Ontdek onze interieur sale -70%!

Close-up rode wijnglas met rode wijn op eettafel

Vlekken maken (helaas) deel uit van ons dagelijks leven. In plaats van je eraan te ergeren, kunnen de meeste vlekken gelukkig met een paar eenvoudige stappen worden verwijderd. Het maakt niet uit of je stiftvlekken, lippenstift of rode wijn vlekken wilt verwijderen: WestwingNow onthult je waardevolle tips en tricks voor het verwijderen van rode wijn vlekken. Met onze drie eenvoudige huishoudelijke hacks schrikt geen enkele vlek je nog af!

Rode wijn vlekken verwijderen

Het gebeurde sneller dan je kon ingrijpen en je hebt een vol glas bordeaux op het vloerkleed gemorst. Of is er een druppel rode wijn op je lichte zitbank gevallen. Zonde! Maar geen reden tot paniek! Als je witte wijn in huis hebt, kun je deze gebruiken om rode wijnvlekken te verwijderen. In tegenstelling tot zout, werkt witte wijn ook bij reeds gedroogde rode wijnvlekken. Klinkt misschien vreemd, maar het werkt echt! Zo kun je rode wijn vlekken verwijderen.

Zo werkt het:

 1. Stap

  Giet de witte wijn op de rode wijnvlekken.

 2. Stap

  Druk er voorzichtig in met een schone doek.

 3. Stap

  De zuurtegraad in de witte wijn neutraliseert de rode kleur van de rode wijn en laat de vlekken verdwijnen.

 4. Stap

  Dep de vlekken droog.

Opmerking: Bij vaste oppervlakken zoals een bank kan na het rode wijn vlekken verwijderen met witte wijn een lichte vlek achterblijven door de witte wijn. Als je verwijderbare hoezen hebt, kun je deze in de wasmachine reinigen en zelfs de laatste sporen van mogelijke resten op die manier verwijderen.

Stiftvlekken verwijderen

Terwijl je in de keuken werkt, zijn de kinderen lekker aan het kleuren met de viltstiften. Maar let je even niet op dan bewerken de kinderen ook de houten tafel met viltstiften. Of dit nu per ongeluk gebeurde of express, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Één ding is zeker: de vlekken moeten worden verwijderd. Gelukkig kan stift worden verwijderd, zonder veel moeite. Het enige gereedschap dat je nodig hebt om deze vlekken te bestrijden is tandpasta:

 1. Om stiftvlekken te verwijderen, breng je tandpasta aan op de vlekken.
 2. Werk licht in de tandpasta met je vingers.
 3. Neem af met een doek – klaar!

Lippenstift everwijderen

Je hebt vrienden uitgenodigd voor een feestelijk diner en regelde een elegante tafeldecoratie met porselein, zilveren bestek en fijne stoffen servetten. De avond was prachtig en nu is het tijd om op te ruimen. Je zult ongetwijfeld rode wijn vlekken tegenkomen die je wilt verwijderen. Ook kom je lippenstift op de servetten tegen. Wat nu? Gelukkig verdwijnen lippenstift vlekken gemakkelijk met schoonmaakalcohol. Verwijder de lippenstift stap voor stap:

 1. Breng reinigingsalcohol aan op de lippenstift.
 2. Wrijf het licht in met een doek.
 3. Draai het servet om en doordrenk de achterkant van het servet met de alcohol.
 4. Wrijf ook dit licht in met een doek. Vaak is dan de lippenstift al verwijderd. Na een wasbeurt in de wasmachine, ziet de stoffen servet er weer als nieuw uit!

Vergeet je ook niet in te schrijven op Westwing voor dagelijkse deals van exclusieve top interieur merken. Laat je inspireren!