notitieboekje met pen

Als het knallende vuurwerk langzaam weg dempt, de oliebollen op zijn en de champagnefles leeg is, kan het nieuwe jaar echt beginnen. Misschien wel het fijnste aan een nieuw jaar, is dat alles nog openligt. Een blank canvas en een kersvers begin die de ruimte biedt om een nóg betere versie van jezelf te zijn. Een frisse start dus waarin jij bepaalt welke goede gewoontes je doorzet en van welke slechte gewoontes je afscheid neemt. Nog wat inspiratie nodig voor jouw frisse start? Bekijk dan de tien populaire goede voornemens hieronder.  

10x goede voornemens 2022 

Naast een gezellige oudejaarsavond (en de nieuwjaarborrels die volgen), is de frisse start die bij een nieuw jaar hoort ook fijn. Het geeft je de kans om van het volgende jaar een nóg beter jaar te maken en de dingen te doen die jou gelukkig maken. Hoe je dit aanpakt? Door goede voornemens te verzinnen– en ook daadwerkelijk uit te voeren natuurlijk! 

In dit artikel zetten we de tien meest populaire goede voornemens voor je op een rijtje. Uit deze lijst kun jij inspiratie halen en bepalen welke voornemens jij ook gaat implementeren in je (dagelijkse) leven.  

 1. Duurzamer leven
 2. Productiever zijn
 3. Geld (be)sparen
 4. Carrière maken
 5. Meer bewegen
 6. Ontwikkel een skin care routine
 7. Overwin een angst
 8. Zoek een hobby
 9. Iets nieuws leren
 10. Vaker afspreken met dierbaren

Tip: print de Westwing templates hieronder uit, vul ze in en hang ze ergens op waar je vaak langsloopt. Bijvoorbeeld in de keuken of slaapkamer. We hebben in ons artikel genoeg inspiratie voor je om de kaarten te vullen. Ook leuk, print de templates voor oudejaarsavond en vul ze samen in met je familie.

1. Duurzamer leven

We weten het natuurlijk al langer, maar inmiddels kan niemand er meer omheen: klimaatverandering. Om ervoor te zorgen dat we onze planeet zo goed mogelijk achterlaten voor de volgende generaties én om opwarming de kop in drukken, dienen we allemaal ons steentje bij te dragen. Onderzoek daarom hoe jij jouw dagelijkse leven kunt verduurzamen. Van minder vliegen, stoken en lang douchen, tot consuminderen en vaker vlees laten staan. 

Als je opzoek bent naar een nieuw interieur en je wilt rekening houden met duurzaam leven en wonen, bekijk dan hier de duurzame WE CARE collectie van Westwing.

2. Productiever zijn

Schuif je (kleine) klusjes vaak voor je uit? En gaat het gezegde ‘van uitstel komt afstel’ goed op voor jouw dagelijkse leven? Dan is 2022 het jaar om dit uitstelgedrag aan te pakken. De beste tip voor een productiever leven die wij ooit hebben gehoord, is dit: kun je een klusje binnen vijftien minuten gedaan hebben? Stel het dan niet langer uit en doe het nu! Zo los je niet alleen dat uitstelgedrag op, maar werk je ook direct aan je time management.

Goede voornemens – geld en carrière

3. Geld (be)sparen

Heb jij een beetje zicht op wat je allemaal uitgeeft? Of heb je telkens weer zoveel maand over aan het einde van je geld? Dan is het de hoogste tijd om je geldstromen onder de loep te nemen. Welke abonnementen heb je bijvoorbeeld allemaal lopen? En geef je buitensporig veel geld uit aan eten bezorgen of kleding? Allemaal inzichten waar je iets mee kunt. Maak vervolgens een (be)spaarplan op waarin je aangeeft welke uitgaven je gaat minderen en voor welk(e) doel(en) je gaat sparen. 

