Ga voor een beetje self-care en neem een uitgebreid bad

Eten wat jij wil, aantrekken wat jij wil en afspreken met wie jij wil? Single zijn op Valentijnsdag hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Je hoeft namelijk alleen maar aan jezelf te denken. Toch zijn er veel mensen die zich een beetje eenzaam of zielig voelen als ze op Valentijnsdag alleen zijn. Wij laten je hier zien wat je allemaal kunt doen om iets te maken van Valentijnsdag! Vier jij Valentijnsdag alleen omdat je geen partner hebt? Je kunt ook Valentijnsdag met vriendinnen leuk maken. Hier vind je heel veel Valentijnsdag ideeën die van de dag van de liefde dit jaar een feestje kunnen maken.

Valentijnsdag alleen vieren: hier loop je tegenaan

Misschien word jij al naar bij de gedachte aan Valentijnsdag. Stelletjes die hand-in-hand door de stad lopen of zoenend in het café zitten, op het strand zitten te knuffelen en niemand die bereikbaar is. Iedereen is immers met zijn of haar lover op date. Jij als single hebt een hele andere dag voor de boeg. Of je nu net single bent of al een hele tijd; Valentijnsdag zal een dag zijn waarop je je nog net even wat meer bewust bent van het feit dat jij geen geliefde hebt. Maak daar gebruik van! Lees nog even deze veelvoorkomende fouten waar veel singles rond 14 februari tegenaan lopen.

 • Je voelt je eenzaam wanneer Valentijnsdag nadert.
 • Het sturen van een berichtje naar je ex.
 • Je vraagt je beste vriendin om samen iets te doen tijdens Valentijnsdag, maar ze gaat al iets doen met haar vriend.
 • Je overweegt nu toch maar eens te starten met een datingsite.

Wist je dat…

Er heel veel mensen zijn die Valentijnsdag boycotten? 69% van de Nederlanders vindt Valentijnsdag niet leuk en té commercieel. Bovendien vinden ze het onzin om alleen op zo’n speciale dag extra lief voor elkaar te zijn.

10x Voordelen van single zijn op Valentijnsdag

Valentijnsdag alleen doorbrengen heeft ook voordelen. Wij maakten een lijstje voor je met voordelen van Valentijnsdag alleen doorbrengen.

10x voordelen van alleen zijn op Valentijnsdag:

 1. Je houdt tijd over voor andere single vriendinnen

  Vier Valentijnsdag met vriendinnen (die ook single zijn). Misschien heb jij dan geen date met een liefde op deze dag, je kunt weldegelijk een date hebben met je vriendinnen!

  Urenlang samen kletsen, wijntjes drinken of een fijne serie kijken. Ongegeneerd chocolade eten of popcorn en gewoon lekker genieten van elkaar.

 2. Je hoeft je niet op te tutten

  Je hoeft geen rare lingerie of moeilijke pakjes onder je kleding aan te trekken. Draag lekker een joggingbroek en een trui op Valentijnsdag. Je hoeft zelfs niet speciaal je benen te gaan scheren op die dag.

 3. Je hoeft niet te delen

  Koop een lekker chocoladehart voor jezelf. In jouw favoriete chocoladesmaak. Voordeel: je hoeft niet te delen!

 4. Tijd om je moeder of oma te bezoeken

  Heb je geen lover op Valentijnsdag? Dan kun jij wel zonder schuldgevoel bij je moeder of oma langsgaan om haar in het zonnetje te zetten! Neem een bos bloemen mee of een doos chocolade en neem even de tijd om uitgebreid bij te kletsen.

 5. Eet wat jij wil

  Je hoeft met niemand rekening te houden. Heb jij zin in stinkkaasjes en perziksnoepjes? Verzin de gekste combinaties en geniet er lekker van. Bovendien hoef je niet te zoenen, dus je hoeft ook geen rekening te houden met geurtjes.

 6. Geen verplichtingen

  Je hoeft niet verplicht bij iemand langs te gaan deze dag. Dus doe lekker helemaal waar jij zin in hebt. Blijf je tot twee uur ’s middags in bed liggen? Ga je wandelen? Of de hele middag in bad? Be our guest.

 7. Koop een origineel valentijnscadeau voor jezelf

  Goed idee! Hoef jij geen valentijnscadeau voor je geliefde te kopen? Dan koop je toch gewoon iets moois voor jezelf?

 8. Maak een ontbijt op bed voor jezelf

  Een van de fijnste dingen die er zijn als je het ons vraagt: lekker lang in bed blijven liggen met krantjes, tijdschriften, óf je favoriete serie!

 9. Ga welnessen in eigen huis

  Verzamel maskertjes, laat het bad vollopen, haal heerlijk geurend badschuim en een fijne scrub en ga even lekker een dagje ontspannen.

 10. Geef extra aandacht aan je huisdier

  Heb jij een hond of een kat? Haal iets lekker of het dier en geef het een extra knuffel.

Sporten en self care op Valentijnsdag

Veel mensen besluiten op Valentijnsdag wat ze allemaal anders willen. Ze proberen op te schrijven wat ze willen veranderen in hun leven. Goed moment voor een lekkere sportsessie! Zo ga je met een goed en voldaan gevoel de dag en avond in én kun je helemaal gelegitimeerd genieten van chocolade en andere zoetigheid.

Tip: kies voor me-time tijdens Valentijnsdag! Als je single bent denk dan eens écht aan jezelf op Valentijnsdag en doe alleen maar dingen die jij leuk vindt. Slaap uit, eet een ontbijt op bed, kijk een film, ga lekker in bad, vroeg naar bed, of maak een wandeling. Pak dit moment en ga voor een flinke dosis me-time!

Ben jij klaar voor een Valentijnsdag alleen? Hopelijk heeft dit artikel je ervan overtuigd dat alleen zijn met Valentijnsdag helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Nog even voor de duidelijkheid: single zijn op Valentijnsdag is niet altijd makkelijk. Je wordt omringd door de media en alle romantiek die je voorbij ziet komen op televisie en online; er is niet te ontkomen aan de zwijmelfilms, roze hartjes en Valentijn versiering.

Maar laat je zeker niet gek maken! Valentijnsdag alleen doorbrengen heeft ook voordelen. De enige waarmee je rekening hoeft te houden ben jij namelijk zelf! Verwen jezelf en geniet van je dag! Vergeet je niet te registreren op Westwing voor de interieur deals voor nog meer verwennerij!