instagram foto maken met een roze achtergrond

Al scrollend door de tijdlijn van Instagram kom je vaak de mooiste kiekjes tegen. Om jaloers op te worden! Goed nieuws: ook jij kan van die jaloersmakende Instagram foto’s maken. We onthullen een paar handige en simpele trucjes waardoor je – ook zonder photoshoptalent – de mooiste Instagram foto kunt maken. En om je fotografeerskills te trainen hebben we ook zes leuke foto ideeën voor je op een rij gezet. Van de perfecte interieurfoto tot een indrukwekkend portret. Dus pak je camera of telefoon en let’s go! 

Een mooie foto maken: hoe doe je dat?

Fotograferen kan je leren. Zelfs zonder peperduur fototoestel! Met je smartphone kom je al een heel eind. De smartphone-camera’s worden steeds geavanceerder waardoor écht iedereen kan leren fotograferen. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het maken van een mooie Instagram foto.

4 dingen waar je op moet letten bij het maken van een Instagram foto:

 • Achtergrond: zorg dat de achtergrond niet te druk is, dit leidt af van het onderwerp. Ontkom je niet aan een drukke achtergrond? Plaats het onderwerp dan zover mogelijk naar voren en maak de achtergrond onscherp in de nabewerking.
 • Licht: je hebt voldoende licht nodig om een scherpe, contrastrijke foto te creëren. Normaal daglicht is vaak voldoende. Wanneer je een selfie maakt is het het best om dat in een ruimte te doen met veel daglicht óf in de buitenlucht natuurlijk!
 • Compositie: hiermee bepaal je de plaatsing van het onderwerp in het beeld. Voor een uitgebalanceerde compositie wordt vaak de regel van derden gebruikt. Hiervoor deel je het te fotograferen ‘vlak’ op in negen gelijke delen door denkbeeldig 3 horizontale en 3 verticale lijnen te trekken. Door het onderwerp op een van de denkbeeldige lijnen te plaatsen, creëer je een interessante compositie. Je hoeft het onderwerp dus niet altijd in het midden van de foto te plaatsen!
 • Scherpte: misschien een open deur, maar toch zie je vaak onscherpe foto’s langskomen. Zorg er dus voor dat je foto scherp is. Je kunt wél spelen met scherptediepte. Dat wil zeggen dat je de voorgrond scherp maakt en de achtergrond onscherp óf – lekker speels – juist andersom! Met sommige smartphone-camera’s kan je de scherptediepte al tijdens het fotograferen instellen, maar er zijn ook verschillende (gratis) apps waarbij je het in de nabewerking kunt aanpassen. Met de ’tilt shift’-functie in Instagram kan het overigens ook.

Mooie Instagram foto maken van je interieur

Ben je trots op je interieur en wil je dit delen met je volgers? Wij geven je drie tips voor het maken van mooie Instagram foto’s van je interieur.

Wil je je interieur insta-proof maken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale – met kortingen tot 70%! – om je interieur on trend in te richten.

3x tips voor het maken van interieurfoto’s:

 1. Close-up

  Kies ervoor om niet de hele woonkamer vast te leggen, maar maak close-ups van bepaalde hoekjes waar je trots op bent. Bijvoorbeeld van de buffetkast tegen dat stoere behangetje of van de knalroze bank tegen een donkere muur. Zo krijgen je volgers een goede indruk van je woonstijl.

 2. Less is more

  Denk goed na over wat je wel en niet in beeld wilt brengen. Overbodige accessoires, rommel en persoonlijke spullen (zoals foto’s) kan je beter even uit het zicht plaatsen om de foto rustiger te maken. 

 3. Kies een accent of onderwerp

  Een interieurfoto wordt pas interessant wanneer er een onderwerp en/of accentkleur is. Waar wil je dat de aandacht naartoe gaat? Heb je een mooie gele vaas? Zet die dan in een rustige omgeving zodat hij nog meer in het oog springt op de foto. Een foto van een tafel met vier stoelen is niet zo interessant, maar wél als er een grote bos bloemen op die tafel staat of er een opvallend schilderij aan de muur hangt.

