Onbijt naar het bed brengen

Wil jij je geliefde in het zonnetje zetten? Serveer hem of haar dan een ontbijt op bed. Dit kan je natuurlijk doen wanneer hij of zij jarig is, maar nog leuker is het wanneer je je partner spontaan verrast met een lekker ontbijtje! Sommigen vinden ontbijt op bed maar gedoe, vooral vanwege de kruimels. Wij geven je tips over hoe je van het ontbijt op bed een succes maakt. Pssst… ook wanneer je je partner ten huwelijk wilt vragen tijdens een ontbijt op bed, moet je dit artikel zeker lezen!

Ideeën voor een ontbijt op bed

Wat kan je allemaal serveren voor een ontbijt op bed? Niet alles is even praktisch om in bed te eten. Een croissant laat bijvoorbeeld een spoor van kruimels achter die je een jaar later nog terugvindt in je bed. Hetzelfde geldt voor harde broodjes. En wat dacht je van hagelslag of vlokken? Deze producten kan je dus maar beter vermijden wanneer je een ontbijt op bed serveert. Toch zijn er genoeg alternatieven. Wij hebben een checklist met ideeën voor je gemaakt. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de smaak van je partner welke ontbijtfavorieten jij kiest.

Checklist ontbijt op bed:

 • Pancakes: pancakes zijn dikke, kleine pannenkoeken. Serveer met maple-siroop voor een extra zoete touch.
 • Smoothie: steek een rietje in de smoothie, dat maakt het nog makkelijker om hem in bed te drinken.
 • Vers fruit: zeker in de zomer kan een bakje vers fruit niet ontbreken wanneer je ontbijt op bed serveert.
 • Eitje: een gekookt of gebakken eitje is beter dan een roerei. Het eten van een roerei wordt al snel een zooitje in bed.
 • Koffie/thee: deze warme ontbijtfavoriet kan natuurlijk niet ontbreken bij het serveren van een ontbijt op bed.
 • Zachte broodjes: zachte brood kruimelen niet en kan je zo uit het vuistje eten.
 • Yoghurt met zelfgemaakte granola: hiermee maak je echt indruk op je partner.
 • Verse jus d’orange: verse jus is een onmisbare klassieker bij een hotelchic ontbijt. Serveer het in een wijnglas of in een mooi karaf zodat er eventueel nog bijgeschonken kan worden.

Hoe serveer je een ontbijt op bed?

Naast de vraag wat je bij het ontbijt op bed serveert, is er ook nog de vraag hoe je een ontbijt op bed serveert. Want het oog wil natuurlijk ook wat. Je hebt meerdere opties: je kunt bijvoorbeeld het ontbijt ouderwets serveren op een dienblad. Het liefst een schootdienblad, hier zit een pittenzak onder die ervoor zorgt dat het dienblad altijd rechtstaat en niet kan omvallen. Een andere optie is een XL-snijplank. Zeker als je een boerenontbijt op bed serveert, is dit een leuke optie. Tot slot kan je het ontbijt serveren met een barcart of serveerwagen. Hiermee creëer je een luxe hotelgevoel.

Stap voor stap: ontbijt op bed serveren

 1. Voorbereiding

  Je kunt de avond ervoor al wat voorbereidingen treffen voor het ontbijt op bed. Zet het dienblad (of de XL-snijplank of barcart) al klaar met daarop het servies en bestek (wel even poleren!). Met een kleedje en servet op het dienblad maak je het extra feestelijk. Vouw het servet in de vorm van een hart! Jus d’orange kan je ook al de avond van tevoren persen en daarna in de koelkast bewaren. Je kunt ook alvast het fruit snijden of een smoothie maken.

 2. Zet de wekker op tijd (maar niet te hard).

  Voorkom dat je partner eerder wakker wordt dan jij, dus zet de wekker op tijd. Stel het volume zo laag mogelijk in om te voorkomen dat je partner wakker wordt van jouw wekker (met een ochtendhumeur als gevolg).

 3. Aan het werk!

  Broodjes in de oven, eitje koken, koffie zetten, jus d’orange inschenken, fruit in een mooi schaaltje doen, verse bloemen uit de tuin plukken en in een vaasje zetten, boter op een schoteltje leggen, klein jampotje vullen met jam, kaas op een serveerschaal leggen… Kortom: aan het werk! Maak er een feestelijk en romantisch geheel van.

 4. Muziek aan

  Kondig jezelf aan door alvast een rustig muziekje aan te zetten in de slaapkamer. Dan kan je partner in alle rust ontwaken. Sluip ondertussen naar boven en klop nog even op de deur voordat je de slaapkamer binnenloopt om te voorkomen dat je partner schrikt.

Tip: Niets zo ongezellig als in je eentje ontbijten op bed. Zet dus genoeg voor twee personen op het dienblad zodat jij ook mee kunt eten.

Iemand ten huwelijk vragen met een ontbijt op bed

Wil jij jouw geliefde ten huwelijk vragen? De slaapkamer is de meest intieme plek van jullie huis (en van jullie leven) en hier hebben jullie geen last van pottenkijkers. De perfecte plek voor een huwelijksaanzoek! Zeker wanneer je het huwelijksaanzoek combineert met een ontbijt op bed. Maar waar verstop je de ring? Wij geven je een paar ideeën:

 • Doe de ring in een leeg champagneglas, wanneer je de champagne inschenkt komt de ring vanzelf omhoog.
 • Doe de ring onderin een eierdopje. Zodra ze haar eitje begint te pellen, zal ze de ring ontdekken.
 • Bak een cupcake, maak onderin een sneetje en doe daar de ring in.
 • Doe de ring in een doosje en verstop het doosje onder een stolp. Je kunt de stolp er zelf af halen of je wacht totdat zij hem weghaalt.

Ga jij iemand verrassen met een ontbijt op bed? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om het ontbijt sfeervol te presenteren.