Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Minimalistische glazen banktafel met Cubus kandelaar van Lassen en kaars voor de grijze bank.

Het minimalisme is tijdloos en modern tegelijk. Heldere structuren, grafische vormen, gedempte kleuren en Scandinavische decoratie zorgen voor een rustige, tijdloze en ‘opgeruimde’ sfeer, die zeer populair is bij veel interieurliefhebbers. Wil je ook een minimalistisch leven leiden? Onze interieurspecialisten geven je nuttige minimalistische tips en een concreet stappenplan. Wees niet bang voor lege muren, gladde oppervlakken en open ruimtes, integendeel een minimalistisch interieur is functioneel, maar niet onpersoonlijk of oncomfortabel. Wij leggen je uit hoe je het less is more-principe op een sfeervolle manier toepast.

Less is more – de 5 beste tips voor een minimalistisch leven

Bij de minimalistische levensstijl draait het om leegte. Te veel decoratie creëert tenslotte onrust en is in tegenspraak met het karakter van het klassieke minimalisme. Met onze vijf minimalistische tips leer je hoe je in slechts een paar stappen een minimalistische levensstijl kunt implementeren.

 1. Ontspullen – gooi en geef spullen weg

  Less is more, zoals je weet. Ga alle kamers van je huis langs en bekijk wat noodzakelijk is en welke spullen weg kunnen. Ruimte creëren is de sleutel tot succes.

 2. Minimalistisch wonen – minder kleur en vorm

  In het minimalisme is er letterlijk geen plaats voor drukke prints, weelderige fotolijsten of romantische sculpturen. Blijf bij eenvoudige elementen, maar wees niet bang om verschillende vormen te combineren. Als het gaat om patronen en decoratie, is het beter om vast te houden aan lichte, neutrale kleuren zoals beige, lichtgrijs en wit. Werk daarnaast met stoffen en verschillende texturen in plaats van met veel verschillende kleuren.

 3. Minimalistisch interieur – met planten & decoratie

  Planten zijn welkom in een minimalistische interieurstijl. Ga voor eenvoudige groene planten zoals pampagras, cactussen of vetplanten. Zo’n vleugje groen in huis brengt onder andere warmte en gezelligheid in het minimalistische interieurbeeld.

 4. Digitaal minimalisme

  Wie een minimalistisch leven wil leiden, doet er verstandig aan om net als het interieur je dagelijkse gewoontjes ook in de minimalistische stijl door te voeren. Neem bijvoorbeeld je telefoon, zonder je er van bewust te zijn spendeer je zo een aantal uur nutteloos achter je telefoon. Wellicht zou het beste zijn om je telefoon helemaal weg te doen, echter is dat is bijna onmogelijk in deze tijd. Ga eens door je telefoon en verwijder de apps die je nooit gebruikt of die geen toegevoegde waarde aan je leven hebben. Vaak veroorzaken deze apps alleen maar stress en dan kan je ze maar beter rigoureus uit je leven verwijderen.

 5. Persoonlijk minimalisme

  Het minimalisme gaat veel verder dan alleen het interieur. Kijk eens goed naar je eigen leven en alle spullen die je hebt verzameld. Is die auto echt nodig? Vind je je baan nog wel leuk? En wat zijn je echte vrienden? Neem afscheid van alles waar je niet gelukkig van wordt om harmonie en rust in je leven te creëren.

Minimalisme – twee voorbeelden van een minimalistische ruimte

Weiße Lackküche mit runden Marmortisch und schwarzen Stühlen im Vordergrund

Minimalisme is een manier van leven dat begint met de inrichting van je huis. Een minimalistisch interieur creëren is makkelijk dan je denkt. Wij geven je twee voorbeelden.

Een minimalistische woonkamer

Een minimalistische woonkamer hoeft niet koud en leeg te zijn. Gezelligheid is het sleutelwoord! Decoratieve kussens, plaids en zachte stoffen zijn onmisbaar, ondanks de minimalistische stijl. De feel good-factor mag namelijk niet verloren gaan. Voeg gezellige elementen toe aan je interieur om zodoende een huiselijke sfeer te creëren. Maar gebruik niet té veel van alles. Creëer structuur en symmetrie en beperk je tot 1 of 2 kleuren. Zo behoud je zowel de rust als harmonie.

Producten voor een minimalistische woonkamer

Een minimalistische keuken

In het bijzonder kan de minimalistische woonstijl ook stijlvol worden doorgevoerd in de keuken. Door middel van geometrische vormen, gedempte kleuren en grafische prints in zwart-wit zijn bovendien de perfecte combinatie. Speel met heldere lijnen en ingetogen tinten. Bepaal wat je echt nodig hebt in de keuken, want je e hoeft geen vier spatels, vijf pannen en twintig bewaarpotten te hebben. Minimalisme betekent niet zo min mogelijk bezitten, maar alleen het nodige!

Op zoek naar meer tips? In onze video vertellen onze interieurspecialisten hoe je eenvoudig een minimalistisch interieur creëert. Wij wensen je veel plezier met het stylen!