logo van de wemelaer

Benita Wever is gestart met haar blog ‘De Wemelaer’ in maart 2014. De naam ‘De Wemelaer’ is afgeleid van de naam van Benita’s oma “Wemeltje”. De woonblog heeft een focus op voornamelijk landelijke interieurs en de landelijke interieur stijl. Met wekelijkse nieuwe binnenkijkers en inspirerende artikelen doe je al snel een hoop inspiratie op binnen de landelijke stijl. Als Benita zichzelf in drie woorden zou moeten omschrijven zou dat creatief, enthousiast en huiselijk zijn.

Laat je inspireren op het gebied van landelijk wonen met diverse binnenkijkers en artikelen.

Benita Wever

Vragen aan Benita Wever


Waarom heb je besloten je blog De Wemelaer te beginnen?

Het begon allemaal in 2014, toen waren er nog niet veel landelijke interieurs online te vinden. Ik was zelf vaak op het internet aan het kijken of ik inspiratie kon vinden maar vaak zonder resultaat. Toen bedacht ik me dat er misschien meerdere mensen zijn die behoefte hebben aan een website waar je inspiratie op kunt doen voor een landelijk interieur.

Zo ben ik destijds begonnen met het fotograferen van huizen van vrienden en bekenden die ik op mijn blog plaatste. Een paar jaar later toen interieur op social media een opmars maakte, nodigde ik mensen via Instagram en Facebook uit om mee te doen. Tegenwoordig zijn er ook veel dames en heren die bijvoorbeeld zichzelf, een vriendin of zus opgeven voor de binnenkijker.


Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Eigenlijk vind ik alles mooi aan de landelijke woonstijl! Maar mijn eigen voorkeur gaat vooral uit naar een landelijk klassiek interieur met veel velours, kroonluchters en oversized gordijnen. De warmte die het uitstraalt, dat vind ik prachtig om te zien en te ervaren!


Impressies van De Wemelaer

Waar zoek je inspiratie voor je blog?

Eigenlijk overal: in tijdschriften, maar ook op het internet en dan vooral op Pinterest.


Wat is je meest bijzondere blog ervaring tot dusver?

Dat was in maart 2014. Ik was net een paar weken begonnen met De Wemelaer en toen zei een vriendin tegen mij: ‘Je moet mijn buurvrouw Yvonne vragen, die woont zo mooi!’ Dezelfde dag nog heb ik bij haar een briefje in de bus gedaan met de vraag of ze mee wilde doen aan de binnenkijker, waarop ze meteen reageerde en we een afspraak maakten. Ik keek mijn ogen uit! Op de avond dat de binnenkijker werd geplaatst had ik totaal onverwachts duizenden bezoekers op mijn site wat mijn hosting abonnement niet aankon. Tot diep in de nacht ben ik bezig geweest met het verkleinen van foto’s om de website in de lucht te houden. Inmiddels 7 jaar verder, is het nog steeds een moment waar ik regelmatig aan terugdenk. Wat ik ook één van de leukste momenten vond is dat een mevrouw van 85 meedeed aan de binnenkijker!


Welk advies zou je willen meegeven aan iemand die met een blog wil beginnen?

Probeer je niet blind te staren op bezoekersaantallen, likes of volgers. Er is altijd iemand die op zoek is naar wat jij te bieden hebt!