Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Surprise maken hond

Voor veel mensen is Sinterklaas vieren één van de leukste momenten van het jaar. Als het buiten steeds kouder wordt, wordt het binnen gevoelsmatig steeds warmer. Voor jong en oud is het een periode om van te genieten. Kinderen die een maand lang elke avond hun schoen zetten met een wortel erin voor het paard van Sinterklaas en ouders die nostalgisch terugdenken aan hun eigen fijne Sinterklaas herinneringen. En als 5 december eenmaal is gekomen, is het tijd voor het moment suprême: pakjesavond. Een avond vol gezelligheid, lekkere kruidnoten, smaakvolle chocoladeletters en mooie cadeaus. Maar ook een avond van Sinterklaasgedichten en -surprises. En laat dat laatste nou juist iets zijn waar veel mensen tegenaan lopen. Want wat voor surprise moet ik maken?!

Hoe kom ik op goede surprise-ideeën? Het vinden van cadeau-inspiratie is niet zo lastig. Sinterklaascadeautjes voor je vrouw of een mooi Sinterklaascadeau voor je man kopen is het probleem niet. Pas als je in de week voor 5 december begint aan je surprise, slaat de stress vaak wél toe. Omdat velen surprises maken ingewikkeld vinden of niet weten wat voor surprise ze moeten maken voor hun vriend, vader, moeder, broer of zus, hebben wij in dit artikel 10 tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt het maken van een surprise net zo makkelijk als het vinden van een kerstcadeau voor je man. Want Sinterklaas hoort natuurlijk vooral leuk te zijn!

Suprise maken: dé 10 beste tips!

Met deze 10 tips wordt het maken van een surprise een fluitje van een cent.

Tip 1: volg een duidelijk stappenplan

Misschien denk je wel: ik begin gewoon op de middag van 4 december en dan komt het vast goed. De kans is groot dat je dan het moet afraffelen en geen al te mooie Sinterklaassurprise kunt presenteren. En dat is zonde.

Bereid je daarom goed voor op het maken van je verrassing. Begin op tijd! Maar ook: stel een duidelijk stappenplan op en noteer wanneer je wat doet. Bedenk eerst een thema, scherp het aan tot een duidelijk uitvoerbare verrassing, schets het uit, verzamel de benodigde materialen en begin uiterlijk een week van te voren met het maken van je cadeau of verrassing. Hoe beter georganiseerd, hoe makkelijker en sneller het gaat!

Tip 2: een grappige surprise maken is altijd een voltreffer

Je kunt lang twijfelen over het beste onderwerp voor je verrassing. Kom je er niet uit? En begint de tijd voor een surprise maken te dringen? Maak dan een grappige surprise.

Het maken van de verrassing gaat niet zozeer om het eindproduct, maar om de gedachte erachter. Met een grappige surprise kun je degene van wie je het lootje hebt getrokken aan het lachen krijgen. Plezier hebben is toch uiteindelijk waar Sinterklaas om draait?

Tip 3: geen tijd meer? Maak dan deze Sinterklaas surprise

Heb je maar weinig tijd om nog een surprise te maken? En zoek je daarom naar iets dat je snel in elkaar kunt flansen maar er nog steeds goed uitziet?

Dan kun je altijd vertrouwen op de klassieke boeksurprise: pak een oud boek uit de kast, snijd een vierkant uit het papier en verstop hier je cadeau in. Print een persoonlijke cover uit en doe deze om de buitenkant van het boek. Of koop een wijnfles of een biertje en beplak deze met een gepersonaliseerd etiket. Zo heb je een surprise waar je vriend/vriendin/familielid nog lang van kan nagenieten!

