Meld je aan en ontvang een €15 voucher!

Trendkleuren

Heb je zin om je interieur een nieuwe, trendy look te geven? In onze artikelen lees je alles over de trendkleuren van dit moment én vind je de beste stylingtips voor het toepassen van deze kleuren in je eigen interieur – in decoratie, accessoires en meubels, maar ook voor op de muren. Of het nu gaat om een contrasterende stijl of harmonische neutrale kleuren – bij ons vind je voor elke interieurstijl de juiste inspiratie!

“Kleur is de balanceringslens waarmee we de natuurlijke en digitale realiteit waarnemen. (…)“

Leatrice Eisemann, executive director van het Pantone Color Institute

Mooier wonen met harmonieuze kleurencombinaties

Kleuren kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd. De vraag is welke mix harmonieus werkt en welke kleuren je uit elkaar moet houden. Onze interieurexperts hebben de beste tips en inspiratie voor de mooiste kleurencombinaties. In onze artikelen vind je een heleboel voorbeelden van hoe je de trendkleuren in jouw huis kan integreren en hoe je een keuze kan maken uit geschikte producten. Ook brengen we ieder jaar een trendrapport uit over de Flexa, Pantone kleur en woontrends kleuren van het jaar.

Met trendkleuren een perfect ruimtelijk effect creëren

Weet je niet zeker hoe je het beste trendkleuren kan gebruiken? Onze interieurexperts weten er alles van! Zij vertellen jou hoe je jouw humeur en welzijn kan verhogen met kleuren. Bij ons lees je niet alleen hoe de individuele kleuren werken, maar ook in welke ruimte ze het beste gebruikt kunnen worden. Laat je inspireren door onze trendrapporten en beslis uiteraard naar jouw eigen smaak. Uiteindelijk gaat het erom dat je je goed voelt in jouw eigen huis!

Jouw huis inrichten met trendkleuren

Pasteltinten, saliegroen, mosterdgeel, kobaltblauw, ijsblauw, spiced honey, Tranquil Dawn (tevens de Flexa kleur van 2020) of bordeaux rood – welke trendkleur je ook kiest, wij hebben de juiste inspiratie ervoor. In onze artikelen vind je tips voor het combineren van deze verschillende tinten in je interieur. We geven je de beste stylingtips voor het toepassen van trendkleuren op de muur maar ook in je meubels. Laat onze artikelen je inspireren tot nieuwe kleuren en geef jouw huis een nieuwe, trendy look!

Tip!: ben jij net als wij helemaal weg van de kleur groen? Bekijk dan ons artikel over hoe je verschillende kleuren groen mooi kan combineren.

Pastelkleuren – Pasteltinten

Hemelsblauw, delicaat mintgroen of zacht hortensia roze – pastelkleuren zorgen voor een aangenaam gevoel in jouw huis. De kleuren zien er samen ook heel goed uit en kunnen op vele manieren gecombineerd worden. Ze zetten mooie accenten in de ruimte en passen goed bij de klassieke kleuren zoals grijs, zwart of wit.

De voordelen in één oogopslag:

  • Kalmerend effect
  • Makkelijk te combineren
  • Verbetert de stemming

Pantone kleur van het jaar

Het kleureninstituut Pantone kiest elk jaar een trendkleur. Naast de interieurwereld, raakt ook de wereld van beauty en fashion geïnspireerd en vooral niet uitgepraat over de trendkleur van het jaar. Een opsomming van de trendkleur van het huidige jaar maar ook afgelopen jaren, vind je hieronder.

Greenery – 2017

De Pantone kleur van 2017 is de frisse, geelgroene tint: Greenery. Met deze tint creëer je een ultiem gevoel van rust en ruimte.

Ultra Violet – 2018

De trendkleur Ultra Violet is een inspiratiebron voor creativiteit en creëert een echte wellness feeling. Deze statement kleur roept nieuwsgierigheid op en is eenvoudig te combineren met verschillende tinten – zoals aardetinten of zandkleuren.

Living Coral – 2019

Onze old-time favorite is toch wel de Pantone trendkleur van 2019: Living Coral. Het stralende koraalrood brengt frisse vitaliteit in jouw kamers en zorgt tegelijkertijd voor een aangename warmte.

Ultimate Gray en Illuminating – 2021

In 2021 wees Pantone niet een maar twee kleuren aan!

Very Peri – 2022

Met Very Peri -de Pantone kleur van 2022 -breng je een flinke dosis persoonlijkheid en inventiviteit aan in je interieur. Deze trendkleur, bestaande uit blauwe en paarsachtige tinten, symboliseert de overgang tussen 2021 en 2022 en staat garant voor een succesvol 2022.

Uitgelicht – de Flexa kleur van 2022: Bright Skies

Bright Skies, een luchtige blauwe tint, die elk interieur een frisse touch geeft. Hoe je deze prachtige trendkleur in je interieur integreert, lees je in ons artikel.

Woontrends kleuren

Ben je benieuwd naar de algemene trendkleuren voor je interieur? Neem dan eens een kijke in onze trendrapporten over de woontrends kleuren. Eerder schreven we al een trendrapport over de woontrends kleuren van 2021 waarin we 6 verschillende trends uitlichtten. Wat is jouw favoriete kleurentrend?

Ben je benieuwd naar de meeste recente trends? Lees dan snel ons woontrends kleuren voor 2022 trendrapport. Ben je al nieuwsgierig naar de interieur kleuren van 2023? Ook die hebben we al voor je klaar staan!

Wil je je interieur een trendy, nieuwe look geven? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste decoratie en meubels in jouw favoriete trendkleur.

Witte bank met houten salontafel