  Tip! Stel zelf een boeket samen voor in die mooie vaas! Bekijk eens ons artikel over bloemschikken en zet deze echte eyecatcher op de foto.

6x leuke foto ideeën voor Instagram

Zo, en dan nu aan de slag met fotograferen! Met onderstaande foto ideeën kan je je fotoskills verbeteren én maak je tegelijkertijd indrukwekkende foto’s voor je tijdlijn. Tip! Ontwikkel tijdens het maken van onderstaande foto’s langzaam je eigen stijl. Jouw Instagramfeed wordt namelijk nog aantrekkelijker wanneer alle Instagram foto’s qua stijl bij elkaar passen. Denk daarbij aan kleurgebruik, compositie, achtergrond en licht.

1. Fotografeer het seizoen

Maak Instagram-waardige foto’s van seizoensgebonden natuurverschijnselen. Zoals bloeiende lavendel in de zomer, narcissen in de lente, een deken van herfstbladeren in de herfst en de eerste sneeuwvlokken in de winter. Na een jaar kan je een mooie collage maken van de verstreken seizoenen. 

2. Fotografeer emoties

Geef jezelf als opdracht om een week lang emoties te fotograferen. Bijvoorbeeld de lach van je kind, maar ook verbaasde, verraste, verontwaardigde, geconcentreerde of verwonderde blikken van je huisgenoten, vrienden of familieleden zijn leuk om te fotograferen. Ook van deze emoties kan je een mooie collage maken. Tip! Maak close-ups foto’s om de emoties nog beter in beeld te brengen.

3. Maak Instagram foto’s van je hobby’s

Een persoonlijke Instagram foto wordt het meest geliked. Volgers vinden het leuk om een kijkje te krijgen in jouw leven. Een persoonlijke Instagram foto creëer je bijvoorbeeld door je hobby(’s) te fotograferen. Heb je groene vingers en sta je graag te tuinieren? Laat iemand dan foto’s maken terwijl je in de tuin bezig bent. Ook dit levert prachtige Instagram foto’s op. Andere Instawaardige hobby’s zijn: kalligraferen, tekenen en natuurlijk taarten bakken. Maar ook van misschien minder Instawaardige hobby’s, zoals postzegels verzamelen, kan je prachtige foto’s maken. 

4. Fotografeer waardevolle objecten

Loop een rondje door je huis en ga op zoek naar objecten die voor jou waardevol zijn zoals souvenirs, erfstukken of bijzondere cadeaus die je ooit gekregen hebt. Probeer deze waardevolle objecten zo mooi mogelijk vast te leggen. Of ben je misschien zelf aan de slag gegaan met het opknappen van oude meubels? Ook dit is een echt toevoeging aan jouw feed.

5. Maak zelfportretten

Niets zo spannend als foto’s van jezelf maken. Neem eens de tijd om jezelf vanuit allerlei hoeken te fotograferen. Wees gerust, wanneer je niet tevreden bent kan je ze gewoon weer wissen! Als je eenmaal uit je comfortzone bent, word je steeds meer ontspannen waardoor je selfies nog mooier worden. Zorg ervoor dat je goed licht hebt, dat wil zeggen: niet te donker en niet te veel/fel licht. Diffuus licht is vaak het mooist omdat er dan geen scherpe schaduwen in je gezicht zichtbaar zijn. Tip! Je kunt ook een ringlicht gebruiken, daardoor gaan je ogen nog meer stralen.

6. Fotografeer je buurt/stad

Ga eens een dagje op pad in je eigen buurt en/of stad en kijk goed om je heen. Wanneer je de tijd neemt, zie je de mooiste dingen. Maak foto’s van de architectuur, straatjes en gevels die je onderweg tegenkomt, maar ook van de buurtkroeg en dat leuke koffietentje. Zo ontdek je de schoonheid van je eigen buurt of stad én het levert je ook nog eens een mooie reeks Instagram foto’s op.

Wil jij je interieur instaproof maken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste meubels en accessoires. Daarnaast inspireren we je graag met leuke DIY-tips, trends en stylingideeën.