Ontdek onze interieur sale -70%!

Zithoek voor een groot raam in de woonkamer met schone ramen

De lente is eindelijk weer aangebroken en ook de eerste tekenen van de lente zijn zichtbaar. De zon schijnt meer en de dagen worden weer langer. Dit is een mooi moment om het huis aan een grote schoonmaak te onderwerpen én daarbij hoort ook: ramen reinigen. Nu de zon weer meer naar binnen schijnt, zien we ook de strepen, stof en het vuil op de ramen extra goed. Geniet van een zonnig uitzicht met schone ramen en ga aan de slag met ramen lappen!

Laat je inspireren door de tips en ideeën van onze interieurspecialisten en voel je na een wintervakantie weer helemaal thuis. Met onze grote keuze aan meubeltrends bieden wij je oplossingen en ideeën voor elk seizoen.

Stoel en decoratie voor een groot raam

Ramen reinigen – Deze accessoires mogen niet ontbreken

Ramen reinigen doe je bij voorkeur grondig, zodat je het niet te vaak hoeft te doen. Maar hoe doe je dit nou precies? Het is niet moeilijk om ramen te reinigen, maar er zijn wel veel verschillende mogelijkheden en de meningen verschillen over welke techniek het beste is. Veel mogelijkheden hangen samen met grote uitgaven aan  chemische middelen, die je ook steeds weer opnieuw moet kopen. Uiteindelijk gaat het om het eindresultaat, stralend schone ramen zonder strepen.

Wij stellen een snelle, eenvoudige en praktische methode voor. Ramen reinigen met een microvezeldoek is een snelle en effectieve methode. Met deze methode is het reinigen van de ruiten niet langer een grote inspanning, maar een nevenactiviteit. Als eenvoudig hulpmiddel voor veel ramen kun je een emmer water klaarzetten. In plaats van een microvezeldoek kunnen ramen ook met een klassieke wisser worden gereinigd. Je moet echter iets grondiger te werk gaan en meer druk uitoefenen om de ramen echt zonder strepen schoon te maken.

How to: streeploze ramen

Voor ramen die niet super vuil zijn, is alleen water voldoende, zonder reinigingsmiddelen. De doek moet goed bevochtigd zijn, maar mag niet druipend nat zijn. De grove kant is goed voor het verwijderen van stofdeeltjes en vuil. Wrijf het raam vervolgens droog met de fijne kant en een beetje druk. Het raam glanst al door een eenvoudige reiniging zonder strepen en is stralend schoon.

Ramen reinigen: Tips en tricks voor ramen lappen

Het is belangrijk om je huis regelmatig schoon te maken, zodat je je er volledig thuis voelt. Het goed lappen van de ramen is hier het allerbelangrijkste. Met schone ramen ziet de ruimte er automatisch iets groter, lichter en over het algemeen schoner en huiselijker uit. Een heerlijk opgeruimd, stijlvol ingericht huis geeft je geen voldoening zolang de ramen maar vies zijn. Met onze beproefde microvezelpleistermethode hoef je je niet meer te schamen voor vuile ramen.

Essbereich vor dem großem Fenster

Zo gebruik je gordijnen op de juiste manier

 1. Feit 1

  Laat je inspireren door de selectie van vitrage en gordijnen. Op deze manier kun je van je schone ramen een highlight maken en je huis in de kleur van jouw keuze onderstrepen.

 2. Feit 2

  Een gekleurd gordijn in een verder vrij kleurloze ruimte kan een absolute blikvanger worden en er iets heel bijzonders van maken.

 3. Feit 3

  De keuze van de kleuren, of het nu gaat om pastelkleuren of krachtige tinten, donker of licht, speelt hierbij een belangrijke rol. Lichte kleuren zijn bijzonder geschikt voor de lente en zorgen ervoor dat we zin krijgen in de zon. Gedempte of donkere kleuren daarentegen zorgen ervoor dat we ons in de winter thuis voelen en de warmte opzoeken.

 4. Feit 4

  Het verwisselen van de gordijnen en gordijnen brengt niet alleen een grote optische verandering in je kamers met zich mee. Met weinig moeite kunt je jezelf trakteren op iets compleet nieuws en genieten van schone ramen.

Het lappen van ramen zonder strepen is niet alleen gemakkelijk, maar maakt jr huis ook mooier. Test het zelf en ga de ramen reinigen! Laat je inspireren door stijlvolle en exclusieve accessoires, schrijf je in op Westwing en ontdek het allemaal. Reinigen wordt gelijk een stuk leuker met nieuwe interieurstukken!