Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
balkonsets op een straat in Amsterdam

Na een drukke periode vol werk, gezinszorgen of andere activiteiten, staat er een dagje vrij in de agenda. En laat dat nou net een hele warme dag zijn! Soms is het lastig te bedenken wat je daar ineens mee aan moet. Wil je juist vol van die warmte gaan genieten, of houd jij helemaal niet van hitte? Wat te doen met warm weer? Wij geven inspiratie voor zowel zonliefhebbers als voor degene die absoluut niet van warmte houden. Voor beide zijn er genoeg opties. We geven tips voor binnen en buiten. Wat er ook bij jou past, dit wordt hoe dan ook een dag om van te genieten!

Wat te doen met warm weer: 5x tips voor zonliefhebbers

Eindelijk! Een dagje vrij en het is ook nog eens mooi weer. Lucky you! En toch weet je nu van gekkigheid niet wat je ermee aan moet. Vijf tips om volop van dit mooie weer te genieten.

Tip 1: een dagje strand

Deze ligt voor de hand, maar is echt een goede optie als het snikheet is. Aan het strand staat altijd wel een klein briesje en kun je verkoeling zoeken in de zee. Daarnaast kom je hier natuurlijk heerlijk tot rust. Ben je met de kinderen, dan is dit helemaal de ideale plek, want iedereen is hier tevreden. Waar de een gaat zwemmen, bouwt de ander een zandkasteel en kom jij eindelijk eens toe aan dat boek dat al heel lang op je nachtkastje ligt.

Ga je alleen naar het strand tijdens dit dagje uit met warm weer? Huur dan een scooter! Dan kun je ook nog eens genieten van de verfrissende wind door je haren en hoef je niet te stressen met parkeren.

Tip 2: bereid een gezellige barbecue voor

Hou je van kokkerellen? Dan is vandaag jouw dag. Nodig voor later in de middag wat vrienden uit en neem rustig de tijd om nieuwe recepten voor op de barbecue voor te bereiden. Neem wel tussendoor momenten voor jezelf in de tuin met een lekker koud voetenbadje. Zo heb je wat te doen en met mooi weer kun je extra lang buiten natafelen. Verschuif van barbecue naar kampvuur. Vergeet daarom de marsmallows niet!

Tip 3: geef een zonnegroet in de tuin

Jouw dag, dus jouw moment. Hou je van yoga en van warmte? Geniet dan van jouw eigen bikram yoga sessie in de tuin of ergens op een rustige plek buiten.

Tip 4: luieren in het park

Eindelijk even helemaal niets. Je hoeft ook niet altijd wat te doen met warm weer. Het kan ook juist het uitgelezen moment zijn om volop van de natuur en de zon te genieten op een handdoekje in het park. Neem een koelbox met lekkers mee, voldoende drinken, smeer je goed in, zet eventueel een parasolletje op en adem in en adem uit. Meer niet. Of misschien alleen nog een goed boek. Enjoy!

Tip 5: klusjes met water

Wat te doen met mooi weer? Dit klinkt misschien gek, maar dit is het ideale moment om eindelijk eens de auto te wassen. Trek gewoon je badpak aan en zet de waterspuit op koud. Poetsen maar! Een ander klusje tijdens warm weer ligt meer voor de hand: de planten water geven. Maar ook hier kun je het net even iets verkoelender maken door met de sproeier door de tuin te gaan en er zelf ook af en toe onder te springen.

Wat te doen met warm weer: 5x tips voor wie niet van warmte houdt

Jij bent helemaal geen ‘hitte lover’ en als je een dagje vrij bent, heb je dus geen zin om suf en klammig onder een parasol te gaan zitten. Jij hebt dan echte verkoeling nodig. We geven je vijf tips om wat te doen met mooi weer en er alsnog een heerlijk dagje van te maken.

Tip 1: ga naar de bios

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Is het niet heerlijk om tijdens jouw vrije dag zelf een film te kiezen en er lekker voor te gaan zitten? In de filmzaal komt geen zonnestraaltje binnen en is het heerlijk fris. Ga rond het middaguur, dan is het buiten op z’n heetst en als je uit de film stapt, begint de avondzon te schijnen. Die is een stuk aangenamer dan overdag.

Tip 2: lekker shoppen!

Een bloedhete dag associeer je misschien niet meteen met een dagje shoppen, maar heb je er weleens over nagedacht dat de meeste winkels airconditioning hebben? Dit is dus juist het uitgelezen moment om op je gemak jouw favoriete shops te bezoeken. Neem vooral de tijd.

Tip 3: een dagje museum

Net als in de bios en de winkels, is het in musea heerlijk koel. Wanneer de meeste mensen richting het strand worden getrokken, of in het park liggen te luieren, heb jij eindelijk het rijk alleen in het museum waar je al veel langer heen wilde.

Tip 4: aan de schoonmaak

Wat te doen met warm weer? Deuren en ramen dichthouden en de zonnewering zijn best laten doen. Eindelijk tijd voor de grote schoonmaak! Waar je tijdens het voorjaar wel lekker kon genieten van de eerste zonnestralen buiten, is het werk binnen misschien een tijdje blijven liggen. Waarom zou je daar nu niet mee aan de slag kunnen, omdat het buiten zulk mooi weer is? En is het niet de schoonmaak, dan is het misschien iets als de kledingkast helemaal opruimen, of foto’s en albums eens een keer goed sorteren en bewaren. De keukenkastjes aanpakken? Kan toch ook? En ben je klaar? Ga dan naar buiten voor een avondwandeling. De ergste hitte is dan voorbij.

Tip 5: wat te doen met warm weer? Zelf ijsjes maken natuurlijk!

Om goed afgekoeld te blijven, zou je eigenlijk de hele dag door ijsjes moeten eten. Zo hou jij je hoofd koel! Maak in de ochtend verschillende soorten en gezonde varianten. Van een smoothie op yoghurtbasis tot gepureerde watermeloen. Of gebruik gewoon water met beetje verse citroen. Hier mag je de hele dag ongelimiteerd van genieten.

Een dagje uit met warm weer voor iedereen

Heb je met vrienden, familie of het gezin een dagje vrij? Van dit dagje uit met warm weer zal iedereen genieten, hoe hoog de temperaturen ook oplopen. Huur een bootje, of een aantal kano’s en ga het water op! Plan het goed van tevoren, neem de zwemspullen, lekkere hapjes en drankjes mee en geniet van de vrijheid op het water en de verfrissende duik tussendoor. Hebben jullie dat al te vaak gedaan? Kijk dan waar je supboards kunt huren. Staand peddelen op een board is heerlijk rustgevend en een leuke uitdaging.

Ook leuk: ga een dagje bloemen of fruit plukken in een pluktuin. In ons artikel ontdek je welke 8 pluktuinen je zeker een keer bezocht moet hebben!

Zo is er echt wel wat te doen met warm weer. Of staat er voor jou net regen gepland tijdens je vrije dag? Ook daar weten we raad mee. Check onze ideeën voor wat te doen met slecht weer. Meer vrije tijd tips? Kijk even naar onze romantische uitjes. Have fun!

Genieten van je vrije dag kan natuurlijk ook lekker thuis. Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om optimaal van je binnen- en buitenruimte te genieten!