Topmerken tot -70%! Registreer nu!

collage dieren print

Heb jij de jungle fever te pakken? Net als jij, zijn wij gek op dierenprints. Hiermee geef je je interieur een wild karakter. Van zebraprint voor op de bank tot een jachtluipaardprint voor op de vloer. Maar ook slangenprints, tijgerpatronen en girafmotieven passen we maar wat graag toe in ons interieur! Voor een over the top look mix je verschillende dierenprints. Liever iets subtieler? Kies dan je favoriete dierenprint en laat deze hier en daar terugkomen in de accessoires. Een dierenprint kan in elke interieurstijl worden toegepast. Ook in een strak modern interieur voelt een dierenprint zich thuis. In dit artikel lees je hoe je een dierenprint op verschillende manieren kunt toepassen in huis.

Verschillende dierenprints

Zebra’s, slangen, leeuwen of tijgers – de dierenwereld heeft indrukwekkende patronen te bieden, die niet alleen in het wild indruk maken. Ook in het interieur steelt de Big Five de show.

  • De absolute klassieker is en blijft: het luipaardpatroon. Deze zien we zowel in de mode als in het interieur vaak terug, elke keer in een andere variant.
  • Net zo populair is het zebrapatroon, dat harmonisch in het totaalbeeld opgaat, vooral in een strak zwart-wit interieur!
  • De luxueuze slangenprint zien we tegenwoordig niet alleen terug op dure tassen en schoenen, maar ook in het hedendaagse interieur duikt deze glamourprint overal op.

Dierlijke patronen voor meubels en meer

Een dierenprint is tijdloos en elegant. Terwijl het vroeger modieus was als je een (echte) dierenhuid in huis had , zien we tegenwoordig overal (diervriendelijke) dierenprints terug en staat het nog steeds symbool voor een luxe glamourleven. We komen ze tegen op kussens, kandelaren, vloerkleden en vazen, maar ook meubels worden ermee bekleed. En wat dacht je van behang met dierenprints?

Ben jij nog een beetje angstig om de Big Five in huis te halen? Begin klein door slechts een paar accessoires met dierenprints in je interieur te plaatsen. Kies eerst voor één print, bijvoorbeeld de populaire luipaardprint en mix het daarna met andere dierenprints. Als je durft tenminste…

Door de basis van je interieur rustig te houden voorkom je dat het kitscherig wordt. Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijk gekleurde bank en leg hier kussens met een dierenprint op.

Tip: een vloerkleed met dierenprint is soms al genoeg om de hele ruimte een vleugje glamour te geven.

Dierenbehang – onze favoriete patronen voor de wand

Durf jij te experimenteren in je interieur? Ga dan voor een dierenprint op de muur! Dierenbehang is de trend! Je hebt het in vele varianten – van opvallend kleurrijk tot ingetogen zwart-wit. Een ding is zeker: met z’n accentmuur maak je zeker een statement.

Wat dacht je van een jungle-eethoek? Behang de muur achter de eethoek met een dierenprint en kleed de rest van de eetkamer aan met natuurlijke materialen en frisgroene planten. Door het kleurenpalet rustig te houden, valt het behang nog meer op!

Ook leuk: een dierenbehang achter de muur van het bed. Dit past perfect in een natuurlijke slaapkamer en geeft net iets meer karakter aan de ruimte dan een effen muur.

Meubels met dierenprint – hoe pas je ze toe?

Wil jij geen dertien-in-dozijn interieur? Geef je interieur dan een persoonlijk karakter door er dierenprints aan toe te voegen. Het hoeft niet over the top te zijn, juist het subtiel toevoegen van een dierenprint, maakt indruk! Wij geven je een paar tips:

Ga niet te veel verschillende dierenpatronen in allerlei kleuren met elkaar mixen. Dan wordt het kitscherig en druk. Kies één dierenprint en pas deze subtiel toe of combineer verschillende dierenprints in dezelfde ingetogen kleurrange. Zo zorg je voor harmonie en rust.

Heb je een modern interieur en wil je een dierenprint in huis halen? Een zwart-wit zebrapatroon is een eyecatcher in een minimalistische ruimte. Combineer naar wens met meubels en decoratieve elementen van hout voor een rustieke flair of creëer elegantie met moderne stukken van glanzend metaal.

Van leeuwenprint tot slangenpatroon: een dierenprint verveelt nooit. Deze tijdloze klassieker geeft elk ingedut interieur een wild karakter. Maak je eigen stijlmix van dierenprints en geniet van je eigen jungle!