Een andere tip is om een grote en een kleine schoenendoos en vier keukenpapier- of toiletrollen te pakken. Plak de kleine schoenendoos als kop van het dier aan de zijkant van de grote schoenendoos. En lijm de vier toiletrollen als pootjes aan de onderkant van de grote schoenendoos. Tada! Nu heb je je eigen alpaca gemaakt. Leuk toch?! Beschilder je alpaca in een kleur naar keuze en stop je kleine cadeautje in de grote schoenendoos. En klaar is Kees!

Tip 4: surprise maken paard

Over dieren gesproken: een verrassing maken van een dier is altijd een goed idee! Je kunt een surprise maken van je hond of je kat, maar dat is misschien voor gevorderden. Als je nog een beginner bent, is het misschien makkelijker om een surprise te maken van een paard. Ook daar heb je twee schoenendozen en vier toiletrollen voor nodig. De manen en de staart maak je eenvoudig van touw, crêpepapier of zelfs stro.

Tip 5: een surprise maken van lekker eten zullen ze nooit vergeten

Van een dier kun je altijd een mooie verrassing maken. Hetzelfde geldt voor een verrassing van lekker eten. Bedenk wat de favoriete maaltijd of snack van de foodie is en je surprise is zo gemaakt. 

Maak je er een voor een onbekende? Dan kun je er altijd van op aan om een surprise te maken van Sinterklaassnoep, kruidnoten of een chocoladeletter. Al het eten dat bij het Sinterklaasfeest hoort is een goede keuze voor een mooie surprise!

Tip 6: met een inside joke maak je indruk

Een grappige surprise maken is zoals gezegd altijd een leuk idee. Maar als je een grappige verrassing wilt maken voor een dierbare, dan is een surprise maken die refereert aan een inside joke helemaal leuk! Welke grap maken jullie onderling altijd? Waar drijven jullie de spot mee?

Een surprise maken draait om de gedachte en het verhaal erachter, om de herinneringen die jullie met de surprise maken en naar boven halen. Refereren naar iets persoonlijks tussen jou en je dierbare is dan het allerleukste!

Tip 7: de hobby die bij iemand hoort

Houdt je surpriseontvanger niet van Sinterklaassnoep, chocoladeletters of kruidnoten? En hebben jullie ook geen huisdier? Maar is diegene wel helemaal gek op bijvoorbeeld haar of zijn motor? Of heeft diegene een andere fanatieke hobby? Dan kun je voor het surprise maken daarnaar verwijzen. Alles wat met diegene persoonlijk te maken heeft, is altijd een goede keuze.

Tip 8: de tijdsgeest helpt je uit de brand met het maken van een surprise

Maak je een verrassing voor een onbekende? En vind je een surprise maken van lekker eten niet leuk? Maak dan een surprise die verwijst naar een belangrijke gebeurtenis van dat moment. Om voorzichtig te zijn kun je beter niet verwijzen naar iets politieks. Maar alles daarbuiten kan een leuke verrassing opleveren, zoals bijvoorbeeld een belangrijke sportoverwinning, een bekende film of een populair muzieknummer.

Tip 9: koppel je surprise aan het gedicht

Misschien denk je wel: alleen een surprise maken vind ik genoeg. En dat is volledig te begrijpen, want daar kun je je handen vol aan hebben. Maar wil je ook een Sinterklaasgedicht maken, let dan goed op dat je het gedicht en de surprise aan elkaar koppelt. Een verwijzing in je gedicht naar de surprise maakt het geheel pas echt af!

Tip 10: het hoeft niet perfect te zijn

Zoals al eerder in dit artikel is gezegd, is het belangrijkste van een verrassing dat je er liefde, tijd en moeite in hebt gestoken. Wees niet te streng voor jezelf in het beoordelen van je surprise: je maakt geen kunstwerk voor het Louvre. Dat je bloed, zweet en tranen hebt gelaten voor het maken van je surprise vindt elke ontvanger al leuk genoeg!

Hebben deze tips je geholpen bij het maken van een mooie surprise en ben je al helemaal in de Sinterklaassferen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste sinterklaascadeaus!