Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Close-up bad in de badkamer voor een home spa in zwart-wit

Ons eigen huis is dé plek waar we volledig tot rust kunnen komen, waar we ons veilig en geborgen voelen. In onze drukke levens, kan het heerlijk te zijn om in de week minstens één moment van volledige ontspanning te creëren. Om dit gevoel nóg sterker te maken, kun je kiezen voor een wellness in de badkamer of een home spa in eigen huis! Hier kun je even helemaal uitschakelen en even alleen maar denken aan het warme water. Ga voor een bubbelbad, elegante accessoires, geurkaarsen en zacht badtextiel. Zo creëer je dé plek voor een avondje me-time!

Home spa: de basis van jouw wellness ruimte

 1. Voldoende opbergruimte

  Zorg voor voldoende opbergruimte zodat onaantrekkelijke objecten niet zichtbaar zijn én de ruimte clean oogt. Een opgeruimde look zorgt er altijd voor dat je beter kunt ontspannen en de stress van je af kunt laten glijden. Zet de verzorgingsproducten die je nodig hebt juist wel in zicht en voor het grijpen neer, zodat je het bad niet meer uit hoeft als je er eenmaal in ligt!

 2. Super zachte handdoeken

  Lekker dik en superzacht; jouw handdoeken zorgen voor een luxe en comfortabel gevoel. Een zachte badjas kan dit gevoel nog extra benadrukken. Kies de handdoeken in een elegante kleur die past bij de rest van het badkamerinterieur. Is jouw stijl Scandi chic? Ga dan voor fris witte handdoeken. Is het speels boho? Kies dan voor bijvoorbeeld diep groene exemplaren.

 3. Licht & sfeerlicht

  Naast fris licht om jezelf goed te kunnen zien, is sfeerlicht ook van groot belang tijdens een wellness avondje. Een dimmer kan hier handig bij zijn. Vergeet ook het romantische kaarslicht niet!

 4. Groene planten

  De natuur heeft van zichzelf een ontspannende werking. Slim dus om de natuur ook in je badkamer te halen. Planten kunnen wonderen doen voor het binnenklimaat van elke kamer, zo ook voor je badkamer. Kies voor luchtzuiverende planten en mooie sierplanten om de groene sfeert compleet te maken. Laat bijvoorbeeld een mooie hangplant of klimop rond je spiegel hangen.

 5. Geuren

  Fijne geurkaarsen en luxe diffusers zorgen voor een ontspannende sfeert in jouw home spa. Kies voor geuren die een ontspannende werking hebben zoals lavendel. Hieronder lees je nog meer over ontspannende geuren.

Ontspannende geuren voor jouw home spa

Hier bij Westwing vind je een kleurrijke potpourri van geuren voor jouw home spa. Van vers gewassen katoen tot vrouwelijk vanille of zwoel cederhout. Je vindt hier voor iedereen een inspirerende geur. Misschien wil je voor de verkwikkende ochtend wel een andere geur om je heen dan tijdens een ontspannende avond? Voor elk moment kun je een andere geur kiezen.

Frisse geuren zijn vooral populair in de badkamer. Sommige geuren kunnen je echt meenemen naar een herinnering of een moment tijdens de vakantie. Elke geur heeft een ander effect op ons lichaam en onze geest. Ontdek een aantal opties hieronder.

 • Geïnspireerd door een ochtend aan zee, zijn maritieme geuren met een zachte noot van white musk ontspannend voor lichaam, geest en ziel.
 • Citrus- en muntgeuren hebben een verkwikkende die goed past bij het ochtendritueel.
 • Lavendel heeft een kalmerende, ontspannende en slaapbevorderende werking. Ideaal voor het ritueel voor het slapengaan. Voeg een scheutje etherische olie met lavendel geur aan het badwater toe zodat je nog beter kunt ontspannen.
 • Patchoeli en sandelhout hebben ook een ontspannende werking en zorgen voor een echte feel-good-sfeer.

Decoratie & accessoires voor jouw home spa

Jouw home spa moet natuurlijk tijdens elk schoonheidsritueel de juiste sfeer kunnen creëren. De ruimte moet bijdragen aan de ontspannende werking voor lichaam en geest. Kies dus voor kleuren die bij jou en jouw stijl passen en voor geuren die jij fascinerend vindt. Zacht licht benadrukt de relaxte sfeer en meubels of decoratie van natuurlijke materialen zoals hout, rotan of steen en stoffen van katoen of linnen geven een signaal van ontspanning aan onze zintuigen.
Hieronder vind jeenkele ideeën voor decoratie en accessoires van jouw wellness ruimte.

 • Grassen: Natuurlijke grassen in een mooie vaas halen de natuur in huis. Perfect voor een ontspannende sfeer.
 • Kaarsen: Zowel geurkaarsen als gewone kaarsen zijn onmisbaar tijdens jouw ontspannende avondje in de badkamer.
 • Plantenpotten: Mooie plantenpotten voor je (luchtzuiverende) planten zijn mooi en stijlvol.
 • Handdoeken: Frisse zachte handdoeken die je decoratief oprolt kunnen een mooi element in de ruimte vormen.
 • Zachte badmat: Een zachte badmat vormt de perfecte ondergrond voor je blote voeten.

Hier bij Westwing vind je alles dat je nodig hebt voor jouw luxe home spa. Haal luxe accessoires en natuurlijke decoratie in huis om jouw ruimte tot een ontspannen plek te maken. Maak het af met het juiste licht, ultiem zachte handdoeken en badjassen, fijne geuren en veel groene planten. Nu alleen nog even een moment tijd maken voor jezelf.