Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Tafelschikking, vaas in wit, tafelkleed in wit, witte wijn

Vóór corona had je als vrijgezel alle gelegenheid om een nieuwe liefde te ontmoeten. In de kroeg, op een festival, op je werk, bij vrienden, op vakantie en online. Sinds ons land geteisterd wordt door corona, kan je alleen online nog op zoek naar de liefde van je leven. En als je die dan gevonden denkt te hebben, zit een ‘gewone’ date er even niet in. Het vraagt dus wat creativiteit om iemand beter te leren kennen zonder fysieke ontmoetingen. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven om te daten tijdens corona. Wij hebben even rondgevraagd en de meest creatieve ideeën voor je op een rij gezet.

10x creatieve ideeën om te daten tijdens corona

De zoektocht naar de liefde in coronatijd is een hele uitdaging. Want flirten in de kroeg of bij het koffiezetapparaat op je werk zit er voorlopig even niet in. Maar liefde laat zich niet tegenhouden, ook nu niet. Er zijn allerlei alternatieve manieren om in coronatijd jouw perfecte match te vinden en daarmee (digitaal) op date te gaan.

Wij delen tien creatieve ideeën om te daten tijdens corona. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. De dates zijn dan ook vooral digitaal en anders op veilige afstand van elkaar.

Tip: sommige van deze date-ideeën zijn ook geschikt voor niet-vrijgezellen die hun partner willen verrassen.

1. Maak een dagboekvlog

Na eindeloos online daten heb je eindelijk jouw perfecte match gevonden. Het begon met een voorzichtige chatsessie, maar inmiddels bellen jullie elkaar dagelijks. Toch is het van een fysieke ontmoeting nog niet gekomen vanwege de coronamaatregelen. Hoe leren jullie elkaar dan beter kennen?

Hoe ziet zijn/haar dagindeling eruit? Wat zijn zijn/haar gewoontes en gebruiken? En hoe ziet zijn/haar huis eruit? Geef elkaar de opdracht om een dagboekvlog te maken waarin je een dag uit je leven vastlegt. Laat alles zien: waar je slaapt, wat je ontbijt, hoe je kledingkast eruitziet, waar je werkt, wie je overburen zijn, hoe je woonkamer gestyled is etc. Met zo’n inkijkje, krijgt jouw prins(es) op het witte paard alvast een voorproefje van hoe jouw leven eruitziet.

2. Stuur je vlam een borrelbox

Normaal gesproken zou je met je nieuwe liefde de kroeg induiken om elkaar beter te leren kennen, maar dat zit er even niet in. We hebben daarom een leuk alternatief voor je: stuur je match een zelf samengestelde borrelbox inclusief drankjes, hapjes, zoutjes, kaarsen en bijvoorbeeld een leuk spel.

Haal ook voor jezelf wat lekkers in huis en maakt de achtergrond van je webcam gezellig met lichtjes en kaarsen. Spreek digitaal af via een videobel-programma en proost samen op jullie eerste digitale kroegdate. Uitgepraat? Doe samen een gezelschapsspel.

3. Ga samen digitaal koken

Na al dat digitaal borrelen, moet er ook gegeten worden. Spreek van tevoren af wat jullie gaan eten en deel het recept. Haal de ingrediënten in huis (zowel jij als je date) en ga samen digitaal koken. Kan je direct zien of je nieuwe vlam goede kookskills heeft!

4. Romantische film kijken

Je liefje meenemen naar de bioscoop is de ultieme vorm van romantiek, maar helaas gooit corona ook nu weer roet in het eten. Richt in plaats daarvan thuis een bioscoop in en nodig je match digitaal uit om samen een film of serie te kijken. Druk op hetzelfde moment op start zodat jullie synchroon aan het kijken zijn. Met een videobelverbinding is het net alsof hij of zij naast je op de bank zit! Ohh… en vergeet de popcorn niet!

5. Picknick op het strand

Hebben jullie inmiddels toch echt wel behoefte om elkaar fysiek te ontmoeten? Realiseer je dan wel dat dat op 1,5 meter afstand van elkaar moet. Een goede manier om fysiek te daten tijdens corona is door af te spreken in het bos of op het strand. In de buitenlucht is de kans kleiner dat jullie elkaar eventueel besmetten en bovendien is het makkelijk om afstand te houden. Voor de echte romanticus: neem een goed gevulde picknickmand mee naar het strand inclusief plaid en lantaarn.

Tip! Geef je date een zelfgemaakte desinfecterende gel met zijn of haar favoriete geur.

6. Maak alvast samen een bucketlist

Nu bijna niets mag door corona, krijg je juist steeds meer zin om dingen te doen. En dat is eigenlijk iets positiefs, want daardoor ga je straks extra genieten van de teruggewonnen vrijheid. Maak, samen met je nieuwe liefde, een bucketlist van dingen die jullie willen doen wanneer het straks weer kan. Leuke uitjes, stedentripjes, vakantiebestemmingen, sportieve activiteiten… Schrijf het allemaal op zodat jullie na coronatijd jarenlang vooruit kunnen.

Toe aan vakantie? Ontdek hier hoe je een ontspannen vakantie in eigen huis viert.

7. Maak een collage van je leven

Verzamel allemaal foto’s van toen je klein was tot aan nu. Van babyfoto’s en vakantiekiekjes tot familieportretten en foto’s van dierbare vrienden. Zet al deze foto’s in een digitale diashow en plaats jouw favoriete liedjes eronder. Met zo’n collage van je leven geef je je match een indruk van hoe je bent opgegroeid en wie en wat belangrijk zijn in je leven.

8. Stel een playlist samen

Laat je date alvast kennismaken met je muzieksmaak door een playlist samen te stellen van al jouw favoriete artiesten en nummers. Stuur een link van de playlist naar je date, bijvoorbeeld voorafgaande aan jullie belborrel of digitale kooksessie.

9. Stuur een liefdesbrief

Wanneer je vroeger de liefde van je leven had ontmoet en ver weg van elkaar woonde, kon je alleen maar via brieven contact met elkaar houden. Geen appjes, sms-jes, mails, digitale dates of uitgebreide belsessies. Ga even terug naar de tijd van toen door je vlam een liefdesbrief te sturen. Een handgeschreven brief welteverstaan, inclusief lipstick-afdruk en een spuitje van je favoriete parfum. Daar kan geen smsje of mailtje tegenop!

10. Leer elkaar iets nieuws

Kan jij een instrument bespelen? Ben je heel goed in knutselen? Bak je de mooiste taarten? Of ben je een kei op de naaimachine? Leer je date de basisprincipes van jouw favoriete hobby.

Laat bijvoorbeeld zien hoe je zelf een mondkapje kunt naaien of doe voor hoe je een jouw favoriete taart bakt. Zo geef je je date een inkijkje in je leven én leer je hem of haar tegelijkertijd iets nieuws.

Moet je verplicht in quarantaine? Lees hier de 10 leukste to-do’s in quarantainetijd.

Wij wensen je heel veel plezier met daten tijdens corona!

Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal voor een geslaagd interieur.