Wellbeing

Ons huis is een plek waar we ons veilig en comfortabel willen voelen. Wij geven je tips en inspiratie om jouw huis nog mooier te maken en een ware oase van rust te creëren. Hoe kan ik beter slapen? Welke kleuren of geuren hebben een bijzonder kalmerend effect? Een aangename omgeving en de juiste keuze van materialen, kleuren en geuren zijn van invloed op veel gebieden van ons leven. Daarnaast heeft jouw inrichting ook een aanzienlijke invloed op jouw welzijn. Bevrijd jouw huis en jezelf van voorwerpen die je niet meer nodig hebt. Zo heb je niet alleen een mooier huis, maar op die manier zorg je ook voor je ziel en heb je ruimte voor nieuwe dingen.

Het welzijn verhoogt door zelfzorg?
Niemand kan dit voor ons doen: zelfzorg. Zoals de term al zegt, gaat het erom om voor jezelf te zorgen en ervoor te zorgen dat je je goed voelt. Ons welzijn is gebaseerd op drie pijlers: onze gezondheid, ons welzijn en ons geluk. Dit betekent dat je jouw aandacht op de volgende drie categorieën moet richten:

Geestelijk welzijn
Fysiek welzijn
Intellectueel welzijn

Trakteer jezelf op iets dat echt goed voor je is. De keuze is vrij individueel. Voor sommigen kan het een ontspannend bubbelbad zijn, terwijl iemand anders een boek leest of zich aan een ontspannende massage overgeeft. Kan je niet goed slapen omdat jouw beddengoed krabt of je ‘s nachts zweet omdat de stof te dik is? Trakteer jezelf op nieuw beddengoed dat jouw slaap optimaal bevordert! Er zijn vele manieren om jouw welzijn te verhogen.
Leef een minimalistische leven en ruim het eindelijk op
Heb je het gevoel dat jouw huis erg overvol en druk is? Dan is het nu de tijd om jezelf van ongebruikte spullen te bevrijden en jezelf op te ruimen. We hebben ook enkele nuttige tips en trucs voor een goede reiniging en opruiming voor je samengesteld. Een positief en belangrijk neveneffect van het reinigen is dat het ook jouw welzijn verhoogt. Waarom? Heel eenvoudig: als je minder spullen in huis hebt, hoef je ook minder op te ruimen. Het huishouden wordt eenvoudiger en je hebt een beter overzicht over jouw spullen. Het zal voor je gemakkelijker zijn om alles terug te vinden. Je hebt ook ruimte voor nieuwe items of decoraties waar je al lang naar op zoek bent, maar waar je misschien nog geen plaats voor hebt.
Ruimtebesparend meubilair en veel opbergruimte voor meer welzijn
Vraag je jezelf af hoe meubels en decoratie zich tot jouw welzijn verhouden? Ons huis moet een plek zijn waar we kunnen rusten en herstellen. Als er te veel voorwerpen in de buurt staan, kan dit jouw persoonlijke welzijn aanzienlijk verstoren. Meubilair met opbergruimte is een goede manier om voor alles een geschikte plaats te vinden en jouw huis meer ruimte te geven. Woon je in een bijzonder kleine woning? Wees gerust, er is een grote variëteit aan ruimtebesparende meubels die het mogelijk maken om mooi in een kleine ruimte te leven.

Ontdek in onze artikelen nuttige tips om jouw persoonlijk welzijn te verhogen – op welk niveau dan ook. Verbeter jouw geestelijke, fysieke en intellectuele welzijn – creëer een huis waarvan je houdt!