4. Carrière maken

Ben je blij met hoe je carrière momenteel verloopt? Heb je het gevoel dat je nog steeds leert en/of dat er uitzicht is om jezelf verder te ontwikkelen binnen het bedrijf waar je werkzaam bent? En ben je hier ook gelukkig? Wanneer het antwoord op al deze vragen ja is, dan mag je jezelf een gelukkig mens prijzen. Antwoordde je juist vaker nee? Dan is 2022 het jaar om verder te kijken. 

Goede voornemens – mentale en fysieke welzijn

3 goede mentale en fysieke voornemens;

 1. Meer bewegen

  10.000 stappen lopen, je inschrijven bij een sportvereniging of -school, en vaker de fiets pakken in plaats van de auto: het zijn allemaal manieren om meer te bewegen. Superbelangrijk, want het vermindert stres, helpt je beter slapen, laat je fitter voelen en maakt je hoofd leeg. Daarnaast helpt voldoende bewegen ook om je gewicht op peil te houden en om strakker in je vel te zitten. Zoek dus uit welke vorm van bewegen bij jou past, en maak het een vast onderdeel van je dagelijkse routine.  

 2. Ontwikkel een skin care routine

  Wanneer je duikt in de wereld van skin care routines, duizelt het je al snel aan informatie. Zo zweert de een bij dit, en kan de ander niet zonder dat. Laat je vooral niet gek maken, en concentreer je op je eigen huidtype en de extra zorg die jouw huid wel kan gebruiken. En ook niet onbelangrijk: weet je van jezelf dat je weinig tijd hebt of simpelweg geen geduld voor een halfuur in de badkamer met smeersels, rollers en meer? Ga dan voor eenvoud. Zo hou je je nieuwe routine ook écht vol. 

 3. Overwin een angst

  Is er iets wat jij doodeng vindt? Een irreële angst voor iets wat je leven beperkt? Dan is 2022 het jaar om deze angst de kop in te drukken en een vrijer leven te leiden. Misschien besef je het zozeer, maar een angst beperkt je leven. Het kost niet alleen een heleboel energie, maar zorgt ook voor onnodige negativiteit. Het goede nieuws: elke angst is aan te pakken. Trek het komende jaar dus uit om rustig en in jouw tempo jouw angst beetje voor beetje bij de hoorns te pakken en voor eens en altijd uit je leven te bannen.

Goede voornemens – vrije tijd

8. Zoek een hobby

Wist je nog vroeger, die tijd dat je hobby’s had? Inmiddels lijkt het wel alsof ‘de hobby’ aan het uitsterven is. Zo gebruiken we onze vrije tijd nu voornamelijk voor Netflix en komen we tot rust van bingewatchen. Ook fijn, maar een digitale detox met een ontspannende besteding zonder scherm, is ook belangrijk. Daarom pleiten wij voor de terugkomst van deze persoonlijke tijdsbesteding. Denk bijvoorbeeld aan lezen in je favoriete leeshoek, tekenen, tennissen, fotograferen en nog veel meer.

9. Leer iets nieuws

In het kader van je vrije tijd anders besteden: leer iets nieuws! Heb je bijvoorbeeld altijd al willen leren kite-surfen? Koffiedrinken uit je eigen gemaakte keramieken kopjes, of zou je zelf truien willen maken door breien te leren? Wij zeggen doen! Er zijn tal van cursussen waar je een nieuwe skill kunt ontwikkelen. Eerst nog even oriënteren? Bekijk dan eens van gratis courses op YouTube. 

10. Vaker afspreken met dierbaren

Sinds 2020 is er veel veranderd. We verkeren afwisselend in lockdowns en kunnen onze dierbaren soms een stuk minder of zelfs helemaal niet zien. Koester dus in 2022 de momenten waarop je wél kunt afspreken met dierbaren en plan iets gezelligs met elkaar om te doen. Ga bijvoorbeeld eten met vrienden of maak een mooie natuurwandeling met je familie.

Wil je in het nieuwe jaar ook je interieur aanpakken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw woning sfeervol in te richten.