Date idee picknick

Een eerste date met je nieuwe vlam of de zoveelste date night met je vaste verkering? Een date is altijd bijzonder! Maar hoe maak je nou indruk op je (nieuwe) geliefde? Wij gingen voor jou op zoek naar originele date ideeën en deelden deze in op categorie. Of je nu zoekt naar een originele eerste date, een tweede date idee of een bijzondere date voor een doordeweekse avond; we hebben ze allemaal voor je op een rij gezet. Reken maar dat je hiermee het hart verovert van jouw geliefde. Lees hier alles over originele dates tijdens corona.

Originele eerste date ideeën

Een eerste date is altijd spannend. Dit is hét moment waarop jullie gaan ontdekken of de klik er is. Een eerste stap is het bedenken van een originele date waarmee jij een goede eerste indruk maakt. Omdat liefde door de maag gaat, is een etentje in een restaurant altijd een goed idee, maar niet echt origineel.

Wil jij er alles aan doen om cupido raak te laten schieten? Think out of the box! Bedenk iets wat hij of zij van tevoren nooit had zien aankomen. Hiermee scoor je zeker punten.

  1. Skydiven

    Is je nieuwe vlam een dare devil? Ga skydiven! Je hoeft daarbij echt niet gelijk uit een vliegtuig te springen, er zijn ook indoor-skydive-centra waar je dichter bij de grond blijft én toch die adrenaline-kick krijgt.
  2. Romantische winterbarbecue

    Kleed je tuin romantisch aan met lichtjes, kussens, fakkels en een brandende tuinkachel. Wanneer je date er is, steek je de barbecue aan! Zo’n winterbarbecue ziet je date zeker niet aankomen en is een gegarandeerd succes.
  3. Picknick op een bijzondere plek

    Vul een rugzak met lekkernijen en spreek af op een mooie plek ergens in de natuur of stad. Wanneer jij ineens een fles wijn tevoorschijn haalt uit je tas, vergroot je de kans op een tweede date aanzienlijk.

5x originele date ideeën voor de zomer

In de zomer worden we sneller verliefd. De zon en warmte zorgen ervoor dat we het leven door een roze bril gaan zien. In de zomer is het bedenken van een leuke date dan ook niet moeilijk: terrasje pakken, een heerlijke high-tea buiten op het terras in Amsterdam, een dagje strand, picknicken in het park, barbecuen in de tuin, cocktails drinken… Wat je ook bedenkt, met de zon erbij, wordt elke date een succes.

Maar een originéle date bedenken in de zomer is een stuk lastiger. Wil jij je nieuwe vlam of partner verrassen met een originele date? We hebben vijf tips voor je:

1. Maak een roadtrip

Stap ’s ochtends in de auto en rij de horizon tegemoet. Jullie favoriete playlist aan, thermoskannetje koffie mee en cruisen maar! Misschien zitten jullie ’s avonds wel aan de Champagne in Frankrijk of aan de Riesling in Duitsland.

2. Huur een boot

Zoek de vrijheid en de koelte van het water op door een (zeil)boot te huren. Vul van tevoren een picknickmand met jullie favoriete hapjes en drankjes, neem een paar kussens mee en gooi het anker uit in de buurt van een lekker strandje of een verlaten eiland. Je zou zelfs een tent kunnen meenemen zodat jullie daar kunnen overnachten!

3. Ga lekker fietsen

Rij naar een plek ergens in Nederland die jullie beiden nog niet kennen en huur een tandem (of twee fietsen). Op een fiets zie je namelijk veel meer van de omgeving dan in de auto. Liever iets meer actie? Huur een ouderwetse Solex!

4. Ontbijten buitenshuis

Verras je geliefde met een lekker ontbijt in een luxe restaurant. Vaak kan je ook – tegen een vergoeding – aanschuiven bij het ontbijtbuffet in een chic hotel. Ontbijten is vaak een stuk betaalbaarder dan dineren in een sterwaardig restaurant en zo zijn jullie er echt even uit. Na het ontbijt kunnen jullie natuurlijk altijd nog even gaan wandelen!

5. Iets actiefs doen

Iets actiefs doen tijdens je date, is altijd een goed idee. De adrenaline zorgt er namelijk voor dat jullie elkaar nog leuker gaan vinden. Ga bijvoorbeeld golfsurfen of huur een SUP-board. Een workshop zeilen, kitesurfen of volleyballen is ook een leuke manier om een dagje strand met je geliefde extra leuk te maken.

5x originele date ideeën in de winter

De winter en bijbehorende kou nodigen uit om lekker dicht tegen elkaar aan te kruipen. Een ideaal moment om op date te gaan! Alhoewel in de winter de mogelijkheden voor een date iets beperkter zijn, hebben we toch een paar originele dates voor de winter verzameld:

1. Thema etentje thuis

Een leuk date idee voor een doordeweekse avond, zeker voor doorgewinterde lovers: spreek met elkaar af dat jullie elke eerste woensdag (of welke dag dan ook) van de maand een thema-etentje doen. Bijvoorbeeld elke keer een ander land, zoals een Italiaanse avond met pizza en pasta, een Franse avond avec du pain et fromage en natuurlijk een Hollandse avond met een lekkere winterse stamppot.

Lees hier alles over tafeldecoratie om je tafel mooi mee te dekken.

2. Kookcursus

Zijn jullie geen keukenchefs? Volg samen een kookcursus. Zo creëren jullie tijd voor elkaar en leren jullie ondertussen de kneepjes van het vak. Uiteindelijk kunnen jullie elkaar thuis gaan verrassen met sterwaardige zelfgemaakte gerechten.

3. Ga samen schaatsen

Samen de schaatsen onderbinden en dan hand in hand over het ijs glijden: romantischer wordt het niet. In de winter heb je vaak schaatsbanen buiten die ’s avonds ook nog eens romantisch verlicht zijn. Het mooiste is het natuurlijk als jullie een tocht kunnen maken op natuurijs, maar in Nederland heb je het niet altijd voor het zeggen wat dat betreft.

4. Weekendje skiën

Wat dacht je ervan om samen met je geliefde een weekendje te gaan skiën? Je moet er wel even voor sparen, maar reken maar dat jullie deze date nooit meer zullen vergeten! Met een beetje geluk ligt er in het Duitse Winterberg genoeg sneeuw zodat jullie niet ver hoeven te rijden. Met het vliegtuig of trein ‘even’ op en neer naar de bergen kan natuurlijk ook. Huur je spullen daar, dat scheelt een hoop gezeul.

5. Ga eten in Londen of Parijs

Londen?! Parijs?! Ja, tegenwoordig ben je er zo met de trein! Maak er een echte verrassing van door alleen te zeggen dat jullie uit eten gaan, maar nog niet waar jullie gaan eten. Spreek af op het treinstation en overhandig hem of haar een zelfgemaakt ticket naar de wereldstad naar keuze. Neem alvast een borrelhap en flesje wijn mee voor in de trein.

Heel veel plezier met deze originele date ideeën!

Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal voor een geslaagd interieur.