Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Woonkamer in wit met comfortabele zitbank in wit en sierkussens

Wall art doet veel met een huis. De inrichting van je huis zegt veel over jezelf. Wie je bent, waar je van houdt en wat je mooi vindt. Versier daarom ook je wanden met mooie fotoprints en schilderijen die jou aanspreken en bij jou en je huisgenoot passen. Hou jij van klassieke schilderijen, botanische prints of abstracte figuren? Hoe zorg je voor een mooie Wall art in je interieur? Welke items dien je hiervoor aan te schaffen of heb je misschien wel in huis? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is het?

Wall Art sluit perfect aan op de trend Wabi Sabi, het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Het leuke van een Wall art is dat deze in ontwikkeling mag zijn. Verandering is niet voor niets een constante factor in het leven. De wereld om je heen verandert, maar ook jij verandert als persoon. Waarom zou een Wall art dan niet continue mogen veranderen? Maak je eigen Wall art en neem de tijd!

Wall art stappenplan

 1. Bepaal wat jij mooi vindt

  Houd je van een modern, klassiek of juist vintage of retro interieur? Wil je een minimalistische of juist expressieve Wall creëren? Weet je nog niet zo goed wat je mooi vindt, maak dan een moodboard. Verzamel hiervoor verschillende (interieur)tijdschriften. Zet vervolgens de timer op 20 minuten en knip je favoriete items uit. Wanneer de tijd is verstreken maak je een selectie van de mooiste plaatjes en plak je deze op een A4.

  Daarnaast kun je inspiratie opdoen op social media of bezoek musea of galerijen om te kijken wat er in jouw woning past.

  Tip: wanneer je het lastig vindt om te bepalen wat je mooi vindt, kun je een thema kiezen.  Creëer bijvoorbeeld je eigen botanical, kunst of wereldwand.
 2. Bekijk je huidige interieur

  Het maken van een Wall art of eigen decoratiewand kost tijd. Het is van belang dat hetgeen wat op de muur komt goed past bij de rest van je interieur. Wil je hier binnenkort iets aan veranderen of blijft het zoals het nu is? Zorg ervoor dat de wand en het interieur een geheel is en blijft. Het kan dus zijn dat je af en toe dingen weer weg gaat halen en opnieuw gaat plaatsen. Gun jezelf de tijd, dit hoort erbij.   
 3. Kijk hoeveel ruimte je hebt

  Hoe groot is de muur, hoeveel wil je gaan ophangen en waar komt het te hangen? Kortom, die is belangrijk bij je uiteindelijke keuze van wanditems.
 4. Wall art: een verzameling maken

  Verzamel mooie lijsten, foto’s, teksten, prints en andere kunstwerken die je aan de wand wil hebben. Let hierbij op het kleurgebruik van alle items. Je kunt kiezen voor lijsten in verschillende soorten en maten. Dit zorgt namelijk voor een wat drukker, speelser effect.

  Wil je liever wat meer eenvoud, ga dan voor lijsten in dezelfde stijl. Dit kunnen lijsten zijn in dezelfde vorm maar andere maten. Kijk zelf of je alle lijsten dezelfde kleur wil geven of niet.
 5. Wall art: alles goed leggen

  Leg ze eerst op de grond en ga net zolang door totdat je de juiste compositie hebt gevonden. Houd genoeg ruimte tussen de lijsten.

  Door persoonlijke items aan de wand toe te voegen (dit kunnen bijvoorbeeld bijzondere spullen zijn of erfstukken) creëer je een persoonlijke Wall art.

Verschillende types Wall art

Natuurlijk zijn er veel andere mogelijkheden als het gaat om Wall art, hieronder worden een aantal ander vormen van Wall Art met je gedeeld. Deze zijn net wat anders dan anders. Laat je inspireren bij het maken of creëren van een unieke Wall art. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Koop de juiste spullen, bestel wat foto’s of posters afhankelijk van wat je mooi vindt. Aan de slag ermee!

 • Wanddecoratie in de vorm van een of meerdere foto’s. Dit kan een foto zijn op verschillende materialen zoals behang, plexiglas, canvas, tuincanvas, poster, textiel of wandkleed. Je kunt hiervoor een eigen foto nemen of een foto die al bestaat.
 • Wanddecoratie in de vorm van 3D objecten, denk hierbij aan houten wereldkaarten of andere houten objecten
 • Fotobehang. Hierbij kun je kiezen voor zelfklevend behang of vliesbehang wat je kunt aanbrengen met behanglijm.
 • Posters met abstracte figuren of teksten.
 • Behangcirkels. Dit zijn wandcirkels die je op de muur kunt bevestigen. Deze zijn er ook in verschillende soorten, denk aan houten wandcirkels of wandcirkels van glas.
 • Een wereldkaart van hout of acrylglas.
 • Kunst in de vorm van Hollandse meesters

 • Houten wanddecoratie zoals decoratieletters of zeshoeken.
 • 3D muurstickers. Voeg een extra dimensie toe aan jouw interieur door te kiezen voor deze bijzondere wandobjecten.
 • Maak je eigen Wall art met washi tape en posters. Erg leuk op een witte muur!
 • Glasschilderijen of spatschermen.
 • Een IXXI. Hiervoor kun je een eigen foto gebruiken of een bestaande afbeelding.
 • Een jungle wall met jungle behang en dierenprint.
 • Een plant wall met echte (vet)planten. Gebruik hiervoor bakjes waar je de planten in kunt zetten. Koop allemaal dezelfde potjes en bakjes voor een mooi geheel. Een andere mogelijkheid is om gedroogde planten bij elkaar op te hangen. Gebruik Pinterest om inspiratie op te doen want er is zo veel mogelijk!

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Wil je naast je Wall art je interieur ook nog verder decoreren? Denk dan ook aan pampasgras en meubels met franjes. Erg leuk om te combineren met neutrale tinten en een foto wall. Een spiegel, keramieken of glazen vazen mogen hierbij ook niet ontbreken.

Wil jij nog meer ideeën opdoen voor je muren in huis? Bekijk dan onze pagina met meer inspiratie over verschillende soorten wanddecoratie om jouw muur te decoreren

Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal om jouw perfecte muur te creëren.