Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Boek lezen ob bed

Lees jij graag? Dan heb jij sowieso behoefte aan een grote boekenkast waarin je al je boeken kunt uitstallen. Daarnaast is een fijne plek om te lezen heel prettig. Hier kun je rustig tijd nemen om nu eindelijk eens aan dat boek te beginnen dat al zo lang op de plank staat. Maar Niet alleen boekenwurmen hebben baat bij een leeshoek. Je kunt hier ook ontspannen met een mooie serie, film of tijdschrift. Ontdek hier hoe je een hoek om rustig te kunnen lezen comfortabel en gezellig kunt inrichten!

Pak het groots of klein aan

Indien je groot woont heb je wellicht een aparte kamer beschikbaar waar je lekker kunt lezen. Dit kan ook je werkkamer zijn waarin je apart hoekje maakt met de boekenkast en een comfortabele bank of stoel. Als je een kleiner huis hebt. dien je het met minder ruimte te stellen. Je kunt dan ook in de woonkamer een gezellig hoekje maken waar je rustig kunt zitten. Een ding moet duidelijk zijn, een leeshoek kun je in elke woning creëren!

Musthaves voor de leeshoek

Wat heb je voor een gezellige hoek om rustig te kunnen lezen allemaal nodig? Ontdek het hieronder!

 1. Boekenkast

  Een boekenkast vormt de basis voor elke leeshoek. De kast kan tegen een muur staan of – als je héél veel boeken hebt – een hele muur in beslag nemen. Je kunt een boekenkast ook als zogenaamde roomdivider gebruiken. De kast staat dan overdwars in een ruimte, waardoor hier als het ware een afgeschermd hoekje ontstaat. Dit kan erg handig zijn wanneer je geen aparte ruimte tot je beschikking hebt, maar wel een knus hoekje wilt creëren in de woonkamer. De boeken kunnen ook op losse planken aan de muur worden uitgestald.

 2. Bank of fauteuil

  Een comfortabele bank of fauteuil. Een plek waar je ontspannen kunt zitten is ook een must voor jouw reading corner. Ga voor een relaxplek waar je lekker in weg kunt zakken en je benen omhoog kunt leggen. Kies een stoel die goed past bij jouw wensen, bij je houding en bij jouw lengte.

 3. Voetenbank

  Een voetenbankje is ideaal voor bij een fauteuil. Hier kun je je voeten opleggen en lekker achterover leunen. Maar een voetenbank is ook handig om een dienblad op te zetten met een kopje koffie of thee.

 4. Verlichting

  Iets dat je zeker niet moet vergeten, is goed licht. Zonder goed licht ga je knijpen met je ogen en dat is niet goed. Dit kan hoofdpijn opleveren en is ook niet goed voor je ogen. Zorg er dus voor dat je een combinatie maakt van sfeerlicht én gericht licht in de vorm van een leeslamp. Mix wandlampjes (eventueel dimbaar) en grote plafondlampen met een schemerlamp en een fel leeslampje dat je goed op je boek kunt laten schijnen.

 5. Bijzettafel

  Bijzettafeltjes hebben ook een belangrijke functie in de leeshoek. Hier kun je een stapel boeken of tijdschriften op neerleggen. Dit ziet er bovendien heel gezellig uit. Daarnaast kun je hier een hapje, drankje en kaarsje kwijt.

Decoratie voor een gezellig hoekje

Om het extra gezellig en knus te maken in jouw leeshoek, kies je voor passende deco.

 • Vloerkleden of vachtjes maken het hier warm en zacht.
 • Een warme plaid zorgt ervoor dat je het lekker warm hebt tijdens een winterse avond.
 • Kussentjes bieden ondersteuning voor je armen of rug.
 • Decoratieve accessoires als kandelaars met kaarsen, een geurkaars of vaasje met bloemen verspreiden een ontspannende sfeer.
 • Groene plantjes zien er niet alleen heel sfeervol uit, ze zorgen ook voor frisse lucht en veel zuurstof. Zet in jouw boekenhoek dus zeer zeker ook een stel grote en kleine plantjes neer.

Origineel idee voor een hoekje om te lezen

 1. Tip
  Heb je geen aparte ruimte beschikbaar en is de woonkamer ook te klein voor zo’n hoek? Maak een klein leeshoekje onder de trap! Deze ruimte wordt vaak niet volledig benut, maar biedt wel meer dan voldoende ruimte voor een klein boekenkastje, een kleed en een gezellige stoel.
 2. Tip
  Je kunt ook kiezen om zo’n hoekje in de slaapkamer te maken. Hier heb je vaak nog wel wat ruimte over die je niet volledig kunt benutten. Een comfortabele fauteuil en een boekenkast of mooie stapel met boeken kan hier perfect een plekje krijgen.
 3. Tip
  Nog een leuk idee is om niet voor een bank of fauteuil te gaan, maar voor een hangmat. Deze neemt wellicht wat meer ruimte in, maar daarentegen kun je hem ook eenvoudig even weghalen wanneer je de leeshoek niet gebruikt!
 4. Tip
  Een plek die vaak ook niet volledig benut wordt, is de overloop. Mocht je hier ruimte over hebben kan dit ook een hele leuke plek zijn om een hoek te creëren om te lezen.

Ben jij overtuigd en ga je ook een leuke leeshoek inrichten in jouw huis? Bij Westwing vind je alles wat je nodig hebt om dit plekje gezellig en comfortabel te maken. Wil je nog meer inspiratie op doen? Wij hebben nog meer artikelen voor je opgesteld waar je alles vind over trends en tips voor de inrichting en DIY ideeën.