Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Coco Chanel woonkamer inrichting zwart wit

Een innovatief genie. Het boegbeeld van elegantie. Een gevierd stijlicoon. Coco Chanel heeft de modewereld veranderd met haar revolutionaire ideeën en creaties. Deze week zou ze haar 132ste verjaardag gevierd hebben. Tijd voor een blik in de wondere wereld van deze fascinerende dame.

01_coco_chanel

Gabrielle Bonheur Chanel werd geboren op 19 augustus 1883. Haar familie was een doorsnee familie uit de lagere bevolkingsklasse. Het was haar vader die haar en haar zussen naar het klooster van Aubauzine stuurde. Hier leerde ze de fijne kneepjes van het naaivak onder leiding van de nonnen van ‘The Congregation of the Sacred Heart’. Dit was het begin van de florerende modecarrière van Coco Chanel. En die bleef voor niemand onopgemerkt. Van hoeden tot het parfum Chanel N° 5 en van de eerste broek voor vrouwen tot complete vrouwenpakken. Coco Chanel werd een icoon van onze tijd.

04_coco_chanel_quote

Elegantie x Comfort

Coco Chanel werd het nieuwe rolmodel van de 20ste eeuw. De dynamische, hardwerkende vrouw wilde niet langer blijven rondlopen in de strak dichtgesnoerde jurken uit de ‘’Belle Époque’. Coco Chanel was écht een pionier op modegebied en zou er voor zorgen dat actieve vrouwen zich comfortabel en elegant zouden voelen in hun kleding.

Less is more

Chanel werd ook wel de koningin van de ‘genre pauvre’ (of de armeluislook) genoemd. Coco Chanel was er dan ook van overtuigd dat eenvoud chic en verfijnd oogt, terwijl overdadige luxe juist het tegenovergestelde effect bewerkstelligt. Deze quote is een goede vertolking van haar stijlregel: zorg voor niet te veel afleiding.

02_coco_chanel_quote

Go black

Zwart alleen geschikt voor begrafenissen? Daar was miss Chanel het absoluut niet mee eens. Revolutionair als ze was doopte ze deze kleur om tot een kleur die geschikt was voor iedere gelegenheid. En ook de combinatie van zwart met wit was een van haar favorieten. Of je er nu elegant of sensueel uit wilde zien. Zwart was altijd haar antwoord.

Geïnspireerd op het leven van Coco Chanel

Chanel haar stijl werd enorm beïnvloed door haar levensloop. Het zwart en wit was duidelijk geïnspireerd op haar tijd in het klooster. Ook de broeken voor vrouwen waren niet een ingeving van bovenaf. Die begon ze te maken nadat ze geïnspireerd raakte door de ruiters bij de paardenraces die ze vaker en vaker bezocht

03_coco_chanel_quote

Make up

Make-up heeft een belangrijke rol gespeeld bij de emancipatie van vrouwen. Chanel was dan ook van mening dat vrouwen met rode lippen lastig te weerstaan zijn. Haar advies: stift je lippen op hartvormige wijze rood en laat de femme fatale in je los. Wie kan dat weerstaan?

Diamonds are a girls best friend

Weer brak Coco Chanel met een diepgewortelde traditie. Door sieraden te ontwerpen van metaal en halve edelstenen werden sieraden voor iedereen draagbaar. Vanaf nu kon iedereen zich op en top vrouw voelen door het dragen van betaalbare kettingen en armbanden.

05_coco_chanel

Coco Chanel – De geur van je herinnering

Hoe je een onvergetelijke indruk maakt? Met de juiste parfum volgens Coco Chanel. Geuren maken gevoelens in je los, die mensen zich nog jarenlang kunnen herinneren. Een vrouw moet volgens Chanel ruiken als een vrouw en niet als een roos. Haar parfum Chanel N°5 was dan ook revolutionair te noemen. Haar geur was anders, maar wel supervrouwelijk!

Met haar revolutionaire ideeën groeide Coco Chanel uit tot een symbool van de vrouwelijke stijl. ‘Fashion fades, only style remains the same’. En daarmee sloeg Coco Chanel de spijker op zijn kop. Nu zelfs decennia naar haar dood blijft de stijl van deze femme fatale voelbaar in modeland. Vergeet je niet te registeren op Westwing en mis geen exclusieve interieur deals!