Houseparty logo

Een feestje thuis organiseren zonder direct contact? Klinkt moeilijk, maar het is vrij makkelijk! De Houseparty App brengt jou en je vrienden in real time bij elkaar en combineer je met een glas wijn. Allemaal online, zonder het huis te verlaten en jezelf en anderen in gevaar te brengen. Lees hier onze aanbeveling en laat u inspireren – delen mag!

Facts – Dit is hoe de Houseparty App werkt

De houseparty app is niet nieuw, hij was een paar jaar geleden al erg populair, vooral in de VS. Eind 2016 had de app wereldwijd al meer dan 2 miljoen gebruikers. Nu, door Corona en de aanvankelijke beperkingen om elkaar fysiek te ontmoeten beleeft is de app populairder dan ooit. Gebruikers hebben de app gemiddeld 4.0 sterren gegeven, iPhone-gebruikers zelfs gemiddeld 4.7 sterren. De app is beschikbaar voor Android, IOS, Apple Iphone en Mac en Google Chrome. Je kunt de “House party App” dus gebruiken met je smartphone of op je laptop. Je kunt live chatten met maximaal 8 personen met slechts één tik! Je kunt je vrienden rechtstreeks bellen of naar hen zwaaien (vandaar het “wave”-logo van de app).

Zo werkt de House Party App: Meld je eenvoudig aan via Snapchat of een nieuwe registratie. Dit gebeurt met je e-mailadres en een registratiecode die naar je mobiele telefoonnummer wordt gestuurd. Om dit te doen vul eerst je naam, gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens worden de contacten aan je voorgesteld voor een uitnodiging. Mensen kunnen worden toegevoegd door de gebruikersnaam. Druk op de knop in het midden en je ziet de lijst met mensen die momenteel online zijn.

Zo ga je van start met de app

En dan ben je klaar om te gaan: Koken, dineren, het appartement laten zien en andere ideeën uitwisselen. Gebruik onze tips voor deze virtuele ruimte uit – je kunt vanalles samen doen. De app is dus niet alleen om te drinken en te feesten! Het gaat gewoon om het samenzijn. Daarom kun je de “join” knop gebruiken om het tegelijkertijd aan te zetten. Zo kun je zelfs virtueel nieuwe contacten leggen, net als op straat. Als je geen zin hebt om nieuwe mensen te ontmoeten, geen probleem. Omdat de groep kan worden gesloten of “vergrendeld” door een slotsymbool, zodat niemand nieuwe mensen kan toevoegen. In de instellingen kan ook de privé-modus worden geactiveerd, de “Privé-modus”, zodat elke kamer automatisch wordt afgesloten.

Zo ziet de Houseparty App er uit

Fun factor: voordelen van de App

Naast de eenvoudige bediening en het duidelijke ontwerp met maximaal 8 deelnemers, biedt de Houseparty App zelfs spellen aan. Sinds juni 2019 is de app eigendom van het videogamebedrijf Epic Games. “Heads Up”, “Trivia”, “Chips and Guac” en “Quick Draw” zijn de spellen die je binnen de app kunt spelen. Met “Heads Up” wordt het spel “Wie ben ik?” virtueel gespeeld. De ene speler moet erachter komen wie hij is door slimme vragen te stellen, de anderen zien de virtuele noot. In het spel “Trivia” worden vragen gesteld over een grote verscheidenheid aan onderwerpen, iedereen kan het raden. ‘Chips and Guac’ is een kaartspel waarbij je grappige woorden en zelfstandige naamwoorden moet verbinden met creatieve beschrijvingen waarbij één persoon het antwoord geeft. In het spel “Tekenen” daarentegen tekent de ene persoon een voorwerp, een object of een levend wezen en moet de andere persoon dit raden.

In tegenstelling tot de videochat via bijvoorbeeld Whats App, Facetime, Slack, Microsoft Teams, Zoom of Skype kun je in contact komen met onbekende mensen. Dit maakt het huisfeest leuker.
Je kunt ook pushup-meldingen activeren die een signaal geven wanneer vrienden online komen.

