Woonkamer in natuurlijke kleuren met gallery wall

Wandrekken zijn niet alleen zeer functioneel, maar ook decoratief. Maar alleen als je ze op de juiste plaats zet. Als er te veel stukjes en beetjes zijn, lijken ze snel overvol en rommelig. Dat hoeft niet zo te zijn! Bedenk een spectaculair meubel met onze wandrekideeën en creëer je eigen persoonlijke highlight in jouw huis. Georganiseerd hoeft niet saai te zijn! Met de bijpassende decoratie creëer je een koele blikvanger en kun je bovendien vervelend papierwerk opbergen. Onze interieurspecialisten geven je tips om jouw schap optimaal in te richten en uiteindelijk orde te scheppen in de chaos.

Wandrekken organiseren voor een beter overzicht

In 3 stappen naar een mooi wandrek

  1. Stap

    Voordat je begint met het decoreren van je wandrekken moet je je eerst zorgen dat je kan beginnen met een schone lei. Haal daarom eerst de plank helemaal leeg en verwijder het stof. Nu kan je de spullen herordenen. Creëer overzicht voor jezelf. Wil je deze spullen nog gebruiken; ja, nee, of misschien.

  2. Stap

    Blader door de u0022 misschien stapelu0022 en verwijder al het overbodige. Maar de dingen die je wilt bewaren worden niet zomaar terug gezet op de plank.

  3. Stap

    Je kunt de spullen in dozen berge zodat de plank zo vrij mogelijk blijft. Vooral kleine spullen kunnen hier makkelijk opgeborgen worden zonder een rommelige indruk achter te laten. Tip: als de kleur van de dozen overeenkomt met de rest van het interieur zorgt het voor een geordend eindresultaat.

Interieur tip: Heb jij veel boeken? Sorteer de boeken eens op auteur. Je zal verrast staan wat voor bijzondere kleurencombinaties dit kan opleveren.

Planken opbergen

Een plank in stijl versieren hoeft geen rocket science te zijn. Met een paar ideeën kan het stijlvol worden ontworpen, in welke ruimte dan ook. Meestal kijk je naar planken zodra je opbergruimte nodig hebt of een wandrek nodig hebt voor je boeken. Je kan ze ook gebruiken voor de kruiden, kopjes en voorraden van de keuken.

Je kan in de bijkeuken een plank plaatsen. Afhankelijk van jouw eisen is een kleine wandplank of een meer complexe standenregel voldoende. Jij beslist! Je moet echter niet alleen de keukenplank vullen met blikjes, dozen en flessen. Dat is natuurlijk mogelijk, maar het ziet er niet erg decoratief uit. Beter: gebruik scheidingsdozen, die je steeds weer elegant kunt voorzien van stickers en krijt. Een wilgenmand is ideaal voor het opbergen van statiegeldflessen.

Je kunt nog meer ideeën in de boekenkast implementeren. Zorg voor meer afwisseling en zet of stapel je boeken tussen de planken. Een moderne boekensteun zal ook een hoogtepunt in het schap zijn. Je kunt ook individuele boeken met een grote kaft vooraan op het schap plaatsen. Maak de boekenplank losser door foto’s of een vaas met verse bloemen te schikken.

Geeft jij de voorkeur aan een monochrone uitstraling? Dan zijn de bontgekleurde boekenplanken vaak een doorn in het oog. De oplossing, draai je boeken gewoon om zodat je het boek op de plank kunt zien liggen. Een mooi contrast voor de traditionele opslag van je boeken.

De mooiste accessoires voor op de boekenplank

De must-haves voor een harmonieuze en decoratieve plank vind je natuurlijk ook in onze online shop. WestwingNow biedt tal van ideeën voor het schap! Laat je inspireren door onze exclusieve selectie vazen, fotolijsten, prenten, bloempotten en decoratieve objecten. Schrijf je in op Westwing en mis geen exclusieve interieur deal!

Vind je nieuwe favoriete decoratie om jouw plank te ontwerpen en maak er een blikvanger van! Een klein tafellampje of een lichtketting, die je om de zijkanten van de plank wikkelt, maakt zichzelf ook bijzonder mooi.

Het indirecte licht creëert een sfeervolle sfeer. Prachtige geurkaarsen in het glas geven het huis ook een gevoel van veiligheid. Met decoratieve dozen en dozen brengt je orde in de schappen en bewijs je tegelijkertijd dat je een aanleg hebt voor het interieur.