Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Foto van keukenplank met kruidenpotten

Is je kruidenkast een verzameling van plastic potten in alle soorten en maten? Dan is het tijd voor nieuwe en uniforme kruidenpotten! Westwing helpt je graag bij het orde scheppen in huis. Of het nu de woonkamer of keuken is – in een opgeruimd huis is het altijd fijn thuiskomen. Zeker met een opgeruimde keuken doe je jezelf echt een plezier. Daar hoort ook een mooi kruidenrek bij, gevuld met geëtiketteerde kruidenpotten zodat je altijd de juiste smaakmaker bij de hand hebt wanneer je aan het koken bent.

Kruidenpotten zijn niet alleen praktisch, maar ook een lust voor het oog. Wij hebben allemaal handige tips voor je verzameld waarmee jij je kruidencollectie overzichtelijk opbergt.

Het leven is als een gerecht, alleen door zelf kruiden toe te voegen, krijgt het smaak.”


Victor Hugo

Kruidenpotten: alles wat je moet weten

Nahaufnahme Küchenregal mit befüllten Gefäßen

Welke kruidenpotten kies je? Ze zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Dat maakt niet keuze niet makkelijker. Wij hebben een paar veelgestelde vragen over kruidenpotten onder elkaar gezet.

Veelgestelde vragen over kruidenpotten

Hoe moet je kruidenpotten bewaren?

Veel moderne keukens zijn uitgerust met een ingebouwd kruidenrek. Hier kunnen kruidenpotten droog en op kamertemperatuur worden opgeslagen. Wanneer je dit niet hebt, moet je zelf een kruidenrek creëren. Bijvoorbeeld door een mandje te vullen met allemaal dezelfde kruidenpotten. Of je timmert zelf een kruidenrek dat je op het aanrecht zet!

Om het overzicht te bewaren, is het handig om de kruidenpotten te labelen. Plak er een etiket op waarop staat wat er in het potje zit, voeg eventueel een datum toe waarop je de kruiden in het potje gedaan hebt. Kruidenpotten die je veel gebruikt, kan je op het aanrecht laten staan. Kies dan wel voor identieke kruidenpotten, anders oogt het aanrecht rommelig.

Het etiketteren van kruidenpotten: de beste ideeën

Als je eenmaal de juiste kruidenpotjes hebt gekozen, is het tijd om de mooie potjes te decanteren en te etiketteren. Reinig de potten grondig na aankoop. Zorg ervoor dat de kruidenpotten volledig droog zijn, zodat de specerijen geen vocht opnemen. Onze tip voor het vullen en decanteren van kruidenpotten: als het kruidenpotje slechts een kleine opening heeft, kan het nuttig zijn om een kleine trechter te gebruiken voor het vullen. Ook handig: snijd slechts een klein hoekje van de navulling af – hierdoor kan je de potten gecontroleerd bijvullen.

Om altijd snel de juiste specerijen bij de hand te hebben, kan je de namen van de specerijen op een etiket schrijven en dit etiket op het potje plakken – op de zijkant of op de deksel. Dit is afhankelijk van welk deel van het potje je beter kunt zien. Je kunt blanco etiketten kopen bij een kantoorboekhandel. Deze etiketten kan je ook nog eens zelf decoreren met een leuk motiefje.

Zin in een DIY-project? Maak je eigen kruidenpotetiketten! We leggen het je hieronder uit.

DIY-tip: hoe maak je je eigen kruidenstickers?

Wil je je de potten een persoonlijk tintje geven? Maak je eigen etiketten! Lees hieronder het stappenplan.

Dit is hoe je zelf etiketten voor je kruidenpotten maakt

 1. Sjabloon

  Begin met het maken van een sjabloon op je computer of zoek op het internet naar een mooi ontwerp.
 2. Afdrukken

  Druk de etiketten af op etiketpapier. Druk er altijd een paar extra af voor wanneer je een schrijffoutje maakt.
 3. Watervaste pen

  Gebruik een watervaste pen voor het beschrijven van de etiketten.
 4. Maak de potjes schoon

  Reinig de kruidenpotjes grondig voordat je de stickers aanbrengt. Het is belangrijk dat de potjes vetvrij zijn anders hechten de etiketten niet.
 5. Droog

  Zorg ervoor dat de kruidenpotten van binnen en buiten helemaal droog zijn.
 6. Plakken

  Nu kan je de etiketten op de kruidenpotten plakken. Druk ze goed aan!

Behoefte aan meer inspiratie voor in de keuken, huiskamer of slaapkamer? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste keukenaccessoires.