paashapjes zelf maken met ei en groenten

Met Pasen vieren we het nieuwe leven, het voorjaar en een fris begin. Een goed moment om met elkaar bij stil te staan. En hoe doe je dat het beste? Juist! Door lekker met familie en vrienden aan tafel te gaan en samen te genieten van een mooi samengesteld paasmenu. Bij Pasen hoort een brunch met gevarieerde hapjes waar iedereen iets uit kan kiezen. Wij selecteren daarom voor jou de lekkerste paashapjes voor een spetterende paasbrunch. Met tijdloze toppers en verrassende vega snacks, van zoete verleidingen tot hartige heerlijkheden. Met deze paasrecepten maak je iedereen heel gelukkig! 

Paashapjes op tafel: de voorbereiding

Heb jij besloten dit jaar een paasbrunch voor familie en/of vrienden tevoorschijn te toveren? Hartstikke leuk! We gaan er wat gezelligs van maken. De kleine gerechtjes zorgen al voor een hele luchtige en feestelijke tafel. Maar de echte paassfeer kan natuurlijk niet ontbreken. We geven je daarom inspiratie voor verschillende stijlen voor de tafelaankleding en laten zien hoe je een paastak decoreert.

En heb je zin om helemaal los te gaan met dit vrolijke voorjaarsfeest? Maak dan zelf paaskaarten om jou gasten mee uit te nodigen, ga aan de slag met zelfgemaakte paasdecoratie en bekijk hoe je extra stijlvol de eieren kunt versieren. Heb je een tuin waar jullie op uit kijken? Die kan ook een paaslift gebruiken!

Tip voor de kleintjes

Zitten er kleine, ongeduldige spruiten aan tafel? Leg, naast de paashapjes (check de tomaten aan een spies en de ingepakte groenten voor de kids), een paas kleurplaat naast hun bord en laat ze tussendoor paasspelletjes spelen. Zo komen ze het paasmenu heel goed door!

Paashapjes met ei maken

Bij Pasen horen eieren, zo simpel is het. En wat een veelzijdige paashapjes kun je hiermee maken! Een kleine selectie:

Een klassieker: gevulde eieren

Wie is hier niet mee groot geworden? Gevulde eieren staan hartstikke retro op de paastafel en zijn, alleen vanwege de herinnering al, overheerlijk. Een recept voor vier eieren (dus acht stuks gevuld):

  1. Kook de eieren ongeveer in 10 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water, pel en halveer ze.
  2. Verwijder het eigeel en vermeng dit met een eetlepel mayonaise, een eetlepel yoghurt, een theelepel mosterd, een flinke snuf kerriepoeder, een snufje paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  3. Vul de eieren met dit mengsel, liefst met behulp van een slagroomspuit voor de klassieke finishing touch!

Eieren met spek, maar dan anders

Heb je een muffin bakvorm met negen vakjes? Verwarm de oven dan maar alvast voor op 180 graden.

  1. Leg dan in elk vormpje een rond plakje spek en sprenkel hierin een bedje van geraspte kaas.
  2. Klop ongeveer vier a vijf eieren met een snuf gemalen peper flink op en giet in elk vormpje een scheutje van het geklopte ei.
  3. Bestrooi met wat fijngehakt bieslook en plaats dit ongeveer 10 minuten in de oven.
  4. Check of de spek lekker knapperige randjes heeft en het ei hard is geworden. Enjoy!

Vegetarische paashapjes

Met deze fantastische snackjes maak je niet alleen de vega’s aan tafel blij. Van jong tot oud en van vlees- tot visliefhebber zullen hiervan smullen.

Groenten burgertjes 

Nee, dit is niet een burger op basis van soja. We gaan groenten stapelen op een mini-afbakbroodje. Kies je eigen hoeveelheden.

  1. Bak de mini-afbakbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd een tomaat, een (rode) ui en een aubergine in mooie, redelijk dikke, ronde schijven.
  3. Bak deze per groente in een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. De aubergine kun je eventueel ook grillen.
  4. Besmeer de broodjes met kruidenboter en stapel per broodje een schijfje tomaat, aubergine en ui. Je kunt de tomaat eventueel rauw laten voor wat extra bite.
  5. Besprenkel met wat verse kruiden, of een beetje gedroogde oregano. De keuze is aan jou.

