tuin met bloemen en verhoogde borders

Op zoek naar een gezellige buitenactiviteit met je moeder, vriendin, geliefde of kind(eren)? Dan tippen wij een bezoek aan een van de velen pluktuinen. Hier kun je naar hartenlust allerlei moois, of lekkers, plukken. En naast alle gezelligheid tijdens de activiteit, fleurt het souvenir wat je uit de tuin meeneemt ook direct je huis op. Zo kun je nog heel lang nagenieten van de gezellige dag. Waar je naartoe kunt voor een pluk uitje? Wij tippen in dit artikel onze acht favoriete plekken. Ook geven we aan het einde van het artikel styling ideeën voor je geplukte bos bloemen. 

In dit artikel lees je over de acht mooiste pluktuinen van Nederland –van bestemmingen in de randstad tot aan het zuidelijkste puntje van ons land. Hieronder vind je alvast een overzicht van onze acht favorieten:

 1. In de 7e Hemel
 2. Wijngaard St. Martinus
 3. De Buytenhof
 4. Pluktuin Stoutenburg
 5. Hanneke’s Pluktuin
 6. De Eekhoeve
 7. Fruittuin van West
 8. Pluktuin Amstelveen

Even helemaal eruit: de mooiste pluktuinen in het Zuiden

1. In de 7e Hemel

Pluktuin In de 7e Hemel

Midden in de bossen waan je je even in de zevende hemel. In dit geval letterlijk, want op deze bijzondere plek vind je de pluktuin In de 7e Hemel. Hier kun je zelf bloemen of fruit plukken en vervolgens op het (deels overdekte) buitenterras neerploffen voor een lekker bakje koffie met huisgemaakte taart. Naast alle prachtige bloemen en het kakelverse, onbespoten fruit, kun je ook nog een pot jam en honing mee naar huis te nemen. Ook meteen een goede cadeautip!

inde7ehemel.com
Adres: Belgenhoek 7, Grashoek

2. Wijngaard St. Martinus

Op zoek naar originele date ideeën? Dan tippen wij een bezoek aan Wijngaard St. Martinus. Deze wijngaard bestaat al sinds 1988 en was de eerste die rode wijnen maakte in Nederland. Nu, zo’n dikke dertig jaar later, nodigt de wijngaard bezoekers uit om kennis te maken met deze eeuwenoude wijntraditie. Tijdens hun Plukkersdagen in oktober kun je namelijk helpen met de jaarlijkse oogst door zelf druiven te plukken. Wel op tijd inschrijven, want de Plukkersdagen van Wijngaard St. Martinus zijn erg populair! Oh en ook leuk: als dank mag je een fles wijn mee naar huis nemen. Win-win dus!

wijngaardmartinus.nl
Adres: Rott 21a, Vijlen

De leukste pluk spots door het hele land

3. De Buytenhof

In de pluktuin van zorgboerderij de Buytenhof pluk je (afhankelijk van het seizoen) aardbeien, appels, peren, pompoenen en raap je aardappelen. In de bloemenpluktuin met ruim 60 soorten bloemen pluk je van juni tot en met september een mooi wildboeket. De pluktuin is een leuk en educatief uitje met kinderen. Na het plukken plof je nog op het terras van de theeschenkerij met aangrenzende speelweide voor een kop koffie met taart of lunch. In de theeschenkerij wordt gewerkt met producten van eigen land. Er is een boerderijwinkel en er zijn regelmatig creatieve workshops zoals wildplukwandeling of pompoenstukjes maken voor jong & oud. 

debuytenhof.nl
Adres: Rijsdijk 98, Rhoon (vlakbij Rotterdam)

4. Pluktuin Stoutenburg

In de bloemenpluktuin van Pluktuin Stoutenburg vind je alle kleuren van de regenboog. Hier kun je zelf de mooiste boeketten samenstellen met kleurrijke bloemen zoals dahlia’s, goudsbloemen en meer. Voor fans van tulpen is deze favoriet ideaal; je kunt hier namelijk van half april tot begin mei naar hartenlust tulpen plukken. Warm gekregen van al dat plukken? Haal dan een ijsje bij het bijgelegen theehuis voor een welverdiende afkoeling. 

pluktuinstoutenburg.nl
Adres: Stoutenburgerlaan 6, Stoutenburg

Tip! Ben je na jullie gezellige uitje op zoek naar de mooiste manieren om jullie foto’s thuis neer te zetten? Dan tippen wij het fotolijstje Memento van de Westwing Collection. Oh, en goed om te weten: wanneer je je registreert op Westwing shop je heel veel andere fotolijstjes tot wel 70 (!) procent korting.

