Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Lege borden op een tafel

Heb je iets te vieren? Van Pasen tot Kerstmis, van een verjaardag tot een baby shower: het organiseren van een brunch is een mooie manier om iets te vieren! Maar ook zonder bijzondere reden kun je een brunch organiseren. Naast lekkere happen en drankjes, kun je het beste ook aandacht besteden aan de aankleding van de tafel en de ruimte. Organiseer je eigen brunch maar voordat je begin, hier vind je een handig stappenplan én heel veel tips om jouw brunch tot een feestje te maken!

Wat is een brunch eigenlijk?

Een brunch is, zoals de naam al doet vermoeden, geen breakfast (ontbijt) én geen lunch. Het is een combinatie van die twee. Meestal begint de brunch dan ook eerder dan de lunch, maar later dan het ontbijt.

Brunch organiseren: waar te beginnen?

Bedenk voor je echt begint een aantal dingen. Wie ga je uitnodigen, hoeveel mensen komen er? Wat is de locatie? Wat ga je serveren? Nadat je deze vragen beantwoord hebt, kun je gaan nadenken over de catering. Ga je de hapjes en drankjes zelf verzorgen of huur je een cateringbedrijf in? Vraag eventueel hulp bij het verzorgen van de aankleding. Veel plezier!

Stap voor stap een gezellige brunch organiseren

 1. Stap

  Wat is de gelegenheid van de brunch? Als de gelegenheid van dit feestje een babyshower is, wordt de sfeer heel anders dan bij een paasbrunch.
 2. Stap

  Bedenk wie er worden uitgenodigd. Organiseer je de brunch voor jezelf of voor een vriend of vriendin? Afhankelijk van de locatie, kunnen er meer of minder mensen uitgenodigd worden. Wordt het een intiem feestje thuis of een grote bijeenkomst voor de hele familie in een park?
 3. Stap

  Huur een locatie af of plan het feest thuis. Populaire locaties kunnen al lange tijd van tevoren volgeboekt zijn. Denk dus tijdig na over de plek en win informatie in bij vrienden, familie, kennissen of ga na of je thuis alles in huis hebt (voldoende stoelen, servies etc.?) voor de genodigden.
 4. Stap

  Verstuur uitnodigingen! Stuur de uitnodigingen via de mail, Whatsapp of per post op tijd rond, zodat mensen rekening kunnen houden met de datum. Zeker wanneer je iets organiseert rond Kerstmis of Pasen, kan het zijn dat mensen al vroeg volgepland zijn met afspraken.
 5. Stap

  Ga je zelf kokkerellen of schakel je hulp in van een professional? Als je zelf van koken houdt, is het leuk om ook zelf de keuken in te gaan. Maak een menu of kies voor een buffet dat bestaat uit hartige en zoete hapjes. Je kunt ook aan enkele vrienden vragen om je te helpen door een taart te bakken of een soep te koken. Ben je niet zo’n keukenprinses? Geen probleem! Er zijn heel veel mensen die dat wel zijn. Schakel de hulp in van een cateringbedrijf dat voor jou de heerlijkste lekkernijen op tafel zet. Vaak hoef je niet eens na te denken over de afwas, want ze nemen alle vieze schalen gewoon weer mee.
 6. Stap

  De styling en aankleding van de brunch zorgt voor extra sfeer. Zeer verstandig dus om ook hierover goed na te denken bij het organiseren van een brunch. Heeft jouw brunch een duidelijke aanleiding of zelfs een thema? Zorg dan dat de aankleding perfect past binnen dit thema. Zo kun je voor een babyshower kiezen voor zachte pasteltinten op tafel. Voor een paasbrunch kies je voor paasservetjes en vrolijke lentekleuren. Tijdens kerst zul je eerder gaan voor diepe bauwtinten of chique accenten in goud of zilver die mooi schitteren naast de kerstboom. Denk in elk geval aan mooi tafeltextiel, luxe servies, glaswerk en bestek, elegante vazen, veel bloemen, zacht sfeerlicht of leuke lichtslingers én ook niet vergeten: veel gezellige kaarsen op tafel in mooie kandelaars!

Buffetideeën voor de brunch

Eigenlijk zijn er te veel hapjes en drankjes te verzinnen voor op de brunchtafel. Van heerlijke soepjes, vers gebakken brood en poffertjes tot zoete muffins en scones. Hieronder volgt een lijstje, maar in principe kun je werkelijk alles op tafel zetten dat jij lekker vindt. Werk in drie gangen of maak een buffet waar iedereen gewoon lekker langs kan lopen met een bordje.

 • Paasbrood
 • Kerststol
 • Brownies
 • Muffins
 • Scones
 • Pizza
 • Hartige taart
 • Poffertjes
 • Focaccia
 • Bagels
 • Flammkuchen
 • Wafels
 • Wraps
 • Soep

Organiseer de brunch met verse sappen, warme thee en koffie, maar ook een welkomstdrankje in de vorm van prosecco werkt goed. Dit zorgt bovendien voor een feestelijk begin van de brunch. Omdat de brunch bovendien het midden houdt tussen ontbijt, lunch en borrel is ook het schenken van wijn en bier hier gelegitimeerd.

Voor al je keuken decoratie en accessoires kan je terecht bij Westwing. Bekijk onze collecties en laat je inspireren. Als je nog meer tips en trends wilt horen binnen interieur en decoratie dan kan je eens bladeren door onze anderen artikelen. We wensen je heel veel plezier!