Portret van Marieke Blezer

Marieke Blezer is een interieurontwerper die bekend staat om haar gebruik van veel kleur en wisselende materialen. Zij ontwerpt praktische interieurs die ondanks het vele kleurgebruik toch in balans zijn. Het liefst mixt zij verschillende stijlen: modern design en kringloop in combinatie met een uitgesproken behang of kleur. Zo ontstaat er een origineel huis. Als ze zichzelf in drie woorden zou moeten omschrijven zou dat eerlijk, toegankelijk & kleurrijk zijn.

Ik ben er voor je als je iets anders zoekt dan witte muren en een grijze bank.

Vragen aan Marieke Blezer


Waarom heb je besloten om als interieuradviseur te beginnen?

Na 10 jaar als arbeidsrechtjurist gewerkt te hebben was ik toe aan werk waarin ik mijn creativiteit kwijt kon. Als ik nu bij klanten thuis kom is het een feestje: ik mag mensen helpen een fijne plek voor zichzelf te creëren. Een plek die bij hen past als een lievelingstrui. Dat was in mijn vorige baan wel anders, toen werd ik juist ingeschakeld als klanten geen salaris ontvingen of werden ontslagen. Gelukkig is het nu juist positief als ik er ben. Mensen gaan verhuizen, verbouwen of zijn gewoon toe aan een nieuw interieur.


Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Ik mix juist graag stijlen: kringloopgeluk, vakantiesouvenirs met modern design en alles wat er tussenin zit. Gemeenschappelijke deler is kleurrijk of vergrijsde kleuren met hier en daar een knaller. Ik denk dat je me dan in het hokje bohemian mag plaatsen.


Impressies van Marieke haar stijl

Waar zoek je inspiratie?

Citytrips, restaurants, musea en beurzen, zodra dit weer kan. Tot die tijd: instagram, blogs en tijdschriften met fijne binnenkijkers. Ik kan ook geïnspireerd raken door het kleurgebruik op een ansichtkaart. Ach, wat ze altijd zeggen, klopt gewoon: ‘inspiratie ligt op straat’.


Wat is je meest bijzondere ervaring als interieuradviseur tot dusver?

Dat is een lastige! Ik vind het nog elke keer bijzonder dat ik bij mensen mag binnenkijken en dat ik er voor betaald word om mijn mening te geven. Denk niet dat mij dat ooit gaat vervelen.


Welk advies zou je willen meegeven aan iemand die als interieuradviseur wilt beginnen?

BEGIN! Dat zeg ik ook altijd tegen mijn leerlingen van de NIA, waar ik vastgoedstylingles geef. Je blijven ontwikkelen met opleidingen is hartstikke belangrijk, maar stel beginnen niet eindeloos uit. Je leert net zoveel in de praktijk.