt!

Wat is een hart onder de riem cadeau?

Een hart-onder-de-riemcadeau is precies wat de term zegt: een cadeau waarmee je een ander een hart onder de riem steekt. Dit cadeau zal voor iedereen anders zijn, omdat iedereen op een andere manier een hart onder de riem kan worden gestoken – de een voelt zich beter door te grappen terwijl de ander juist aan dierbare herinneringen wil terugdenken.

De enige eis van een hart-onder-de-riemcadeau is dat het cadeau doet wat het zegt en een hart onder de riem steekt bij degene die het cadeau ontvangt. En aangezien jij als dierbare weet wat die ander leuk en fijn vindt, ben jij geschikt om te bepalen wat voor de een wel werkt maar voor de ander niet.

Ken je de persoon niet zo goed, maar wil je hen toch een hart onder de riem steken? Is het bijvoorbeeld je baas die ziek thuis zit? Of heeft een trouwe collega een vervelende ervaring gehad en wil je haar jouw medeleven betuigen? Hou het dan neutraal: dan weet je zeker dat je cadeau in de smaak valt!

Wat zijn voorbeelden van hart onder de riem cadeaus?

Bij een hart-onder-de-riemcadeau kun je denken aan de traditionele fruitmand. Misschien klinkt het je wat saai in de oren, maar tegelijkertijd moet je beseffen dat je nooit verkeerd kunt gaan met een good old fruitmand. Fruit is gezond én lekker! Wil je iemand die ziek thuis is – om wat voor reden dan ook, fysiek of mentaal – een opkikkertje sturen? Dan kun je dat perfect doen door zelf een fruitmand te maken.

In een mooie rieten mand, gecombineerd met een leuk kaartje kun je met een zelf samengestelde fruitmand – bijvoorbeeld met fruit uit je eigen moestuin – aan de ander laten zien dat je hen niet alleen beterschap wenst, maar dat je ook er zelf moeite voor hebt gedaan om de boodschap over te brengen. Je bent niet zomaar naar de winkel gegaan of hebt via internet een fruitmand opgestuurd. Nee, je hebt ‘m zelf met liefde samengesteld! Zo proeven de appels, perziken en aardbeien uit eigen tuin toch nog net wat beter!

Bos bloemen

Wat ook altijd een goede optie is voor een hart-onder-de-riemcadeau, is een mooi bos bloemen. Niet alleen fleurt een mooi bos bloemen elke ruimte – zelfs een klinisch ingerichte ziekenhuiskamer – op, ze zijn ook nog eens bewezen goed voor je gezondheid. Onderzoek wijst uit dat ziekenhuispatiënten met bloemen op hun kamer minder moe en angstig zijn en minder pijnmedicatie nodig hebben. Geweldig toch?!

Hoe vind ik het juiste hart onder de riem cadeau?

Zoals gezegd is een hart-onder-de-riemcadeau pas echt een hart-onder-de-riemcadeau als het een persoonlijk cadeau is. Een cadeau dat op maat gemaakt is voor degene die je een hart onder de riem wilt steken. Ken je degene niet goed genoeg of twijfel je überhaupt over wat een goed hart-onder-de-riemcadeau zou zijn? Bij deze een aantal tips:

Tip 1: het gaat om de gedachte, niet de gift

Hoewel het cadeau belangrijk is, is bij een hart-onder-de-riemcadeau vooral de gedachte erachter belangrijk. Kom dus niet aanzetten met een dure smartphone, maar met iets dat de ander echt raakt. Iets waar hij of zij oprecht blij van wordt. Het hoeft niet veel te kosten, als het maar een glimlach op het gezicht van de ontvanger tovert!

Tip 2: persoonlijk, persoonlijker, persoonlijkst

Koop echt een persoonlijk cadeau waarvan je weet dat de ander het zal waarderen. Of beter nog: maak zelf iets met je eigen handen. Je hoeft geen kunstwerk te maken dat in een museum terechtkomt, zolang het maar iets is waar je moeite in hebt gestopt en dus emotionele waarde voor jou en voor de ander heeft. Iets dat een blijvende herinnering in jullie relatie wordt.

Tip 3: wees (indien nodig) bewust, subtiel en sensitief met een opkikkertje sturen

Wees heel bewust van wat je koopt en hoe dat in relatie staat met datgene waar de ander mee worstelt. Koop niet iets dat alleen maar onbedoeld een vervelende herinnering zal oprakelen. Gaat een goede vriend of vriendin door een depressieve periode heen en wil hij of zij eigenlijk het huis niet uit? Doe hem of haar dan geen middag winkelen cadeau: dat is in zo’n geval natuurlijk niet passend. Bij twijfel kun je het beste subtiel blijven: een kaartje sturen is bijvoorbeeld al heel erg lief! Of een luisterend oor, daar zijn heel veel mensen ook al blij mee. 

Beterschap wensen doe je zo

De conclusie van dit artikel is dus dat je met een hart-onder-de-riemcadeau heel goed iemand beterschap kunt wensen. Je kunt iemand appen, mailen, bellen of spreken, maar je maakt pas echt indruk met een gemeende boodschap in combinatie met een gepersonaliseerd beterschapscadeau. Of je nu vegan vrienden duurzame cadeaus geeft of je een foodie uit je vriendenkring een mooi wijncadeau geeft, zolang het maar echt voor de ander bedoeld is laat jij zien met een mooi hart-onder-de-riemcadeau dat je om hen geeft! 

Hebben deze tips je geholpen bij het vinden van een mooi hart-onder-de-riemcadeau? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste cadeaus voor elke gelegenheid!