bananenplant in de woonkamer naast witte bank

Horoscoop Waterman houdt van bijzondere interieuritems, items die vernieuwend zijn. Ondanks al die mooie, verschillende accessoires, is het huis van de Waterman altijd in balans én opgeruimd. Omdat jij duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel hebt staan, kies je duurzame materialen en meubels. Daarnaast houd jij van licht en heel veel planten. Qua woonstijl houd jij van modern met een eigentijdse twist.

Horoscoop Waterman in een notendop

  • 21 januari t/m 19 februari
  • Kleuren: grijs, paars, fuchsia, zilver en kobaltblauw  
  • Stenen: amethist
  • Sleutelwoorden: avant-garde, creatief en inventief
  • Krachten: vooruitstrevend, origineel, menselijk en onafhankelijk
  • Zwaktes: temperamentvol, compromisloos en afstandelijk
  • Stijl: individueel, excentriek en innovatief
  • Hobby’s: techniek, theater, kunst, reizen en auto’s  

Horoscoop Waterman in het algemeen

Jij bent een pittige tante, Waterman. Je hebt een krachtige persoonlijkheid en bent enorm extravagant. Hoe je eruitziet, is heel belangrijk voor jou. Met jouw innovatieve instelling kijk je steeds naar de nieuwste trends en ontwikkelingen. Hiermee weet je iedereen te verbazen. Daarnaast sta jij bekend als Mevrouw Gadget. Jouw huis staat vol met de laatste trends en snufjes in de technologie. Wat jou betreft, ben je liever te veel dan te weinig, eerder uitbundig dan saai of stil en beter toonaangevend dan langs de zijlijn staan. Jij houdt absoluut niet van mainstream, jij vaart je eigen koers. Daarom is horoscoop Waterman een verrassende verschijning.

De persoonlijkheid van de Waterman

Je bent een tikkie rebels, Waterman. Je bent enorm onafhankelijk, jij kan er niet tegen als mensen je claimen. Dan weet je niet hoe snel je weg moet rennen. Tijdens een ruzie kan je behoorlijk uit je slof schieten. Het fijne van jou is wel dat je altijd objectief blijft. Je probeert anderen te begrijpen, ook al ben je het er niet mee eens. Daarom voelen mensen zich snel geaccepteerd en op hun gemak bij een Waterman. Je hebt van nature een sterk en aantrekkelijk karakter. Sterrenbeeld Waterman kan soms zo enorm overtuigd zijn van zijn of haar gelijk dat je voor anderen arrogant kunt overkomen.

De kledingstijl van de Waterman

Qua kleding bedenk jij de meest contrasterende combinaties. Jij bent niet voor één kledingstijl te vangen: van trendy tot romantisch of vintage. Als het maar een statement-item is, dan trek jij het aan. Alle bekende stijlregels lap jij aan je laars, jij bedenkt liever je eigen stijlregels. Waar je allergisch voor bent? Zogenaamde ‘it-pieces’, oftewel kledingstukken waar ie-de-reen in loopt. Veel te saai voor jou! Jij gaat voor glitters, uitbundige vormen (hallo, schoudervormen of asymmetrische rokken) en verschillende stoffen.

De woonstijl van de Waterman

Qua interieur gaat het bij jou alle kanten op. Je houdt van retro, maar ook van avant-garde, modern en romantisch. Horoscoop Waterman is niet voor niets enorm technisch, jij staat open voor gedurfde experimenten, het ongewone. Hierdoor is jouw huis enorm creatief ingericht. Jij hebt oog voor verschillende materialen en opvallende kleurcombinaties en patronen. Zo houd jij van blauw- en paarstinten gecombineerd met zilver. Maar je bent en blijft een Waterman, dus je hebt een lichte voorkeur voor blauw- en aquatinten. Daarnaast houd jij van meubels die mooie, golvende lijnen hebben. Dit doet je denken aan de zee.

Verder vind je bij jou in huis veel items gemaakt van glas, metaal en donker hout. Afgezien van de nieuwste technische snufjes en gadgets, houdt sterrenbeeld Waterman niet van overbodige accessoires en prullaria. Jij staat voor orde en ‘opgeruimd staat netjes’. Als je kiest voor een decoratief item, moet deze opvallend zijn. Een vaas in knalkleuren bijvoorbeeld, of een vaas of kandelaar in een specifieke vorm. Of je gaat voor een groot kunstwerk aan de muur.

Een Waterman is eigenzinnig en zal daarom altijd voor aparte lijnen, figuren, kleuren en texturen kiezen. Jij bent niet voorzichtig en gaat voor felle accenten in plaats van klassiek zwart/wit of neutrale tonen. De moderne sfeer bij sterrenbeeld Waterman weerspiegelt zijn of haar eigenzinnige, sterke en vindingrijke karakter. Anderen vinden jouw interieur heel verrassend en inspirerend.

Lievelingsplanten van de Waterman

De ideale plant voor de Waterman is de drakenklimop. Deze plant heeft prachtige groene bladeren met witte tekeningen. Hij is anders dan andere planten, hij valt meteen op. Daarnaast is de drakenklimop een doorzetter, hij blijft maar groeien en groeien. Iets wat jij wel kunt waarderen.  

Het ideale huis voor de Waterman

Jij woont het liefst in de grote stad. Horoscoop Waterman kiest eerder voor een appartementje in een wolkenkrabber dan een boerderij op het platteland. Ultramodern gaat boven dorpse gezelligheid. Het gevoel van vrijheid zoek jij in hoge plafonds, ruime kamers en grote, licht doorlatende ramen in plaats van een weids landschap.

Een astrologe over horoscoop Waterman

Mensen met het sterrenbeeld Waterman herken je meteen aan hun kleurrijke, opvallende en soms excentrieke kledingstijl. De Waterman symboliseert namelijk kleding. Daarnaast houd jij enorm van de nieuwste gadgets in de keuken of in huis. Romantische tierelantijntjes zijn niets voor de Waterman. Een Waterman wil namelijk niet teveel poetsen of afstoffen. Hij of zij wil zijn huis daarnaast zo efficiënt mogelijk ingericht hebben. Alles moet snel terug te vinden zijn.

Joyce van CHTA Astrologie (www.astrologie.ws)

Musthave in het huis van de Waterman

Abstracte kunst vindt sterrenbeeld Waterman geweldig. Vooral als de kleuren violet, aqua en metallic in het kunstwerk worden gecombineerd. Dit past perfect bij je eettafel die een glazen blad heeft en een abstract, verchroomd onderstel. En omdat jij van de gadgets bent, staat jouw huis vol met de laatste technische snufjes, zoals een systeem dat met één druk op de knop of stembediening de gordijnen open of dicht kan doen of de lichten romantisch laat dimmen. Daarnaast kies jij voor bijzondere en excentrieke meubels. Jij zoekt door tot je het meest ongebruikelijke stuk tegenkomt, iets waar niemand anders eerder aan dacht. De tafellamp is groots en opvallend, de vloerlamp is weer strak en van metaal. De weinige accessoires presenteer jij als pronkstokken op een strakke houten sokkel.

Bekijk ook de andere horoscopen

Benieuwd welke interieurstijl de andere horoscopen hebben? Check het hier: Schorpioen, Steenbok, Vissen, Ram, Stier, Tweelingen, Boogschutter, Kreeft, Leeuw, Maagd en Weegschaal.

Ben je helemaal geïnspireerd door de interieurstijl van horoscoop Waterman? Wordt snel lid van Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te decoreren met meubels en accessoires die helemaal bij het sterrenbeeld Waterman passen. Veel shopplezier!