Eten en drinken voor een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen

Niets zo leuk als een feest in eigen huis. De hele avond jouw favoriete muziek, ‘gratis’ drankjes, onbeperkt bitterballen eten en een dansvloer vol met vrienden. Wat wil je nog meer? Of het nu voor je verjaardag is of gewoon op een casual vrijdag. Met onze tips en ideeën maak je van elk huisfeest een onvergetelijke avond. Om je te helpen bij de organisatie hebben we een checklist voor je gemaakt. Handig! Veel plezier met het organiseren van je huisfeest!

Checklist: hoe organiseer je een huisfeest?

Heb je iets te vieren? Of heb je gewoon zin in een feestje? Een huisfeest is de beste manier om ongestoord een avondje plezier te hebben met je vrienden. Zo’n house party vraagt wel wat voorbereiding. We hebben daarom een checklist voor je gemaakt:

 • Gastenlijst: bedenk wie je allemaal uitnodigt. Natuurlijk je beste vrienden, maar nodig ook mensen uit die je misschien nog niet zo goed kent. Deze ‘nieuwelingen’ kunnen zomaar eens de sfeermakers van de avond worden.
 • Thema: een thema is een goede ijsbreker. Maak het je gasten niet te moeilijk, kies voor een wat algemener thema waarvoor er niet te diep in de verkleedkist gezocht hoeft te worden.
 • Uitnodiging: maak een originele (digitale) uitnodiging waarop je de locatie, het tijdstip en het thema benoemt. Vermeld eventueel ook of de gasten zelf drankjes mee moeten nemen.
 • Budget: je kunt een huisfeest zo duur maken als je zelf wilt. Een traiteur inhuren wordt vast heel erg gewaardeerd door je vrienden, maar met bitterballen maak je ze waarschijnlijk net zo blij. Qua drank kan je afspreken dat iedereen iets meeneemt, van een fles wijn tot een treetje bier.
 • Buurtbriefjes: vergeet niet om je buren vooraf te melden dat je een huisfeest geeft. Beter nog: nodig je buren uit, dan kan je ze gelijk leren kennen (en kunnen ze niet klagen over geluidsoverlast).
 • Feestgadget: een party gadget doet het altijd goed op een huisfeest. Bijvoorbeeld een ouderwetse suikerspinmachine of popcornmaker. Maar ook een photobooth brengt de sfeer er gelijk in. En wat dacht je van een karaokeset? Daar krijg je elk feest wel mee op gang.

Spelletjes om te doen tijdens een huisfeest

Spelletjes zijn een goede ijsbreker om de stemming erin te krijgen. Dé trend is bierpong, ook wel beer pong genoemd. Dit spelletje is over komen waaien uit Amerika waar er massaal gebierpongd wordt op huisfeestjes. Je kunt het op verschillende manieren spelen. Zet tien rode plastic bierpongbekers in een horizontale piramide aan het einde van een tafel.

Vul de bekers voor de helft met water (of een ander drankje). Vanaf de andere kant van de tafel moet er geprobeerd worden om met een stuiter een balletje in een bekertje te krijgen. Andere leuke spelletjes tijdens een huisfeest zijn sjoelen, Twister of roulette.

Vijf tips om je gasten in de feeststemming te krijgen

 1. Thema

  Door een thema aan je feest te koppelen is de toon gelijk gezet wanneer mensen in hun outfit je huis binnen stappen. Het bewonderen van elkaars outfit brengt direct gesprekken op gang. Kies voor een ‘makkelijk’ thema, om je gasten geen kledingstress te bezorgen.

 2. Dim de lichten

  Voorkom dat je woonkamer aanvoelt als een bedrijfskantine. Dim de lichten en steek kaarsen aan. Als je toch een paar lichtjes wilt laten branden – want een donker hol is ook niet gezellig – gebruik dan warm licht. Tip: lichtslingers zijn instant sfeermakers. Hang ze aan de muur, rondom een schilderij en boven de dansvloer.

 3. Muziek

  Muziek kan een feestje maken of breken. Wanneer je rustige pianomuziek opzet is de kans groot dat het feestje nooit op gang komt. Wanneer je te luide muziek opzet, vluchten mensen halverwege de avond weg (en heb je ruzie met de buren). Kies voor een middenweg, niet te zacht en niet te hard. Goede meezingers en hits doen het altijd goed om de mensen in de stemming te krijgen.

 4. Comfort

  Comfort is het codewoord. Zorg ervoor dat je gasten zich behaaglijk voelen. In een warme ruimte voelt iedereen zich direct thuis. Voorkom echter dat het té warm wordt. Wanneer de temperaturen tijdens het dansen hoog oplopen, kan je best een raampje openzetten.

 5. Meubels aan de kant

  De grootste nachtmerrie van elke huisfeestorganisator is dat mensen in een kringetje gaan zitten keuvelen. Berg stoelen daarom op achter slot en grendel en maak ook jouw supercomfortabele zitbank onbereikbaar voor je gasten. Want: eenmaal neergeploft staan ze nooit meer op. Zet in plaats daarvan overal statafels neer.

Maak het onvergetelijk

Over een geslaagd huisfeest wordt nog jarenlang nagepraat. Maak het echt onvergetelijk door overal wegwerpcamera’s neer te leggen. Die worden vanzelf gepakt en gebruikt door je gasten waardoor het feestje vanuit alle hoeken vereeuwigd wordt. Maak hier een fotoalbum van zodat jij en je vrienden altijd nog even terug kunnen gaan naar die onvergetelijke avond!

Ga jij binnenkort een huisfeest organiseren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om van jouw huisfeest een success te maken. Wij wensen je een fantastische avond!