Tip! Als je de app met je iPhone wilt gebruiken en de app ongemerkt wilt openen, kun je langer op het app-icoon klikken vervolgens verschijnt de optie “Sneak into the House”. Op deze manier krijgt geen van je vrienden een melding! Als geen van je contacten “in huis” zijn, zwaai dan naar ze en zij zullen een melding ontvangen. Populaire sociale apps om contact te houden zijn Facebook en Instagram. Echter in tegenstelling tot de Home Party App hebben de contacten daar geen zin in een echte ontmoeting.

Fun Fact: In het begin krijg je grappige spreuken te zien. Bijvoorbeeld: “Piraten droegen oorbellen omdat ze dachten dat het hun gezichtsvermogen zou verbeteren.”

Nadelen van de Houseparty App installatie

Nadelen op een rij: De Housparty-app kost veel data en batterij. Je kunt hem dus het beste thuis in Wlan gebruiken en met een oplaadkabel in de buurt. Het heeft ook minstens 89 MB vrije schijfruimte nodig en vereist iOS 9.0 of een nog nieuwere versie. De app vereist ook toegang tot de microfoon, de camera, de contactlijst en uw eigen telefoonnummer. Zo krijgt het een aantal gegevens, het privacybeleid maakt duidelijk dat deze gegevens worden verzameld, gebruikt voor reclamedoeleinden en ook worden doorgegeven aan derden. Op het gebied van veiligheid en privacy beginnen veel mensen hierover na te denken.

Als je het Houseparty-account wilt verwijderen, klikt u gewoon op de knop “Vrienden” in de linkerbovenhoek van de app. Het de linkerbovenhoek wordt geopend. Open dan de opties “Privacy” en vervolgens “Account verwijderen”. Bevestig, voer het wachtwoord in en bevestig het nogmaals.

Conclusie over de Homeparty App

Het grote pluspunt is de fun factor! Houseparty heeft een hogere fun factor dan alle andere apps voor videotelefonie! Plezier is niet meer aan de orde van de dag, vooral in het tijdperk van de sociale onthouding. Maar het kan ook een verrijking zijn in het normale dagelijkse leven. Op langere vakanties, tijdens de kerstperiode met uw gezin – u kunt het altijd gebruiken om sociale contacten te onderhouden. Je maakt nieuwe vrienden, hebt plezier met je “oude” vrienden – alles voelt normaal, echt en echt tijdens de coronaviruscrisis! Onderhoud de sociale contacten met het gewoon verder. In zulke moeilijke tijden kan het geluksgevoel zwaarder wegen dan de gebruikte gegevens! Natuurlijk moet iedereen uiteindelijk zelf beslissen.

De app is in ieder geval veilig volgens Forbes magazine en cybersecurity en privacyonderzoeker Lukas Stefanko. Het privacybeleid – d.w.z. alle informatie over privacy – is niet vanzelfsprekend, maar ligt binnen het gebruikelijke bereik. Onder “Machtigingen” kunt u de locatie, d.w.z. de tracking, uitschakelen. Ook een valse naam en een verkeerde geboortedatum in het profiel zijn mogelijk. E-mails, teksten en meldingen kunnen ook worden gedeactiveerd.

Onze tips: De beste accessoires voor een Houseparty

Je huis mooi maken is natuurlijk ook een factor voor het huisfeest! Blader door ons aanbod op Westwing en laat u inspireren:

 • Het wijnglas/ de wijnglazen
 • De champagneglazen/ champagneglazen
 • De kaars
 • De Cocktail Mix Set
 • Een slinger
 • Dompelschalen en schalen
 • Glazen rietjes
 • Ballonnen of confetti
 • Een mooi tafelkleed, een tafelloper
 • Een vaas
 • Een serveerwagen
 • Een vloerkussen

Voor meer informatie en ideeën over thuiswerken, lees ons artikel met 75 tips tegen verveling. En laat je ook inspireren door onze aanbevelingen voor de ideale home office en de perfecte kantoorplanten en kantoorkleuren voor het thuiskantoor.