Ontdek onze interieur sale -70%!

Vrouwen

Het is zo ver. Na jaren samen te hebben gewoond wordt de stap gezet, het huwelijk gaat nu echt plaatsvinden. Meestal organiseer je je huwelijk niet volledig zelf. Hierbij krijg je vaak hulp van goede vrienden of familie. Ook het vrijgezellenfeest, het onmisbare onderdeel dat voorafgaat aan een trouw, organiseer je zeker niet zelf. Ben jij zo’n goede vriend of vriendin die een vrijgezellenfeest gaat organiseren voor een vriendin? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken! Ontdek onze tips en tricks voor een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen.

Het vrijgezellenfeest voor vrouwen: waar begin je?

Ze zullen ongetwijfeld zeggen dat ze geen zin hebben in een bachelor party, maar de meeste bruiden vinden het geweldig als ze uiteindelijk verrast worden door hun beste vriendinnen. Een vrijgezellenfeest hoeft bovendien echt niet persé te worden doorgebracht in een konijnenpak met een stripper op schoot. Als je de opdracht hebt om een vrijgezellenfeest te organiseren, is dat enerzijds natuurlijk een eer, maar anderzijds een behoorlijke klus! Wij presenteren je hieronder een aantal leuke ideeën voor verschillende types, maar eerst laten we zien welke stappen je eerst dient te nemen voordat je gaat nadenken over de activiteiten.

 1. Stap

  De eerste stap richting de organisatie van een vrijgezellenfeest voor vrouwen is het beslissen wie er worden uitgenodigd. Hierbij horen natuurlijk de vriendinnen van de bruid, maar ook de zus(sen), schoonzus(sen), favoriete buurvrouw of collega kunnen van de partij zijn.

 2. Stap

  De tweede stap draait om de plek waar het vrijgezellenfeest gaat plaatsvinden. Deze moet natuurlijk voor iedereen toegankelijk zijn.

 3. Stap

  Prik een datum. Wanneer gaat het vrijgezellenfeest plaatsvinden? Wordt het een heel weekend, of een avond? Of ga je er tussenin zitten en kies je voor een dag met een nachtje. Dit hangt uiteraard ook af van de activiteit. Een online datumprikker kan hierbij enorm helpen. Zo zie je in één oogopslag op welke dag iedereen kan.

 4. Stap

  Bepaal het budget. Het is gebruikelijk dat de genodigden meebetalen aan het evenement. Bedenk dus wat je wilt uitgeven per persoon en reken daar ook de kosten voor de bruid bij. Overleg even met de genodigden wat zij zouden willen betalen en kom op die manier tot een goede middenweg voor iedereen. Pas daarna kun je beslissen welke activiteit(en) haalbaar zijn binnen dit budget.

 5. Stap

  De laatste stap gaat over de activiteiten én het eventuele thema van de gelegenheid. Deze hangen eveneens samen met het seizoen waarin het feest plaatsvindt. Hierover later meer.

Voor elke vrouw een activiteit

Een vrijgezellenfeest voor vrouwen? Laat je hier inspireren! Iedereen is anders en daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over welk type bruid jouw vriendin is. Is de bruid een huismus, dan vindt zij er waarschijnlijk niks aan om de nacht door te brengen in een club. Of is ze heel preuts? Dan is een cursus paaldansen wellicht ook geen goed idee. Tot slot is het ook slim om niet de hele dag van vroeg tot laat volledig vol te plannen. Het is juist fijn om ook wat rustige momenten te hebben waarin je kunt ontspannen en kletsen met elkaar.

 • Voor avonturiers – Ga op roadtrip! Een superleuk idee voor echte avonturiers. Nodig voor deze activiteit niet te veel mensen uit. Leen of huur een toffe auto of een busje en ga met de beste vriendinnen en familie op roadtrip! Onderweg kun je stoppen op verschillende plekken. Ga bijvoorbeeld wijn proeven op het platteland en eindig de dag in een stad waar je gaat borrelen of dansen. Minimaal één overnachting is voor de roadtrip wel het leukst. Deze activiteit kun je het beste uitvoeren in de zomermaanden!
 • Voor creatievelingen – Ga naakte mannen schilderen of geslachtsdelen boetseren. Vind je dit een beetje too much? Kies dan voor een naaiworkshop, schilderles, edelsmit workshop of een cursus parfum maken. Absoluut favoriet onder diegenen die van knutselen houden!
 • Voor culinaire dames – Ook voor liefhebbers van eten en wijn zijn er veel opties. Ga aan de slag met een kookles – bijvoorbeeld Japans koken of échte pizza’s maken. Maar ook zelf bier brouwen of wijnproeven behoort tot de mogelijkheden. Je kunt hiervoor natuurlijk ook de roadtrip combineren met een wijnreis naar Frankrijk!
 • Voor sportievelingen – Voor sportieve vrijgezellen kun je ook denken aan een hike of survivaltocht door de Ardennen. Of is parachutespringen of kitesurfen je meer iets voor het gezelschap? Sluit deze sportieve activiteit af met een gezellige barbecue.

Je kunt natuurlijk ook een mooie combinatie maken van verschillende activiteiten.

Hebben wij je kunnen inspireren voor een vrijgezellenfeest van jouw vriendin of zus? We verzamelden veel tips voor het vrijgezellenfeest voor vrouwen om het jou iets makkelijker te maken. Van survivaltochten voor de avonturiers tot wijnreizen voor de culinaire types. Eén ding is zeker, het wordt een onvergetelijke dag! Vergeet je ook niet te registreren op Westwing en mis geen exclusieve deals van top interieurmerken.