Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Kerstboom met cadeaus eronder

Geven geeft plezier! Niets zo leuk als de verraste ogen van de ontvanger, toch? Bij Westwing zorgen we er graag voor dat er alleen maar blije gezichten rondom de kerstboom zitten dit jaar. Of je nu op zoek bent naar een mooi kerstcadeau voor je moeder, iets voor je beste collega of je partner! Westwings kerstcadeautips kunnen je altijd inspiratie geven en je helpen om originele cadeaus te vinden. Bekijk ook onze exclusieve selectie stijlvolle kerstcadeaus. Misschien vind je hier het juiste cadeau!

Tip: Maak een adventskalender! En geef het weg als een vervroegd kerstcadeau.

Secret Santa – originele cadeaus voor Kerstmis

Heb je al eens gehoord van Secret Santa? Dit is een traditioneel kerstgebruik dat wijdverbreid en populair is bij grotere groepen, maar in Nederland kennen we het nog niet echt. Het lijkt op lootjes trekken met Sinterklaas. Je kunt Secret Santa of verschillende manier spelen: of iedereen trekt een lootje met een willekeurige naam waar je een cadeautje voor moet kopen óf iedereen koopt een algemeen, unisex cadeautje voor een bepaald budget. Op de avond zelf worden de cadeautjes genummerd en trekt iedereen een lootje met een nummer. Jij mag dan het cadeautje pakken met het nummer dat jij getrokken hebt. Het best is om van tevoren een duidelijk budget af te spreken. Vaak gaat het maar om een paar euro, zodat het voor iedereen haalbaar is. Dus alle spelers geven ongeveer evenveel uit. Er zijn veel variaties voor dit cadeauspel. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

Cadeauspel-ideeën:

  • Klassiek lootjes trekken: Hierbij maak je een aantal weken voorafgaande aan de cadeau-avond allemaal briefjes met alle namen die deelnemen aan het cadeauspel. Deze briefjes gooi je in een hoge hoed. Iedereen trekt vervolgens een briefje. De naam op het briefje is degene waarvoor je een cadeau moet kopen. Niemand mag weten welke naam je getrokken hebt!
  • Dobbelspel: Het dobbelspel zorgt gegarandeerd voor een avondje plezier! Ken een regel toe aan elk nummer op de dobbelsteen of de dobbelstenen: dus een nummer kan betekenen dat alle geschenken met de klok mee moeten draaien, of dat je jouw cadeau mag ruilen met een andere speler.
  • Nutteloze-cadeau-spel: Iedereen koopt 2-3 volstrekt nutteloze en/of grappige cadeaus. Het gezamenlijk uitpakken van deze cadeaus voor Kerstmis zorgt sowieso voor veel gelach. Alles kan: oude schroeven, kapotte horloges of zinloze vondsten van de rommelmarkt. Laat je verbeelding de vrije loop!
  • Eerste letter kabouters: Maak lootjes met letters. Het cadeautje dat je koopt moet beginnen met de letter die je hebt getrokken.

De mooiste kerstcadeaus voor mannen

Het vinden van mooie kerstcadeaus voor mannen is voor veel vrouwen een uitdaging. Er zijn veel nuttige en tegelijkertijd stijlvolle dingen waar je mannen blij mee maakt. Het beste is om eerst te overwegen of je iets wilt kopen of dat je een DIY-kerstcadeau wil geven. Iedereen die op zoek is naar een leuk en origineel kerstcadeau voor mannen moet zeker bij Westwing zijn. Kleine cadeautjes zoals whiskystenen, die dienen als ijsblokjes, maken zijn whiskey on the rocks nog stijlvoller of wat dacht je van houten barbecue-accessoires en messensets? Met deze stoere cadeaus maak je elke man blij! Ontdek onze selectie kerstcadeaus voor mannen:

Handgemaakt – DIY-kerstcadeaus

Als je iets persoonlijks wilt geven voor Kerstmis, overweeg dan een DIY-kerstcadeau. Hiermee kan je je creativiteit de vrije loop laten. Een paar leuke cadeau-ideeën voor Kerstmis die gemakkelijk zelf te maken zijn:

Kleine DIY-cadeautips voor Kerstmis:

  • Plakbook: Een liefdevol kerstcadeau is een versierd plakboek met foto’s en citaten. Ook songteksten van concerten waar jullie geweest zijn, kunnen een mooie aanvulling zijn.
  • Kerstkoekjes: Liefde gaat door de maag. Geef daarom zelfgemaakte koekjes weg met Kerstmis. Versier ze met glazuur en andere decoratie en verpak ze stijlvol in een kerstachtig koekblik.
  • Fotocadeaus: Vooral in het digitale tijdperk is dit kerstcadeau-idee een charmante optie voor het vastleggen en bewaren van mooie herinneringen. Maak een fotocollage, een kalender of laat een mozaïekfoto afdrukken van jullie samen.

Last minute kerstcadeautips

Kerststress? Ben je vergeten om voor die vriendin, collega of familielid een kerstcadeau te kopen? Dan hebben we een paar goede last minute kerstcadeautips voor je. Wat dacht je van een nieuwe agenda of een mooie kalender? Je kunt in de agenda nog een paar persoonlijke berichtjes schrijven! Ook een leuk leesboek of tijdschrift is altijd een succes! Vaak kan je deze nog even last minute bij een tankstation halen.

Nog leuker en sneller is een voucher van Westwing. Hiermee maak je elke man, moeder, buurvrouw, collega en oma blij. De waardebon kan je online bestellen en direct printen zodat je er niet eens de deur voor uit hoeft! Hoe makkelijk is dat?

Meer last minute kerstcadeaus vind je in onze sales!
Vergeet je ook niet te registeren op Westwing en ontvang dagelijks exclusieve deals van top interieurmerken!