Tip: vervang de ui door een schijfje hardgekookt ei.

Ingepakte groenten

Dit is een heel goed alternatief voor de bekende kids-favoriet van de knakworst in een plakje bladerdeeg. Gebruik dit keer geen worstje, maar bospeen en groene asperges.

  1. Kook de bospeen en de groene asperges eventjes in wat zout water en rol de frisgekleurde groenten daarna in een half velletje bladerdeeg.
  2. Rol de groenten hier een beetje schuin in op zodat de groenten niet al te ver uitsteken en vouw de randjes goed dicht.
  3. Besmeer de rolletjes met een beetje geklopt ei, besprenkel dit met wat sesamzaad en zet de ingepakte lekkernijen twintig minuten in een oven op 200 graden.

Verrassend hapje op het paasmenu

Frisse kokos limoen- taartjes

Dit is een veganistisch en glutenvrij recept en een heel mooi alternatief voor de zalm op blini’s. Je zult de meeste ingrediënten kunnen vinden in de ruim gesorteerde supermarkt en bio-winkel. Onderstaand recept is voor acht stuks in een muffinbakvorm.

Voor de bodem:

125 gram amandelmeel, 3 eetlepels kokosolie, 3 eetlepels rijststroop

Voor de vulling:

1 blik volle kokosmelk (400 gram, laat deze een nacht van tevoren in de koelkast stijven), 1 limoen, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

  1. Meng de ingrediënten voor de bodem samen met een snuf zout heel grondig totdat alle klontjes verdwenen zijn.
  2. Verdeel dit deegmengsel in acht balletjes (ongeveer 1 eetlepel per stuk) en plaats deze ieder in een muffinvormpje van het bakblik.
  3. Druk de balletjes plat tegen de bodem en de randen tot kleine schelpjes. Zet dit even te rusten in de koelkast.
  4. Schep nu het harde gedeelte van de kokosmelk en klop dit luchtig met een mixer samen met de bloesemsuiker, een beetje rasp en het sap van de limoen.
  5. Verdeel dit mengsel over de taartschelpjes in de vorm en laat dit samen nog even opstijven in de koelkast, voordat je voorzichtig de schelpjes eruit schept. Deze hoeven dus niet in de oven. Heel easy!

Eenvoudige snackjes

Maak de tafel extra gezellig door een aantal snackjes in een glas te presenteren.

  • Besmeer de top van een aantal soepstengels met roomkaas en omwikkel deze met een stukje zalm (of gerookte ham).
  • Of spies een paar cherrytomaatjes met een mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op een satéprikker. Met z’n tienen tegelijk in een glaasje is dat heel feestelijk.

Zoete paashapjes

Een paastafel zonder zoets kan natuurlijk niet. Wat al helemaal niet mag ontbreken is het paasbrood. Dit is het middelpunt van de brunch. We geven je daarom een uitgebreid recept en ideeën voor een heerlijk paasbrood. En wat dacht je van dit paasrecept? Het is een geweldige grand finale:

Cheesecake in chocola met de looks van een ei

  1. Smelt chocolade au bain-marie in een kommetje en blaas een gewenst aantal ballonnen op tot het formaat van een ei (was de ballonnen dan even onder kraan en droog ze af).
  2. Dip de ballonnen in de gesmolten chocolade en zet deze op een plaat met bakpapier in de koelkast. Wanneer de chocolade helemaal hard is, kun je de ballonnen lek prikken en verwijderen. Nu heb je mooie ‘eierschaaltjes’ die je kunt vullen.
  3. Meng 150 gram roomkaas, 150 gram mascarpone, het sap van 1 citroen met 30 ml slagroom en 80 gram poedersuiker tot een mooi glad mengsel.
  4. Spuit dit met een slagroomspuit in de chocolade schaaltjes.
  5. Drapeer in het midden van deze vulling een theelepeltje abrikozenjam, zodat het geheel er nu uitziet als een eitje in zijn schaal.

Geniet van deze paashapjes en een heel vrolijk Pasen! Registreer je bij Westwing en mis geen enkele deal voor een geweldig paasfeest!