Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
twee witte opbergdozen in woonkamer

Wie kent niet de chaos in je hoofd na een stressvolle werkdag? En als je dan in een rommelig huis aankomt, gaat die stress niet weg. Met een paar eenvoudige stappen kan je een opgeruimd huis creëren en je zult snel merken dat dit een positief effect heeft op je geest. Met het opruimen van het huis, gooien we vaak veel mentale ballast weg. Het voorjaar is het perfecte moment om het huis op te ruimen! Onze interieurspecialisten geven nuttige tips voor het opbergen van rommel.

Redenen om je huis op te ruimen

Te veel rommel in huis ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, het beïnvloedt zelfs de sfeer. Want alleen in een opgeruimd huis, kom je geestelijk tot rust. Hoewel het zo eenvoudig klinkt, stellen we het opruimen en opbergen van spullen zo lang mogelijk uit. Zoals het opruimen van de garderobe, de keuken of het leegmaken van de kelder. Geen leuke klussen, maar als het eenmaal gedaan is, brengt dat heel veel geluk en orde in je hoofd. Dus waarom zou je het uitstellen tot morgen? Ga vandaag nog aan de slag met onze tips!

Begin met het sorteren en opbergen van je spullen. De dingen die je niet gebruikt, die rommelig zijn en waarvan er over het algemeen te veel in een te kleine ruimte zijn, kan je het beste weggooien of naar de kringloop brengen. Dat ruimt lekker op!

Stap voor stap: een handleiding voor het opbergen van spullen

Om te voorkomen dat je halverwege het opruimen van je huis geen zin meer hebt, moet je langzaam beginnen en jezelf kleine dagelijkse doelen stellen! Het lukt niet om je hele huis in één dag op te ruimen. Het is beter om het per ruimte of per thema aan te pakken.

 1. Plannen

  Het uitmesten van een ruimte, is waarschijnlijk niet je favoriete klus. Toch moet het zo nu en dan gedaan worden. Plan een dag in je agenda waarop je begint met het uitmesten en opbergen van spullen. Met onze tips kan je je alvast voorbereiden!
 2. Pauzeren

  Ben je begonnen met het uitmesten? Heel goed! Zorg dat je het volhoudt door jezelf zo nu en dan te belonen met een lekkere kop koffie of een half uurtje je telefoon checken.
 3. Analyseren

  Het is ook heel belangrijk dat je analyseert waar in huis je je spullen het liefst verzamelt. Welke hoek wordt snel je rommelhoek? Bedenk dan hoe je deze hoek beter kunt inrichten, zodat er in de toekomst geen rommel meer ontstaat.

Kan dat weg? – De gemakkelijkste manier om van overbodige dingen af te komen

Heb je ooit gedacht dat de dingen die zich in je huis opstapelen niet noodzakelijkerwijs eenvoudige objecten zijn, maar gevoelens? Als je op deze manier naar alles kijkt wat overbodig is, zou je wel eens kunnen begrijpen waarom kleine dingen graag worden opgepot. Toch is het ook belangrijk dat je afscheid neemt van deze spulletjes. Het is ook de angst om afscheid te nemen van spullen die ervoor zorgt dat het een rommeltje wordt in huis. Hoe persoonlijker een object is, hoe moeilijker het voor ons is om er afscheid van te nemen. Maar om van overbodige dingen af te komen en te kunnen ontspullen, moet je je altijd afvragen of het betreffende object je leven leuker maakt. Of staat het eigenlijk alleen maar in de weg?

Kleding opbergen en kledingkast inspiratie

De kledingkast gebruik je dagelijks en wordt daardoor snel een rommeltje. Het opruimen en netjes opbergen van kleding maakt het ochtendritueel een stuk prettiger.

Tip: berg elk seizoen de kleding op die je dat seizoen niet meer gebruikt. Hierdoor hou je het overzichtelijk en creëer je ruimte voor iets nieuws. De ongebruikte kleding kan gemakkelijk worden opgeborgen in dozen in de kelder of op zolder. Of ga voor een capsule wardrobe!

5x tips voor het opruimen van je kledingkast

 1. Voordat je je garderobe opruimt, moet je eerst een overzicht krijgen van alles wat erin ligt. Haal alles eruit en maak een inventarisatie.
 2. Sorteer je kleding op topjes, broeken, jassen, etc. en maak nette stapels!
 3. Beslis nu wat je wilt houden, wat twijfelgevallen zijn en wat weg kan. Vijf grijze T-shirts? Twee is meer dan genoeg!
 4. Kijk nu eens goed naar de twijfelgevallen? Ziet het er nog mooi uit? Ga je het de komende maanden dragen? Is het nog iets waard? Zou je het gaan missen? Als een of meer antwoorden ‘nee’ is, dan weet je wat je te doen staat. Door kleding weg te brengen naar het goede doel, hou je er ook nog een goed gevoel aan over!
 5. In de laatste stap ruim je de kleding die mag blijven op, maar dan met systeem! Professionals sorteren hun kleding eerst op type en vervolgens op kleur. Voor meer ruimte, stapel je je broeken niet op elkaar, maar hang je ze aan broekenhangers! Je kunt de kleding die je niet meer draagt, schenken of weggeven aan vrienden!

Hebben we je gemotiveerd om je huis op te ruimen? Laten we dan aan de slag gaan! Je zult zien, met onze tips is het opruimen en opbergen van spullen een stuk leuker en makkelijker.

En kan je nog een (kleding)kast gebruiken om alles netjes op te bergen? Registreer je dan op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste ladekasten, dressoirs, garderobes en meer.