5. Hanneke’s Pluktuin

Bij Hanneke’s Pluktuin kun je eindeloos plukken. Deze favoriet is namelijk wel een hectare groot en met een nog groter aanbod: van zonnebloemen tot margrieten, en van dahlia’s tot amandelroosjes en nog veel meer. En omdat elke bloem zijn eigen manier van groeien heeft, vind je gedurende het hele seizoen weer verschillende bloemen. Zo kun je makkelijk meerdere keren langskomen. Na het plukken kun je nog wat drinken of eten in de gezellige kas voor je weer teruggaat richting huis. Veel plezier alvast!

hannekespluktuin.nl
Adres: Ellerweg 18, Biddinghuizen

6. De Eekhoeve

Wat te doen met warm weer? Wij tippen een bezoek aan de De Eeckhoeve. Deze pluktuin noemt zichzelf een beleeftuin en wij snappen wel waarom. Want op de Eeckhoeve kun je niet alleen bloemen plukken, maar ook groente oogsten, boerderijdieren bekijken, aanschuiven bij theehuis Kees&Sien en allerlei lekkers mee naar huis nemen van de landwinkel. Het perfecte uitje dus wanneer je naast het plukken nog meer wil beleven!  

eekhoeve.nl
Adres: Dijkstraat 115, Veenendaal

Plukken en proeven in omgeving Amsterdam

Voor een uitje in de buitenlucht hoef je niet per se in een landelijke omgeving te wonen. Want ook in en om de hoek van Amsterdam is er genoeg om te ontdekken– en te plukken. 

7. Fruittuin van West

Koeien, varkens en kippen, een winkel voor je eindeloos rond kunt snuffelen, een gezellig tuincafé vol lekkernijen en natuurlijk een boomgaard vol fruitbomen waar je kunt plukken; in de Fruittuin van West vind je het allemaal. Plukken kan van juni tot oktober, maar ook buiten het seizoen is deze plek een bezoek meer dan waard. Vergeet ‘m dus ook niet op je lijstje te zetten van herfst activiteiten.

fruittuinvanwest.nl
Adres: Tom Schreursweg 48, Amsterdam 

Tip! Trakteer je jouw moeder op Moederdag op een high-tea in Amsterdam? Dan kunnen jullie dit leuk combineren met een uitje naar de Fruittuin West!

8. Pluktuin Amstelveen

Kinderen die bloemen plukken in de pluktuin in amstelveen
@pluktuinamstelveen

Op steenworp afstand van Amsterdam, is de prachtige Pluktuin Amstelveen gelegen. Ooit was deze plek een rozenkwekerij, maar nu is het een populaire bestemming waar mensen van ver en dichtbij bloemen plukken, groene workshops volgen en het theehuis bezoeken. Kinderen kunnen hun pret ook niet op in de Pluktuin Amstelveen. Zo kunnen zij eindeloos spelen in het speelkasteel. 

pluktuinamstelveen.nl
Adres: Amsteldijk Zuid 183b, Nes a/d Amstel

3x ideeën voor het stylen van je geplukte bloemen

 1. Kleurrijk minimalisme

  De trend colorful minimalism gaat hand in hand met een kleurrijk veldboeket. Kies voor een strakke, glazen vaas en zorg dat je het boeket niet te vol maakt.
 2. De hoogte in

  Gek op een speelse look? Dit creëer je door met verschillende hoogtes en breedtes te werken. Kies bijvoorbeeld voor drie vazen in verschillende hoogtes of breedtes. 
 3. Een eclectische mix

  Ook zo’n trend die helemaal van nu is: een eclectische look door het mixen en matchen van verschillende stijlen. Verdeel bijvoorbeeld je versgeplukte veldboeket over een antieke, delfts blauwe vaas en een hypermoderne design vaas. Om eenheid te creëren zorg je dat de kleuren uit de twee boeketten overeenkomen. 

Op zoek naar een mooie vaas of fruitschaal om je plukvondsten in te stallen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw huis nóg stijlvoller te maken!