Witte stoel in Scandi stijl met houten frame en bijzettafel gedecoreerd met kussens en deken in grijstinten

Eerst hadden we hygge, nu lagom. Het staat voor niet te veel, niet te weinig en is typisch Zweeds! Maar hoe pas je lagom toe in je interieur?  Wij leggen het je uit!

Was bedeutet Lagom?

Het woord ‘Lagom’ betekent symbolisch vertaald: precies goed! Het beschrijft een optimale levensstijl waarin geven en nemen in balans zijn. Het evenwicht tussen individualiteit en groepsdynamiek wordt bewaard. Het beschrijft het ideale evenwicht en staat voor de Zweedse levenshouding, die gericht is op de gulden middenweg die zorgt voor tevredenheid.

Deze Scandinavische levensstijl weerspiegelt het innerlijke evenwicht van alle dingen. Omarm lagom om dat ultieme gevoel van tevredenheid te ervaren. Dit houdt ook in dat we ons afkeren van het verlangen naar meer. Kijk naar wat je hebt in plaats van wat je niet hebt!

Lagom – de gulden middenweg

Wat betekent lagom voor je huis? Simpel: niet te veel en niet te weinig. Maar soms is het niet zo gemakkelijk om de gulden middenweg te vinden. Wat voor sommigen al te veel is, is voor anderen precies goed. Het pleit voor een bewuster leven en een leven dat is teruggebracht tot de essentie.

Het basisprincipe van een lagom interieur: als je je huis in deze stijl wilt inrichten, moeten de kamers niet te druk of overvol zijn. Dit geldt voor meubels en decoratie, maar ook voor felle kleuren.

Beistelltische und Accessoires im Lagom Stil

Hoe kan ik mijn huis lagom inrichten?

Wij geven je de belangrijkste tips voor het lagom inrichten van je huis zodat je in alle tevredenheid kunt wonen:

  • Tip 1: Gebruik neutrale, rustige kleuren zoals wit, grijs en natuurlijke tinten en uitsluitend natuurlijke materialen! Natuurlijk kan je best hier en daar een kleurrijke blikvanger neerzetten, maar maak het niet te bont!
  • Tip 2: Lagom leven betekent niet dat je je huis zo leeg en minimalistisch mogelijk moet inrichten. Integendeel: de Zweedse interieurtrend staat voor een harmonieus samenspel van warme materialen en kleuren.
  • Tip 3: Vermijd te veel decoratie. Je zult snel merken dat het niet gemakkelijk is om de gulden middenweg te vinden, maar al doende leert men!
  • Tip 4: Een van de belangrijkste interieurregels voor Zweden is: je huis moet zowel functioneel als comfortabel zijn. Volgens de Scandinavische lifestyle vullen deze twee aspecten elkaar aan en sluiten ze elkaar niet uit.
  • Tip 5: Kies accessoires die functioneel en stijlvol zijn! Ga voor kwaliteit en eenvoud. Tijdloze klassiekers gaan namelijk een leven lang mee.
  • Tip 6: Strakke, simpele vormen vormen de basis en worden aangevuld met bijzondere details. Dit kan bijvoorbeeld een stijlvolle kamerplant zijn of een opvallend wandontwerp.
  • Tip 7: Te veel felle kleuren of excentrieke ontwerpen zijn een no-go! Deze verpesten de harmonieuze sfeer.
  • Tip 8: Natuurlijke en duurzame materialen vormen de basis van een lagom-interieur. Investeer in duurzame meubels die een leven lang meegaan en ga voor een ingetogen kleurenpalet dat nooit verveelt.

Lagom inspiratie – Scandinavische lampen, Zweedse deco en nog veel meer

Scandinavische lampen, meubels van natuurlijke materialen zoals hout, rieten manden, rotan lantaarns, designkaarsen, wollen dekens… Bij Westwing vind je alle producten voor een interieur in lagom-stijl.

Integreer de essentie van lagom in je huis; de balans tussen oud en nieuw, minimalisme en gezelligheid! Voor meer inspiratie kijk op Westwing, schrijf je in en mis geen exclusieve interieur deal!