Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
houten borrelplank die goed gevuld is

De week is weer voorbij en het weekend staat voor de deur, tijd voor een borrel! Of je nu een borrel gaat organiseren voor al je vrienden, als verrassing voor je geliefde óf om een verjaardag te vieren; je kunt een borrel op heel veel verschillende manieren decoreren en invullen. Ga je voor zelfgemaakte hapjes en drankjes of koop je alles? En ga je een hapjesplank vullen met kaas van de kaasboer en vis van de markt? Of ga je zelf een borrelplank maken vol met baksels en gerechtjes door jou zelf bereidt?  De mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek hier de opties voor de mooiste borrelplank.

Wanneer serveer je een borrelplank?

Er zijn heel veel momenten waarop je een borrelplank kunt serveren. Misschien heb je iets te vieren, of heb je gewoon zin in een romantisch moment samen met je geliefde. Er zijn heel veel redenen om een borrel te organiseren. Ontdek de opties hieronder.

5 goeie redenen voor een borrelplank

Je kunt heel goed zomaar een borrelplank op tafel zetten. Maar een bijzondere reden kan ook aanleiding zijn voor het serveren van een hapjesplank. Ontdek een paar redenen voor het maken van een borrelplank.

 1. Het weekend inluiden met een vrijdagmiddagborrel is heel gezellig. Dat kan gewoon met het gezin, maar ook enkele goeie vrienden kun je verwennen met een riante borrelplank op de vrijdag na het werk.
 2. Een verjaardag vieren kan ook heel goed met een borrel. Het is net wat makkelijker te bereiden dan een diner en toch heel feestelijk.
 3. Een goed resultaat op het werk of op school kan ook een leuke reden voor een gezellige borrel zijn. Proost op de goede uitslag!
 4. Romantiek voor twee! Het is belangrijk om tijd door te brengen met je geliefde. Zeker als je een gezin hebt kan het goed zijn om af en toe samen te genieten van tijd met z’n tweeën.
 5. Een verdrietige gebeurtenis kan ook reden zijn voor een borrel. Zo kun je iemand jouw steun betuigen en het leven vieren.

Tafeldecoratie

Wil jij je de tafel nog meer aankleden? Bekijk eens onze tips voor het decoreren van een paastafel , tafel voor de verjaardag of Herst tafeldecoratie. Laat je inspireren!

Drankjes voor bij de borrel

Welke drankjes je serveert hebben invloed op de hapjes. Kies je voor een glas bubbels of champagne, wordt het een frisse Sauvignon Blanc of Verdejo? Ga je voor rode wijn – Pinot Noir of Merlot – tijdens de wintermaanden? Of kies je voor koude biertjes in de zomer? Het is slim om wat verschillende drankjes in huis te halen zodat iedereen zijn favoriete drankje kan kiezen.

Wat zet je allemaal op een borrelplank?

Wat je allemaal op een borrelplank zet dat hangt echt volledig af van jouw smaak. Bovendien is het slim om de hapjes aan te passen aan wat er gedronken wordt. Zo komen de smaken mooi bij elkaar. Drink je bijvoorbeeld graag wijn of bier? Of kies je liever voor fris? Ontdek hieronder een aantal ideeën voor hapjes die je op de borrelplank kunt zetten.

10 hapjes voor op de borrelplank

Je kunt natuurlijk alles op je borrelplank zelf maken, maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en het een ander kant-en-klaar halen. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt waaruit je inspiratie kunt halen. We beginnen met 5 hapjes die je kunt halen en daarna volgen 5 hapjes die je zelf kunt maken.

 • Kaas – Kaas is absoluut een klassieker voor op de hapjesplank. Kaas is er in heel veel soorten en smaken. Van zachte en frisse geitenkaas tot zeer pittige blauwe kaas of harde Franse Comté. Een borrelplank waarop je een kleine selectie lekkere kazen presenteert past perfect bij een borrel.
 • Worst – Ook worst is voor veel mensen onmisbaar op de borrelplank. Denk aan gedroogde worsten die tegenwoordig in veel soorten beschikbaar zijn. Maar ook de klassieke leverworst is favoriet.
 • Olijven – Olijven kun je verrijken met heel veel smaken. Olijfolie, knoflook, pesto of andere kruiden kunnen de olijven, die overigens ook in heel veel soorten bestaan, een bijzondere smaak geven.
 • Nootjes – Verse noten van de markt of de notenboer zijn echt heerlijk smaakvol. Noten zijn wat ons betreft onmisbaar tijdens een borrel.
 • Chips – Misschien klinkt chips wat eenvoudig, maar het is wel een lekker knapperig hapje waar je bovendien ook de kleintjes blij mee maakt. Chips is er overigens ook in heel veel verschillende soorten en smaken.

Hapjes zelf maken

Hapjes om zelf te maken hoeven echt niet heel ingewikkeld te zijn. Ontdek een aantal hapjes hieronder.

 • Eiersalade – Eiersalade is een klassieker voor op een borrelplank. Het is niet moeilijk om zelf te maken.
 • Salade caprese – Combineer verse tomaten, basilicum en mozzarella voor een frisse noot op de borrelplank.
 • Kleine saucijzenbroodjes zijn ook heerlijk. Ze worden gemaakt van gehakt, kruiden en bladerdeeg.
 • Een klein soepje in een glas ziet er ook heel feestelijk uit!
 • Kleine pizza’s – Het leuke aan pizza is dat het een lekker warm hapje is op de borrelplank. Vul ze met verschillende ingrediënten.

Onze tips voor de mooiste borrelplanken

Een mooie plank is de basis van elke borrelplank. Een grote houten plank bijvoorbeeld is eigenlijk het handigst, omdat je hier veel verschillende dingen op kwijt kunt. Je kunt ook heel goed kiezen voor een groot dienblad, het liefst met omhoogstaande randen, waarop je alles uitstalt. Uiteraard is het ook een optie om verschillende kleine planken te vullen. Kies dan bijvoorbeeld voor een tapasplankje, een kaasplank, een plank vol charcuterie en een plank met vis. Zo houd je alles ook netjes uit elkaar.

De borrel aankleden

De borrel aankleden is ook van belang. Meestal is de borrel een informele bijeenkomst, dus te veel poespas is niet nodig. Zet een leuk bloemetje neer, leg servetten klaar én zeker onmisbaar op de borreltafel zijn kaarsen! Plaats een aantal mooie kandelaars of windlichtjes in het midden van de tafel voor een fijne sfeer. Denk ook na over de presentatie van de hapjes. Naast een goede plank of dienblad kies je voor mooie schaaltjes, een paar kleine bordjes én natuurlijk stijlvol glaswerk.

Organiseer je een borrel en ga je een borrelplank maken? Gezellig! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om de mooiste hapjesplank op tafel te zetten.