Ontdek onze interieur sale -70%!

Witte stole met roze ballon in een lege ruimte

Het typische vrijgezellenfeest voor mannen zit vol met clichés. Denk aan dronken mannen die na drankspelletjes over straat zwalken in gekke pakjes. Toch is het niet nodig om het vrijgezellenfeest op die manier in te vullen. Hier hebben wij leuke ideeën voor je verzameld voor het invullen van een bachelor voor mannen. Meestal is er één vriend of broer die de organisatie van het feest op zich neemt, zo voorkom je teveel meningen en houd je overzicht.

De eerste stap is bepalen wie er worden uitgenodigd, daarna dient het budget te worden bepaald en wordt de datum vastgelegd. Daarna kun je gaan bedenken welke activiteiten er gedaan kunnen gaan worden voor dat budget en met het specifieke aantal mensen. Laat je inspireren door onze tips en tricks voor het vrijgezellenfeest voor mannen!

Het thema van de bachelor party

Wat ooit een stijlvolle en formele aangelegenheid was, waarbij de aanstaande bruidegom de overgang van jongen naar man vierde is tegenwoordig een zaak van dronken mannen en gekke outfits. Tegenwoordig staat bij de bachelorparties – voor zowel mannen als vrouwen – het onderwerp seks of uitbundigheid vaak centraal. Maar er zijn veel meer mogelijkheden en opties voor een geslaagd vrijgezellenfeest. Laat jouw bruidegom lekker in zijn jeans of chino op pad gaan of geef hem een grappige twist met een hoed of strikje om zijn nek. Denk na over de activiteit die jullie gaan ondernemen en bedenk welk thema of welke outfit daarbij past.

De plek voor het mannen vrijgezellenfeest

Ga je voor een wild feest vol drank en clubs? Als de man in kwestie hiervan houdt, is dat natuurlijk een leuk idee. Deze activiteit kun je overal ter wereld uitvoeren. Indien je voldoende budget hebt, zou je ook naar een hippe stad kunnen gaan, wellicht zelfs elders in Europa. Een heel weekend op stap gaan, behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Wat dacht je van een weekend naar Praag, Stockholm of Berlijn? Bepaal vooraf wat het budget is per persoon en vergeet daarbij niet dat je ook voor de bruidegom zal gaan betalen. Indien je kiest voor een specifieke activiteit zoals het bezoeken van een pretpark of een plek in de natuur – bijvoorbeeld voor een survivaltocht of hike – dan ben je meer gebonden aan een bepaalde plek.

Activiteiten & spelletjes vrijgezellenfeest mannen

Voor elk vrijgezellenfeest voor mannen en voor elk type man zijn er geschikte activiteiten te verzinnen. Zo zijn er activiteiten voor sportievelingen en bourgondiërs. Ontdek de verschillende mogelijkheden voor de bachelor party voor mannen hier!

  • Outdoor activiteiten – Er zijn heel veel outdoor activiteiten die geschikt zijn voor een vrijgezellenfeest. Denk hierbij aan zeilen, quadrijden, een survivaltocht of kitesurfen. Deze activiteiten zijn zeer geschikt voor sportieve mannen die graag buiten zijn. Combineer deze activiteiten met een barbecue in de buitenlucht of ga lekker eten op het strand! Dit is wel het beste mogelijk tijdens de warmere maanden van het jaar.
  • Roadtrip – Ook superleuk, met een kleinere groep mannen: de roadtrip! Huur een retro busje, laad de wagen vol met bier en lekker eten, en rijd naar het zuiden. Het is wel verstandig om op deze trip 3 stops in te plannen, zodat je weet welke activiteiten je op welke plek gaat doen.
  • Culinaire activiteiten – Voor de bourgondiër zijn er diverse activiteiten waarvan zijn hartje sneller zal gaan kloppen. Wat dacht je van een kook-workshop, een cursus bierbrouwen of een whisky-, bier- of wijnproeverij? Dit kun je uiteraard ook buiten Nederland, bijvoorbeeld in België of Frankrijk, doen.
  • Voor de late uurtjes is een avondje in het casino, een gezellige borrel of een leuk feestje een mooie afsluiting van de avond.
  • City hunts of escape rooms – Tijdens deze spellen kruip je samen in de huid van een film figuur of actieheld. Vervolgens ga je samen aan de slag om raadsels op te lossen of clues te vinden. Een spannende activiteit die op diverse plekken – zowel binnen als buiten – plaats kan vinden.

Het allerleukst is het om een combinatie te maken van iets actiefs, iets ontspannends en een feestje of borrel. Indien het vrijgezellenfeest voor mannen een heel weekend beslaat, kun je meer rustmomenten inbouwen. Dat is wel fijn als je tijd doorbrengt met goede vrienden en familie. Vroeger werd het vrijgezellenfeest de dag voor de bruiloft gehouden. Tegenwoordig is dat (gelukkig) niet meer gebruikelijk. Met een kater op je bruiloft staan is natuurlijk niet zo fijn!

Na het vrijgezellenfeestje

En dan is het moment daar. Het vrijgezellenfeest is voorbij. Door het uitnodigen van een fotograaf en/of cameraman tijdens de activiteiten, kun je achteraf een mooie collage maken van de foto’s en misschien zelfs een leuke film laten maken van de beelden. Zo kunnen de bruidegom (en de bruid), maar ook jullie als vrienden, nog lang nagenieten van deze onvergetelijke dag.

Bij WestwingNow hebben we veel tips voor je verzameld voor het organiseren van een origineel bachelor feestje. Van sportieve, inspirerende activiteiten tot gezellige borrels en culinaire bezigheden. Hebben wij je kunnen inspireren om een origineel vrijgezellenfeest te organiseren? Als je het stappenplan doorloopt hoeft het niet moeilijk te zijn.