Lekkernijen op een etagère met theepot

Een babyshower, een verjaardag, een jubileum of een familiefeest: een high tea organiseren voor al je dierbaren is een superleuk idee voor diverse gelegenheden. Een high tea draait meestal om lekkere zoete en hartige hapjes en natuurlijk thee, maar ook koffie. Westwing heeft hier dé tips voor je verzameld voor het organiseren van een stijlvolle, gezellige high tea.

Wat is een high tea?

De high tea is een gezellige bijeenkomst die meestal in de middag plaatsvindt, na 13:00 uur. Voor de Engelsen is een high tea iets anders, namelijk een maaltijd met hartige gerechten die rond 18:00 uur gegeten worden. Onze high tea, noemen zij de afternoon tea. De high tea kan bestaan uit verschillende hapjes.

Warme hapjes als soep, quiche of hartige taart, maar ook koude happen zoals sandwiches. Maar ook de zoete lekkernijen als scones, petit fours, taartjes en muffins mogen niet ontbreken. Er wordt vooral thee gedronken, maar ook koffie, verse sappen of smoothies passen goed bij de high tea.

In 5 stappen naar de perfecte high tea

Een high tea organiseren is niet moeilijk. Zeker niet als je je aan dit stappenplan houdt! Alles draait om een gezellig gezelschap, lekker hapjes en drankjes én passende decoratie en accessoires. Je kunt de hapjes natuurlijk zelf maken, maar je kunt ze ook laten maken door iemand die dat wellicht beter kan.

Let’s start!

 1. Stap

  Bedenk wie er worden uitgenodigd en prik een datum. Zorg dat je een lijst hebt van mensen die zullen komen. Bedenk ook op welke locatie de high tea zal gaan plaatsvinden.

 2. Stap

  Verstuur uitnodigingen of nodig mensen uit per email of whatsapp.

 3. Stap

  Bedenk hoeveel hapjes en drankjes er nodig zijn en maak een lijst met ingrediënten die je nodig hebt om alles te bereiden. Maak een lijst van hartige hapjes, een lijst van zoete hapjes én maak een aparte dranklijst. Als je niet zelf wilt koken kun je een klein onderzoekje doen naar de beste leveranciers van taartjes en hapjes zodat je niet zelf de keuken in hoeft. Je kunt hiervoor ook informatie proberen in te winnen bij vrienden en bekenden.a

 4. Stap

  Denk na over wat je verder nodig hebt en verzin (eventueel) een thema voor de decoratie. Zorg ervoor dat je voldoende servies, glaswerk, serveerplateaus, bestek, etageres, servetten en tafelkleden in huis hebt. Verzamel mooie decoratie die past bij de gelegenheid. Hang elegante slingers op, lichtjes, zet kaarsen op tafel in elegante kandelaars of waxinelichthouders én ook onmisbaar tijdens een high tea: bloemen!

 5. Stap

  Wil je iedereen aan tafel laten zitten? Zorg dan voor voldoende zitplekken. Leen eventueel stoelen bij buren of familie. Je kunt ook kiezen voor een buffet waarbij je de tafel naar de muur schuift en daar alle hapjes en drankjes mooi presenteert. Dan hoeft ook niet iedereen te zitten.

De high tea buiten

Misschien vind jouw high tea wel buiten plaats? Lucky you! Jij hebt waarschijnlijk een moment uitgekozen in de zomermaanden. Dan kun je je terras helemaal omtoveren tot een weelderig high tea-paradijsje vol bloemen en lichtjes. Zet enkele hoge statafels neer die je versiert met vaasjes en bloemetjes. Zet ook op elke tafel een kaarsje. Je kunt ook hier voor een buffet kiezen, zodat iedereen vervolgens kan gaan zitten waar hij wil op een tuinstoel of op een kleedje in het gras. Als je geen tuin hebt, kun je ook voor een high tea picknick gaan. Leg een kleedje neer en presenteer hierop alle hapjes. Ga in dit geval voor praktische wegwerpbordjes en -bekers om daarna alles eenvoudig weg te kunnen gooien.

Hapjes en drankjes

Qua hapjes en drankjes is alles mogelijk. Hieronder presenteren wij een aantal ideeën. Kies hieruit wat bij jou past, wat je lekker vindt en wat past bij de gelegenheid. Voor een babyshower kun je bijvoorbeeld voor een blauwe of roze taart of muffins kiezen.

De drankjes

 • Zet een aantal grote potten met heet water neer. Selecteer diverse soorten losse thee en laat al je gasten zelf een theesmaak kiezen. Ook kruidenthee zoals munt, verse gember of tijm is heerlijk én ziet er bovendien ook decoratief uit op het buffet.
 • Ook leuk, begin het feestje met een glas bubbels. Een glaasje prosecco bij binnenkomst geeft je gasten direct een feestelijk gevoel.
 • Naast thee, koffie en het welkomstdrankje, kun je een aantal kannen met verse sappen neerzetten. Denk aan verse appel-wortel-gember sap of komkommer-bleekselderij-limoen sap. Maar ook de good old sinaasappelsap is natuurlijk heerlijk.

De zoete hapjes

 • Muffins
 • Scones
 • Taart
 • Koekjes
 • Tulband
 • Cupcakes

Hartige hapjes

 • Quiche
 • Wraps
 • Sandwiches
 • Soep
 • Salade
 • Pizza of plaattaart

Serveren in stijl

Uiteraard serveer je alles stijlvol. Ga jij een high tea organiseren, zorg er dan ook voor dat je genoeg serveerplateaus, étagères en houten planken beschikbaar hebt om alles mooi te kunnen serveren.

High tea organiseren? Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Ontdek onze tips & tricks en doorloop het stappenplan zodat je niets vergeet. Veel plezier!
Ga jij binnenkort een high tea organiseren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor het mooiste servies.