Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Woonkamer in wabi sabi stijl met houten stoel en grote kamerplant

Het hele jaar door proberen we ons binnenklimaat zo optimaal mogelijk te houden. In de zomer loopt de temperatuur op, in de winter gaat de verwarming aan waardoor de lucht erg droog wordt. Frisse lucht is altijd goed voor meer zuurstof in huis, helpt om hoofdpijn te voorkomen én geeft je concentratievermogen een boost. Zorg dus voor een prettig klimaat in huis en genoeg frisse lucht. Westwing kan je helpen om in een paar stappen de lucht in jouw huis naar een hoger niveau te tillen, zowel met behulp van apparaten als door de ruimte te vullen met luchtzuiverende planten als door de ruimte voldoende de luchten. We gaan aan de slag!

Verbeter de lucht in huis met deze stappen

 • Om de lucht in een ruimte te filteren, kunnen professionele luchtzuiveringsinstallaties worden gebruikt. Deze zetten de stikstof in de lucht om in zuurstof en kunnen de luchtvochtigheid verhogen.
 • Met frisse lucht kun je je huis voorzien van voldoende zuurstof. Zet daarom regelmatig de ramen even open en zorg voor regelmatige ventilatie. In de winter is dit zeer nuttig voor de luchtvochtigheid in de ruimte. Doe je dit meerdere keren per dag, dan zorg je voor een verversing van de lucht en een hogere luchtvochtigheid. Hierdoor zal je je ongetwijfeld beter voelen.
 • Luchtreinigers zijn ideaal voor het reguleren van de binnenlucht. Met de kleine apparaten kun je de gewenste luchtvochtigheid bijna exact op het gewenste percentage instellen. Zo kun je de lucht dus direct verbeteren.
 • Planten geven de lucht in jouw huis een boost. Er bestaan specifieke luchtzuiverende planten. Ze zorgen voor een frisse dosis verse lucht én zuurstof in de ruimte.

Het juiste binnenklimaat heeft een groot effect op je welzijn.

De interactie tussen luchttemperatuur, luchtvochtigheid en zuurstofgehalte heeft een enorme invloed op onze gezondheid. Het is dus belangrijk om hierover na te denken en in elke ruimte van je huis onze tips toe te passen. Frisse lucht maakt ons niet alleen efficiënter, het zorgt er ook voor dat we ons in het algemeen veel beter voelen. Hoofdpijn, een slechte huid of droge ogen zijn voorbeelden van negatieve effecten die het resultaat zijn van een slecht binnenklimaat. Daarom is het des te belangrijker dat je de lucht in huis positief beïnvloedt. Dat kun je doen op de volgende manieren:

Zo eenvoudig is het om het binnenklimaat in jouw huis te verbeteren

 1. Roken is ongezond en slecht voor de lucht in huis

  Krijg je rokers over de vloer? Vraag ze gewoon om op het balkon of in de tuin te roken.

 2. Huisdieren in huis? Vergeet niet te stofzuigen!

  Helaas, huisdieren zijn niet bijzonder gunstig voor een goed binnenklimaat. Als je de trotse eigenaar bent van honden, katten & cavia’s, dan is regelmatig stofzuigen en vegen een must!

 3. Geurkaarsen, wierook & geparfumeerde olie

  Het wordt natuurlijk extra gezellig en aangenaam met geurkaarsen en wierook. Maar geuroliën die je in een moderne geurlamp druppelt, zijn ook zeer geschikt voor het verbeteren van het binnenklimaat in je huis.

 4. Voor mensen met allergieën: stofzuigen met een filter!

  Stofzuigen is belangrijk. Zo houd je je huis schoon én verbeter je de lucht. Maar als je last hebt van allergieën, gebruik dan wel een speciale filter. Deze vangt het opgezogen stof op en blaast ze dus niet weer de ruimte in.

 5. Vermijd elektrosmog: Elektronische apparaten tentoonstellen

  Verminder het gebruik van elektrische apparaten. Zet de tv echt af, zet je mobiele telefoon af en toe uit, maar ook computers en laptops regelmatig volledig uitschakelen is belangrijk om elektrosmog te verminderen.

 6. Fijnstof vermijden

  Ongezond fijnstof kan ook worden getransporteerd door het gebruik van printers. Het is dus beter om op kantoor te printen of het apparaat naar je thuiskantoor te verplaatsen en bijvoorbeeld niet in de woonkamer of slaapkamer te zetten.

 7. Omring je door planten!

  Zet een plant in elke kamer. Kies voor je home office bijvoorbeeld een mooie monstera deliciosa, een diep groene plant die sterk is en niet veel verzorging nodig heeft. In de slaapkamer kan een hoge goudpalm een plekje vinden. Deze zuivert de lucht perfect. In de woonkamer kun je kiezen voor een mix van rubberplanten, klimops en calathea. Dit zijn naast fijne luchtzuiverende favorieten ook prachtige sfeermakers.

Wilt je het binnenklimaat in je huis verbeteren? Dat is heel verstandig. Doorloop onze tips, lucht je huis voldoende en kies voor veel luchtzuiverende planten in elke ruimte. Deze planten in stijlvolle potten zijn bovendien ook heel sfeervol in huis. Ontdek onze exclusieve selectie aan geurkaarsen en kamergeuren hier bij Westwing om de lucht aangenaam en je woning sfeervol te maken. Veel plezier met winkelen, inrichten en ontspannen!