Heldere wastafel op marmer, daarop een klein dienblad voor zeep etc. als decoratie

Je huis is de plek waar je weer helemaal tot rust komt na een drukke dag op het werk. Maak van je woning een echte oase van rust waar je heerlijk kunt ontspannen en relaxen met deze 7 tips en ideeën.

7 woonideeën om thuis te relaxen

1. Ontspannen gevoel met veel licht!

Wil je een rustgevende omgeving? Dan is goede verlichting een must. Daglicht is het ideale licht om je bij te ontspannen: open de gordijnen en laat de zon naar binnen schijnen –licht en warmte ineen! Wanneer het donker begint te worden, zorgen verschillende lichtpunten in huis voor een aangename en gelijkmatige verlichting. Kies voor zowel direct licht als indirect licht.

2. Kies de juiste kleuren

Er zijn kleuren die je direct een ontspannen gevoel geven: pastelkleuren, aardetinten en verschillende blauwnuances. Voor de muren en het plafond zijn wit en beige tinten ideaal.

7 woonideeën om thuis te relaxen

3. Zorg voor rustgevende geuren

Geuren kunnen veel doen voor een ontspannen sfeer in huis. Zet mooie geurkaarsen of decoratieve geurlampen in huis en voel de spanning van je afglijden.

4. Warme materialen en stoffen

Met natuurlijke materialen, zoals hout, riet en sisal creëer je een knusse en comfortabele sfeer. Gebruik verder natuurlijke stoffen, zoals linnen en katoen.

7 woonideeën om thuis te relaxen

5. Relaxen met water

Creëer thuis je eigen spa! Niets is fijner dan een bad met je favoriete badschuim of badzout om even je hoofd leeg te maken. Zet een paar geurkaarsen neer en de stress smelt als sneeuw voor de zon.

7 woonideeën om thuis te relaxen

6. Relax-items

Een bank vol met zachte kussens en een deken in je woonkamer. Een rieten schommelstoel op je balkon. En wat dacht je van een hangstoel? Het ultieme relax-item voor in huis! En natuurlijk mogen een paar zachte vloerkleden niet ontbreken.

7. Haal de natuur in huis

Zet verse bloemen en planten in elke hoek van het huis en haal op deze manier leven, kleur en harmonie in huis. Als je er plek voor hebt, zet dan een klein klaterend fonteintje neer voor een heerlijk ontspannen gevoel.

Vergeet je niet in te schrijven op Westwing en mis geen exclusieve interieur deals!