Meld je aan en ontvang een €15 voucher!

Interieurtrends

Van Lagom tot Bauhaus-stijl – onze rubriek Interieurtrends behandelt veel verschillende inrichtingsstijlen en stromingen. Onze huisexperts vertellen jou de kenmerken van elke inrichtingstrend en hoe je deze stijlvol in jouw huis kan integreren. Ontdek nieuwe woonstijlen die je misschien nog niet eerder hebt gekend en vind de inspiratie om jou huis te verversen of volledig te restylen. De keuze van de juiste meubels en accessoires is cruciaal voor de esthetiek van het geheel. Onze huisexperts bieden jou de nuttige aanbevelingen hiervoor.  

Deze rubriek staat in het teken van lifestyle, interieurtrends en interieurstijlen. Van Lagom tot Bauhaus en van Amsterdam Fashion Week tot aan Italiaans design, alles komt aan bod. Onze experts vertellen je wat de kenmerken van de verschillende stijlen en trends zijn en hoe je deze in jouw huis kunt integreren. Ontdek nieuwe woonstijlen die je misschien nog niet eerder hebt gekend en laat je inspireren.

Interieurtrends: Blijvend of tijdelijk?

De betekenis van een trend is dat het een ontwikkeling is op de langere termijn. Deze ontwikkeling is van toepassing op een bepaalde richting. Vaak hebben trends dan ook invloed op andere ontwikkelingen. Dit klinkt misschien wat onduidelijk, maar vaak hebben trends veel effecten, gevolgen en invloed op andere vlakken.

Of een interieurtrend blijvend of tijdelijk is, dat ligt aan de manier hoe deze wordt opgepakt. Zo kunnen bepaalde trends tijdelijk van aard zijn, maar het merendeel van de trends heeft invloed op de langere termijn. Denk jij nu: ‘mij niet gezien, ik wil deze interieurtrends allemaal niet volgen’? Dat kan, maar trends vormen de basis van veel ontwikkelingen en veranderingen die we om ons heen zien. Pik er daarom uit wat voor jou werkt.

Interieurtrend duurzaam en minimalistisch wonen

Kijk voor jezelf welke interieurtrends of ontwikkelingen je in je leven wilt toepassen. Misschien ben je van plan om duurzamer te wonen, waarbij je je wil laten inspireren door het minimalisme. Lees dan ook het artikel over leven in een Tiny house. Of wat dacht je van het artikel Casual living? Moderne woonstijlen worden hierin beschreven.

Vind je het leuk om duurzamer te leven, maar wil je ook vooral genieten van de ecologie in en rondom huis? Ecologie en duurzaamheid begint vaak bij de productontwikkeling. Waar komt een product vandaan? Hoe is het gemaakt en is er rekening gehouden met de beschikbare, indien mogelijk, natuurlijke bronnen? Allemaal aspecten die hierbij van belang zijn.

Haal dan ook bloemen en planten in huis die zorgen voor een gevoel van geluk en dankbaarheid. Lees de artikelen over binnenplanten trends, vetplanten en cactus decoratie en laat je inspireren. Wil je ook een stukje jungle in huis halen? Vergeet dan niet de dierenprints te verwerken in je interieur.

Interieurtrends en woonstijlen

Natuurlijk heeft ook onze geschiedenis de nodige impact op de huidige woonstijlen. Kun je hier geen genoeg van krijgen? Laat je je graag prikkelen door de verschillende stijlen over de hele wereld? Lees dan zeker het artikel over de Amerikaanse stijl en Italiaanse stijl. Kenmerkend voor het Italiaans design zijn rijke materialen, kwaliteit en mooie ontwerpen. Dit sluit nauw aan op het moderne interieur anno nu. Genoeg interieurtrends om mee aan de slag te gaan!

Boho stijl interieurtrend

Van verschillende stijlen over de hele wereld gaan we terug naar ons eigen huis. Waan je je liever in de bohemian wereld en kun je geen genoeg krijgen van Ibiza? Werk dan veel met natuurlijke materialen zoals hout, riet, bamboe, rotan, katoen en linnen. Interieurtrends Meubels met fransjes mogen hierbij absoluut niet ontbreken en ook pampasgras past hier erg goed bij als het gaat om decoratie.

Zo creëer je je eigen vakantieplek thuis. Je hoeft er niet op uit te gaan om het Ibiza gevoel thuis te evenaren. Creëer het gewoon helemaal zelf met deze tips. Houd je wat meer van een combinatie met oosterse invloeden? Voeg dan Batik stof toe. Erg kleurrijk en vol met mooie patronen. Batik zorgt net even voor wat extra’s in huis. Wil je weten wat absoluut niet mag ontbreken in een bohemian style interieur? Vergeet dan niet dit artikel hierover te lezen.

Cocoonen in huis

Een ander onderwerp wat in deze rubriek naar voren komt is het tot rust komen in je eigen huis. Tegenwoordig zijn we 24/7 online, druk met sociale contacten, werk en verplichtingen. We vergeten daarbij onszelf. Je huis is een plek waar je tot rust kunt komen en kunt opladen. Deze interieurtrend wordt ook wel cocoonen in je eigen huis genoemd. Ik hoor je denken: cocoonen? Dat klopt, cocoonen houdt in dat je je huis op een fijne, warme manier inricht.

Een huis wat aansluit op jouw woonwensen, zodat je volledig kunt relaxen. De cocoontips helpen je hierbij. In het verlengde van cocoonen ligt Wabi Sabi. Een levensstijl waarbij het niet perfect hoeft te zijn. Vind perfectie in het imperfecte. Geniet van de kleine dingen en probeer je minder druk te maken om wat andere van je vinden.

Verhuizen, verbouwen of renoveren

Ga je binnenkort verhuizen, verbouwen of renoveren? Bekijk dan ook de rubriek over de verschillende woonstijlen om inspiratie op te doen voor de verschillende kamers in huis. Weet je al wat je met de muren wil doen? Wil je iets anders dan anders? Kies dan voor de interieurtrends Wall art of Hollandse meesters. Dit zorgt voor een bijzondere muurafwerking.

Behang is natuurlijk ook een goed alternatief, maar Wall art maakt het net wat unieker. Wanneer je kiest voor Wall art is het verstandig om de rest van de kamer rustig te houden qua kleuren. Kies voor neutrale tinten zoals wit, beige, zwart of grijs.

Interieurtrends altijd implementeren?

Smaken verschillen, ieder mens is anders en dat is maar goed ook! Dit geldt natuurlijk ook voor de keuze en inrichting van je woning. In onze artikelen vertellen wij de verschillende trends en ideeën voor de inrichting. De uiteindelijke keuze van de stijl is natuurlijk aan jou.

Of het nu gaat om een trendy, vintage of eenvoudige stijl, het moet bij je passen. Vind je het lastig om een eigen stijl te creëren? Voeg dan antieke of vintage elementen met een persoonlijk verhaal toe aan je woning. Deze zorgen direct voor een huiselijk gevoel omdat ze een verhaal vertellen. Een andere manier om erachter te komen wat bij je past is het maken van een mood- of visionboard.

Tip: Kies voor een inrichting die past bij je leefstijl. Zorg voor een fijne basis zodat je altijd trendy items kunt toe voegen en weghalen. Op die manier creëer je binnen no time een andere inrichting zonder ingrijpende veranderingen. Wij wensen jou veel plezier bij het ontdekken van je favoriete woonstijlen!

Beige fauteuil