happy stones in verschillende kleuren

Helemaal hip en happening: happy stones maken. Dit zijn vrolijk beschilderde stenen die je in de natuur verstopt. Wie de steen vindt, mag ‘m houden of opnieuw ergens verstoppen. Deze vrolijke trend zorgt wereldwijd voor kleine geluksmomenten. Naast dat het leuk is om deze stenen te zoeken in de natuur, is het minstens zo leuk om ze te beschilderen. Ben je op zoek naar een rustgevende en vrolijke hobby? Waag je dan eens aan het beschilderen van zwerfstenen. Ook leuk om met kids te doen! In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je happy stones kunt maken. En heb je wat inspiratie nodig voor het beschilderen van jouw stenen? We hebben de drie leukste ideeën voor je op een rij gezet. Waar ga jij ze verstoppen?

Welke stenen heb je nodig?

Het spreekt voor zich dat je allereerst op zoek moet gaan naar goede stenen om te beschilderen. Uiteraard ben je vrij om elke steen die jij mooi vindt te beschilderen. Maar over het algemeen worden gladde keivormige stenen gebruikt om de blije stenen te maken. Je kunt deze stenen gewoon in de natuur vinden, bijvoorbeeld bij rivierbeddingen. Deze stenen zijn meegevoerd door de rivier waardoor ze mooi glad zijn geslepen. Het zoeken van de stenen is een belangrijk onderdeel van deze rustgevende hobby. Het ‘dwingt’ je om de natuur in te trekken! Heerlijk, toch? De afmeting van de steen maakt niet uit. Nog beter: zoek stenen met verschillende groottes zodat je zowel grote als kleine happy stones kunt maken.

Happy stones maken: welke verf heb je nodig?

Het beschilderen van stenen kan je het beste doen met acrylverf. Deze verf is op waterbasis waardoor het snel droogt en makkelijk toegepast kan worden. Ook ideaal met kinderen, want acrylverf is makkelijk uitwasbaar! Gebruik penselen in verschillende diktes om jouw happy stones te beschilderen. In plaats van acrylverf kan je ook acrylstiften gebruiken. Hiermee is het iets makkelijker om tekeningen te maken. Wanneer je op internet zoekt op happy stones stiften vind je genoeg opties! Ook deze stiften heb je in verschillende diktes zodat je ook hele fijne tekeningen kunt maken op de stenen.

Style jij je happy stones liever in je interieur? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale om decoratieve dienbladen met kortingen tot 70% te shoppen!

Happy stones maken: stappenplan

Het schilderen van stenen is een heerlijk rustgevende hobby. In de drukte van alledag zorgt deze hobby echt voor een zen-momentje. Daarbij levert het ook nog eens een verzameling vrolijke stenen op waarmee je anderen weer blij kunt maken wanneer je ze in de natuur – of stad – verstopt. Degene die een happy stone vindt, mag ‘m houden of op een andere plek verstoppen zodat iemand anders er blij mee gemaakt kan worden. Happy stones maken is heel eenvoudig en vraagt niet om aangeboren tekentalent. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je happy stones kunt maken.

Benodigdheden:

 • Gladde stenen in verschillende vormen en maten
 • Acrylverf
 • Penselen
 • En/of acrylstiften
 • Lak of vernis

1. Stenen schoonmaken

Leg alle stenen klaar die je in de natuur hebt verzameld. Zorg ervoor dat ze schoon zijn door ze even door een sopje te halen en daarna goed droog te maken.

2. Schilderen

Hoe wil je de stenen gaan beschilderen? En welke kleuren gebruik je? Geen inspiratie? Laat je inspireren door onze ideeën verderop in het artikel. Je kunt ervoor kiezen om eerst de steen in z’n geheel te verven in een bepaalde kleur om daarna met andere kleuren een motief of tekening te maken. Of je gebruikt de natuurlijke ‘steenlook’ als basis en tekent daar iets op met een stift of penseel. Tip! Gebruik eventueel een potlood om te schetsen op de steen zodat je het daarna kunt overtrekken met je stift of penseel.

3. Aflakken

Een happy stone krijgt heel wat te verduren: regen, wind, sneeuw, kou. Om je kunstwerk te beschermen tegen deze invloeden, raden we aan om de steen af te lakken met transparante lak of vernis zodra je kunstwerk klaar én droog is.

4. Verstoppen

Wanneer je vrolijke stenen klaar zijn, kan je opnieuw de natuur in, ditmaal om ze te verstoppen. Bijvoorbeeld in het bos, de duinen, op het strand of in een park. Ook leuk: verstop een paar stenen in de stad. Hou je van tuinieren? Geef je tuin een persoonlijke touch door happy stones in de borders te leggen.

Tip! Wil je weten wie je happy stones gevonden heeft? Zet je e-mailadres of social-account achterop de steen, dan kan de vinder een foto met je delen. Wie weet reist jouw steen wel de hele wereld over! 

3x de leukste happy stones ideeën 

Op zoek naar happy stones voorbeelden of ideeën? Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet:

 1. Happy stones dieren

  Favoriet bij kinderen, maar ook bij volwassen happy-stones-fans: happy stones met dieren. Maak bijvoorbeeld een lieveheersbeestje van jouw zwerfsteen of schilder een uil op de steen.

 2. Happy stones met stippen mandala

  Door stippen in bepaalde patronen en in verschillende groottes op je steen te zetten, kan je prachtige mandala’s maken. Je kunt hiervoor verschillende kleuren gebruiken. Op internet vind je genoeg voorbeelden, maar je kunt natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken.
  Tip! Ontdek ook deze tekenideetjes, wie weet kan je ze ook toepassen op je happy stones.

 3. Happy stones met bloemen

  Bloemen maken altijd vrolijk! Of je ze nu schikt in een vaas of schildert op een steen. Beschilder happy stones bijvoorbeeld met vrolijke madeliefjes, zonnebloemen, sneeuwklokjes of fantasie bloemen. Tip: schrijf een kort gedichtje of inspirerende quote op de steen – gebruik eventueel de kalligrafeertechniek – en omlijst deze teksten met gekleurde bloemetjes. Reken maar dat de vinder daar happy van wordt! 

Waar ga jij je happy stones verstoppen? Ben je op zoek naar nog een andere hobby voor buiten? In ons artikel over dit onderwerp ontdek je nog 3 andere hobby’s voor echte buitenmensen.

Wil jij je happy stone liever stylen in je interieur? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een mooi decoratief dienblad.