Blauwe taart met vuurwerk

Oh nee… schaamrood op je kaken als je je ineens beseft dat gisteren de verjaardag van die ene vriend of vriendin was. Je bent het totaal vergeten en denkt er nu pas aan. Moet ik gelijk bellen, moet ik zeggen dat ik heel druk was of zeg ik dat mijn cadeau met de post vertraging heeft opgelopen? Je bent te laat met feliciteren, misschien overkomt het je vaker of misschien is dit je eerste en laatste keer. In welke situatie je ook zit: het is nooit leuk als je een verjaardag bent vergeten. Je gaat op zoek naar cadeau-inspiratie om je excuses aan te bieden. Maar vind je niks goed genoeg om het goed te maken met je favoriete persoon? Of je nou op zoek bent naar kleine cadeautjes of dat je juist wil uitpakken, wij gaan je helpen om de pijn te verzachten als je een verjaardag vergeten bent.

Bijzondere felicitaties

Laten we wel wezen, als je een verjaardag vergeten bent, voel je je vaak een beetje ongemakkelijk en heb je spijt. Je wil het goedmaken met een extra leuke, grote of enthousiaste felicitatie. Het vergeten van een verjaardag is natuurlijk nooit leuk, maar het haalt wel de creatieve kant in jou naar boven. Tijdens het brainstormen bedenk je wat je belangrijk vindt: wil je origineel zijn, iemand extra verrassen? Of juist gewoon een klein beetje sorry zeggen?

Fun fact: je bent niet alleen! Wist je dat 17% van de mensen regelmatig een verjaardag vergeet?

Als je je best doet om ineens heel verrassend, origineel en leuk uit de hoek te komen, ontstaan de meest bijzondere felicitaties. En vaak zijn dit toch de cadeaus die worden onthouden. Dus, een geluk bij een ongeluk! Maak van het negatieve iets positiefs: ik wilde je nog een dagje extra jarig laten voelen of ik wilde je op een bijzondere manier feliciteren. Geef er een grappige wending aan en diegene waardeert het vast en zeker. Want je hebt nog even extra de tijd genomen om het toch te doen.

Verjaardag vergeten vrouw: hoe maak je het goed?

Oei, een verjaardag vergeten van je vrouw, moeder of beste vriendin? Tijd om extra uit te pakken! Zet haar alsnog echt in het zonnetje en maak je vergeetachtigheid goed met een spectaculair cadeau. Ze gaat dit gebaar vast enorm waarderen.

Verjaardag te laat: genoeg cadeau-inspiratie om het goed te maken

Heel leuk en aardig allemaal, maar je wil natuurlijk weten wat je cadeau doet aan iemand die gisteren, of misschien wel langer geleden, jarig is geweest. We delen onze beste cadeau-inspiratie graag met je!

Allereerst wees eerlijk, ga er niet omheen draaien en kom niet aan met de eerste de beste smoes. Zeg gewoon waar het op staat: je was druk met werk, school of andere dingen en toen je in bed lag of vanochtend opstond, dacht je ineens aan haar. En omdat je diegene wel belangrijk vindt, wilde je wel nog de tijd nemen om haar alsnog te feliciteren.

Bel haar op, ga langs of stuur een kaartje. Als je nog geen cadeau hebt, zeg dan dat ze het cadeau nog tegoed heeft. Dan kan ze ook ergens naar uit kijken. Wil je wel iets geven of in ieder geval al verklappen wat het cadeau is? Misschien dat wij jou een handje kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon van haar lievelingsrestaurant, de bioscoop, een kledingwinkel of van een wellness-centrum. Naast een cadeaubon is het ook leuk om deze activiteit samen te beleven: dus nodig haar uit! Samen naar de dierentuin, een museum of een dagje naar het strand met een heerlijke lunch in de middag. Een wijncadeau is altijd een goed idee of je laat haar het cadeau zelf uitzoeken.

Verjaardag vergeten man: wat doe je hem cadeau?

Je bent de verjaardag vergeten van een man en je wilt hem alsnog in het zonnetje zetten. Geen paniek! Wij geven jou inspiratie om hem een extra dagje langer jarig te laten voelen.

Het voordeel dat iedereen wel eens een verjaardag vergeet? Er zijn zoveel verschillende ‘Sorry, ik ben je verjaardag vergeten’-kaarten. De een nog grappiger dan de ander. En het leuke aan die verjaardagskaarten is dat ze diegene vaak extra speciaal laten voelen, wat dacht je van: ‘Ik ben je verjaardag niet vergeten, je verdient gewoon een extra dag!’

Maar wat geef je een man wiens verjaardag je vergeten bent? Geef hem bijvoorbeeld een speciaalbierpakket cadeau, of geef hem de keuze om zelf een pakket samen te stellen of koop een kant-en-klare in de winkel. Houdt hij van lezen? Ga naar de winkel en koop een boek uit de boeken top-10. Of neem hem mee uiteten naar zijn favoriete restaurant, want de liefde van de man gaat door de maag, toch?

3x tips om te voorkomen dat je te laat bent met een verjaardag

Ondanks het feit dat er genoeg cadeaus of kaarten zijn die de pijn verzachten, is het fijner als het je gewoon niet gebeurt. Voorkom dat je een verjaardag vergeet! Hoe je dat doet? Hier onze beste tips!

  • Ten eerste: hang een verjaardagskalender op het toilet. Misschien wat ouderwets, maar je bent er dagelijks een aantal keren en als je de lijst steeds weer ziet, is de kans kleiner dat je iets vergeet!
  • Is er één vriend of vriendin waarvan je de verjaardag écht niet mag vergeten? Zet dan een herinnering in je agenda of telefoon. Zet de herinnering een dag van tevoren of als je echt heel erg vergeetachtig bent, ook nog op de ochtend van de verjaardag. Zo ga je ongetwijfeld geen verjaardag vergeten.
  • Heb je een whiteboard in de keuken hangen? Ideaal! Als je plek over hebt, schrijf dan elke maand even de verjaardagen op die je sowieso niet mag vergeten. Als het goed is, ben je vaak in de keuken te vinden en kijk je ongetwijfeld wel eens op het whiteboard. Zo ga jij nooit meer een verjaardag vergeten. Handig, toch?

Hopelijk hebben wij jou op leuke ideeën gebracht, een beetje getroost en geholpen met het denken aan een belangrijke verjaardag. En eerlijk, heb jij inmiddels zelf al bedacht: wat wil ik voor mijn verjaardag?

Ben je na het lezen van dit artikel nog op zoek naar wat extra inspiratie of een mooi cadeau? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste geschenken!