Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
sinterklaas cadeautjes in jute zak

Het grootste kinderfeest van het jaar: Sinterklaas. Schoen zetten, pepernoten liggen al maanden klaar in de winkel en het aftellen naar pakjesavond is begonnen. Maar ook dit jaar is het weer zoeken naar cadeau-inspiratie, want wat geef je je kinderen nu weer als schoencadeautje? Sinterklaas cadeautjes voor in de schoen zijn extra lastig. Want ze moeten in de schoen passen, een feestelijke prijs hebben en óók nog in de smaak vallen bij die kleine.

10x leuke Sinterklaas cadeautjes

Misschien ken je zelf het gevoel nog wel van vroeger of zie je het nu terug bij je kind: mega enthousiast de cadeaugidsen van de favoriete speelgoedwinkels doorbladeren. En de leukste cadeaus eruit scheuren, of omcirkelen. Want Sinterklaas moet en zal weten wat hun wensen zijn. Maar welk cadeautje kies je dan? Hoe ga je sinterklaas vieren? En worden er surprises gemaakt? Allemaal dingen waar je over na moet denken. Maar voor nu helpen wij je een handje met de 10 leukste sinterklaascadeautjes voor kinderen.

1. Spelletjes

Kwartet, een puzzel of memory. Er zijn genoeg leuke kinderspelletjes die precies klein genoeg zijn voor in de schoen! Een spelletje is niet alleen een leuk en gezellig tijdverdrijf voor kinderen, het is zonder dat ze het doorhebben ook nog best leerzaam. Het zet ze namelijk aan het denken: bij memory moeten ze proberen te onthouden waar iets lag, bij een puzzel moeten ze het inzicht krijgen om te kijken wat in elkaar past. En bij kwartet leren ze snappen waar ze naar moeten vragen. Erg leuke sinterklaascadeaus dus!

2. Sinterklaas cadeautjes voor in de schoen: Playmobil of Lego

Waarschijnlijk ken je het zelf nog wel: Playmobil of Lego. Heel veel speeluren kunnen hier aan voorbijgaan. Het leuke aan Playmobil en Lego is dat hun verpakkingen ideaal zijn voor schoencadeautjes. Vooral de kleine enkele poppetjes of een klein Legopakket zijn perfecte kleine cadeautjes. Dit zijn dé sinterklaascadeautjes voor in de schoen, met een lage prijs en een goed formaat. En misschien herontdek jij de legowereld ook wel weer!

3. Creatieve Sinterklaas cadeautjes

Houdt jouw kind van kleuren, tekenen, knippen en plakken? Kortom: creatief bezig zijn? Dan zijn ze nergens zo blij mee als met stiften in hun schoen. Stiften, kleurpotloden, glitterpennen of iets anders in die categorie en ze kunnen weer even vooruit. Je kunt het cadeau eenvoudig combineren met andere sinterklaascadeautjes voor in de schoen. Geef ze bijvoorbeeld stiften de eerste keer dat ze hun schoen zetten en geef ze de tweede keer een kleurboek of tekenpapier. Zo heb je meteen twee cadeautjes die bij elkaar passen. Handig toch?

4. Sinterklaas cadeau ideeën: Schleich-figuren

Ook weer eentje uit de oude doos, ken je het nog? Schleich-dieren: kunststof minidieren waarmee je uren kunt spelen. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en de leukste verhalen naspelen. Daarnaast zien de figuren er mooi uit: bij het maken van de dieren is op ieder klein detail gelet én ze zijn ook nog eens kindvriendelijk. Is jouw kind gek op dieren en ben je op zoek naar kleine sinterklaascadeautjes? Dan zijn schleich-dieren precies wat je zoekt.

5. Sinterklaas cadeautjes 12 jaar: strijkkralen

Nog een creatieve bezigheid én een uitstekend schoencadeautje: strijkkralen. Dit is wel voor de wat oudere kinderen: anders is het iets te gevaarlijk. Kleinere kinderen stoppen deze kralen namelijk al gauw in hun mond. Dit zijn dan ook erg leuke sinterklaascadeautjes voor 12 jaar. Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn er midistrijkkralen en vanaf 10 jaar kunnen kinderen met ministrijkkralen aan de slag. Zo kunnen kinderen veilig spelen!

Met strijkkralen maak je de leukste vormpjes, figuren of plaatjes na of laat je juist je eigen creativiteit de vrije loop. Vind je een kind toch net iets te jong voor strijkkralen? Rijgkralen zijn een perfect alternatief. Benieuwd naar nog meer leuke sinterklaascadeaus?

6. Bellenblaas

Kinderen zijn dol op bellenblazen! Eenvoudig te gebruiken en toch een groot speelplezier. Tegenwoordig zit er in de dop van de bellenblaas ook een klein spelletje, waar kinderen zich helemaal in kunnen verliezen. En ze leren er ook nog eens van. Houd ze zoet met dit leuke schoencadeautje en waag ook vooral zelf eens een poging!

7. Sinterklaas cadeautjes: slijm

Tegenwoordig is slijm heel populair onder kinderen. Slijm is in alle soorten, maten en kleuren te vinden. Kleurrijk slijm, glitterslijm, glow in the dark-slijm of fluffy slijm. Er zijn zelfs doe-het-zelf-pakketten zodat kinderen zelf slijm kunnen maken. Kinderen zijn er in ieder geval dol op! Slijm is niet voor niets een van de meest verkochte sinterklaascadeautjes.

8. DAS-klei

Weer een schoencadeau die je misschien zelf wel van vroeger kent: DAS-klei. Een kneedbare klei waar je van alles mee kunt maken. Het voordeel van deze klei? Je hoeft ‘m niet in de oven te verwarmen om hard te worden. Zet je kinderen lekker aan tafel, laat ze hun gang gaan en de klei droogt vanzelf op. Geen gedoe, geen viezigheid, alleen maar blije kinderen!

9. Bal

Misschien past ie niet helemaal in een schoen, maar toch is een bal een echte aanrader. Meisje of jongen, jong of oud, groot of klein: iedereen is blij met een bal. Je kunt er namelijk superveel mee! Voetballen, volleyballen, handballen, stoepranden, flessenvoetbal, trefbal, overgooien: noem maar op. Geef je kinderen een bal en ze vermaken zich de komende uren prima. Dat zijn pas echt geslaagde sinterklaascadeautjes!

10. Vingerverf

Zoals je misschien wel merkt, zijn veel schoencadeautjes best wel creatief. Ze geven het kind veel vrijheid en plezier. Daarom als laatste op onze lijst: vingerverf. Dit is vooral een schoencadeautje voor de allerkleinste kinderen: zij kunnen hier urenlang speelplezier aan beleven. Knoop ze een schort voor (heel belangrijk), stroop de mouwen op en verven maar! Een fijn cadeautje dat ook nog eens perfect in een schoen past. Hiermee sluiten we dan ook de lijst met sinterklaas cadeautjes af!

Hopelijk hebben we je met deze 10 leukste sinterklaascadeautjes geïnspireerd en heb je de juiste sinterklaascadeau-ideeën verkregen. Het blijft altijd lastig, maar maak het jezelf ook niet te moeilijk! Kinderen zijn vaak blij met élk cadeautje, simpelweg omdat het een cadeautje is. Twijfel je toch nog een beetje? Voor meer inspiratie zit je bij Westwing helemaal goed. Bekijk bijvoorbeeld eens onze artikelen over iemand bedanken of juist je excuses aanbieden.

Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste cadeautjes!