Keukentips

Het dagelijks leven gemakkelijker maken, daar helpen we je graag bij! In onze gids vol keukentips vind je handige informatie over het schoonmaken van de keuken, het snijden van uien, het bakken van de lekkerste koekjes en nog veel meer.

Hou het netjes
Om snel je weg te vinden in de keuken, is een beetje structuur geen overbodige luxe. Met name de lades moeten systematisch worden ingericht om chaos te voorkomen. Sla kruiden op in kruidenrekken en gebruik mandjes en dozen om kleinere voorwerpen in op te slaan. Sluit verpakkingen goed af met klemmen of door de inhoud in een opbergpot te doen.

Tip: hou het aanrecht zo leeg mogelijk. Dat nodigt veel meer uit om uitgebreid te koken. Berg apparaten daarom zoveel mogelijk op in kastjes en laat de afwas niet drogen op het aanrecht maar droog het gelijk af en zet het weg.
Onze top 3 keukentips voor hobbykoks
Vermijd vieze handen: Wie kent het niet, na het snijden van uien ruiken je handen nog urenlang naar uien. En alles wat je daarna aanraakt ook! En wat dacht je van rode biet? Bieten bevatten veel kleurstof die afgeeft op je handen. Tip: gebruik altijd wegwerphandschoenen bij het bereiden en snijden van voedsel. Wel zo hygiënisch!

Uien snijden zonder tranen: Iedereen kent dit probleem: de tranen lopen over je wangen tijdens het snijden van uien. Tip: Zorg ervoor dat je de ui met een scherp mes snijdt. Op deze manier verminder je het opspringen van irriterende stoffen uit de uiencellen.

De versheidstest: Heb je je altijd al afgevraagd hoe je gemakkelijk kunt controleren of een ei nog eetbaar is of niet? Het is heel simpel. Doe het ei langzaam met een lepel in een hoog glas water. Als het ei naar de bodem zinkt, kan je het nog steeds eten.
Algemene tips voor het schoonmaken van de keuken
Bij het schoonmaken van de keuken moet je altijd van boven naar beneden werken. Dus reinig altijd de bovenste planken of kastfronten voordat je het werkblad of de vloer schoonmaakt.

Vergeet niet om vaatdoekjes en sponsjes regelmatig te vervangen. In de regel moet je sponzen één keer per week vervangen. Hierin verzamelen veel bacteriën zich namelijk. Maar ook de theedoeken moeten één of twee keer per week worden vervangen.

Heb je een stok achter de deur nodig om je keuken op te ruimen? Nodig vrienden en familie uit! Je wilt natuurlijk wel dat de keuken netjes is voor je gasten!

In deze gids vind je nog meer handige keukentips en -tricks. Hier vind je voor elk (keuken)probleem de juiste oplossing!