.een beige Moderne interieur

Een moderne stijl kan op diverse manier in een interieur worden doorgevoerd. Een modern interieur 2020 combineert een hoge mate van esthetiek en buitengewone functionaliteit. Toch is het moderne interieur ook niet alleen strak en minimalistisch. Hier dien je ook comfort te vinden en te kunnen ontspannen. Als je ook zin hebt in een moderne update voor je interieur anno 2020, laat je dan inspireren door onze tips en ideeën!

Waaruit bestaat een modern interieur?

Een modern interieur draait om minimalisme, strakke lijnen en weinig versiering. Ook gebruik van neutrale kleuren en veel zwart en wit én heldere vormen. Tierelantijnen zal je hier niet veel tegenkomen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van moderne materialen als glas, metaal en hier en daar wat hout. Ontdek hieronder meer over kleuren en materialen binnen een modern huis en vind jouw interieur inspiratie.

Kleuren voor een moderne stijl

Voor een harmonieus totaalbeeld in een modern interieur kun je het beste lichte en donkere tinten combineren in moderne meubels. Zo ontstaat er een mooi contrast. De juiste mix van kleuren is ​​essentieel om een ​​harmonieuze sfeer te creëren. De verschillende nuances moeten elkaar in evenwicht houden. Toch kan ook een neutraal kleurenpalet zorgen voor een moderne uitstraling in je huis. Soms zien we in moderne interieurs een enkel kleuraccent.

Materialen voor een moderne stijl

Voor een modern huis kun je het beste kiezen voor moderne materialen. Glas, RVS, metaal, kunststof, maar ook beton zijn materialen die we veel zien binnen een modern huis. Ook massief hout is een materiaal dat we zien in moderne interieurs.

Hout zorgt hier voor warmte en gezelligheid en vult de koele, gladde materialen die we veel tegenkomen in moderne interieurs, mooi aan. Gebruik veel gladde, strakke materialen. Dit betekent niet dat er geen knusse decoratie of accessoires gebruikt kunnen worden. Pas ze alleen op de juiste wijze toe zodat het geheel strak en stijlvol blijft.

Nog meer interieur trends

Wat ook helemaal hip is zijn meubels met franjes. Ontdek de mogelijkheden van wonen in een Tiny house, we leggen je voor- en nadelen uit in dit artikel. Check ook eens de keuken trends, tegenwoordig wordt er in de keuken ook veel geleefd. Laat je inspireren.

Deze woonstijlen passen bij een modern interieur 2020

Een moderne woonstijl scoort met flexibele en tijdloze meubels. Moderne meubels zijn strak, flexibel, soms multifunctioneel en eenvoudig met elkaar te combineren. Ontdek hier welke drie interieurstijlen er te vinden zijn binnen de moderne stijl.

Moderne meubels in diverse stijlen

 • Fascinerende purisme

Binnen de puristische interieurs zien we veel lichte tinten, maar ook natuurlijke kleuren. Voor wat zachtheid kan een fluwelen poef, een strak vloerkleed, een rechte spiegel en een vaas met gedroogde bloemen worden neergezet. Deze stijl draait om elegantie en subtiele designs.

 • Minimalisme in een modern interieur

Duidelijke structuren, grafische vormen en gedempte kleuren – minimalisme zorgt voor een rustige, tijdloze en pure sfeer. Lege muren, gladde oppervlakken en open ruimtes zijn essentieel voor deze interieurstijl, maar ondanks de minimalistische look is deze stijl wel comfortabel en gezellig. Zacht textiel en slim geplaatste verlichting zorgt hier voor veel sfeer.

 • Casual loft

Een loft appartement is in de basis zeer modern. De loft maakt indruk met een ruime open leefruimte die veel ruimte biedt voor persoonlijke items. Met creatieve ideeën kun je de loft helemaal naar smaak inrichten.

Onze tips voor een modern interieur anno 2020

Wat heb je nodig in een modern interieur?

 1. Moderne meubels

  Voor jouw moderne interieur, is de keuze voor moderne meubels een belangrijk aspect. Moderne meubels worden gekenmerkt door rechte vormen, designs zonder franjes, gemaakt van hoogwaardige materialen. Voor kasten zien we veel ontwerpen met glazen deuren die ook voor luchtigheid en lichtheid zorgen. Banken zijn recht en strak en hebben zo min mogelijk franjes.

 2. Decoratie en accessoires

  Het is niet zo dat binnen moderne interieurs geen decoratieve accessoires te vinden zijn. Goed geselecteerde decoratie brengt gezelligheid in je moderne interieur. Denk hierbij aan vloerkleden, gordijnen, kussens en plaids die niet te veel op de voorgrond treden maar wel zorgen voor zachtheid en warmte. Vaak hebben decoratieve objecten ook een praktische eigenschap. Door het toevoegen van groene planten en verse bloemen krijgt de strakke stijl levendigheid.

 3. Moderne verlichting

  Modern meubilair komt pas echt tot zijn recht als het licht in de kamer goed is. Vertrouw dus op een combinatie van daglicht en kunstlicht. Je kunt dit extra benadrukken door het kiezen voor een lichte muurkleur. Een goed doordacht lichtplan mag in geen enkel modern appartement ontbreken. Idealiter worden de ruimtes gelijkmatig en zacht verlicht.

 4. Wand

  Ook in het moderne kun je aandacht besteden aan de wanden. Witte muren of muren in een elegante neutrale tint kunnen worden aangevuld met grote foto’s, behang of wandstickers.

Moderne stijl voor elke kamer

De moderne stijl kan in elke ruimte worden toegepast. De stijl is strak, maar vaak ook erg comfortabel en luxe. Ontdek onze interieur inspiratie voor het toepassen van een moderne stijl in je interieur.

 • Woonkamer

Heldere kleuren die worden gecombineerd met contrastrijke kleuren of zwarte accenten geven je moderne woonkamer een stijlvolle uitstraling. Een absolute must-have is een strakke maar gezellige bank en een stijlvolle fauteuil.

 • Slaapkamer

De moderne slaapkamer is ook heel knus. Hier zijn decoratieve kussens, wollen plaids en een moderne sprei op het bed prachtige blikvangers die de strakke stijl zachtheid kunnen geven.

 • Kinderkamer

Moderne kleuren, zoals beige, crème of roze op de muur in de kinderkamer zorgen voor veel sfeer in de kinderkamer. Bovendien vormt dit een neutrale basis voor kleurrijk speelgoed.

 • Badkamer

In de badkamer zorg je voor een moderne noot door groene kamerplanten, een elegante badmat en neutraal gekleurde handdoeken te kiezen.

 • Werkkamer

Voor een moderne werkplek kies je voor een strak zwart bureau en puristische details. Ook de bureaustoel is functioneel en modern. Zorg hier voor genoeg bergruimte zodat de ruimte opgeruimd blijft.

 •  Keuken

Strakke wandkastjes in wit, een lichte vloer en items van RVS zorgen voor een moderne look in de keuken. In de moderne eetkamer kies je voor een grote tafel met comfortabele stoelen. De hanglamp boven de eettafel is strak, maar mag best een beetje opvallen.

Heb je genoeg interieur inspiratie gekregen om jouw huis een modern interieur te geven? Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis modern in te richten.