Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
IJzeren voordeur Tranquil Dawn

Elk jaar weer roepen de kleurexperts van Flexa de trendkleur uit van het nieuwe jaar. De trendkleur van 2020 is Tranquil Dawn! Deze subtiele, lichte, rustige kleur die tussen blauw, groen en grijs in zit, is uitgeroepen als trendkleur van 2020. De tint is het antwoord op de hectische, drukke wereld waarin wij in leven en de behoefte aan rust en stilte. De veelzijdige kleur is geïnspireerd op de kleuren van het ochtendlicht – een rustige dageraad (Tranquil Dawn) en past eenvoudig bij diverse stijlen. Lees verder en ontdek hoe je Tranquil Dawn toepast in jouw interieur!

Hoe kun je Tranquil Dawn toepassen in huis?

Jaarlijks komt een team van designspecialisten, kleurexperts en architecten bij elkaar om de nieuwe trends door te nemen en van daaruit een kleur te selecteren die als dé kleur van dat jaar door moet. Hiermee gaat Flexa vervolgens aan de slag, om 4 kleurenpaletten samen te stellen van Flexa kleuren, die samen een bepaalde sfeer en stijl neerzetten. De subtiele tint krijgt binnen elk van deze paletten een heel andere rol. Zo krijgt Tranquil Dawn binnen een palet van neutrale, natuurlijke tinten een leidende rol, terwijl hij tussen de felle kleuren een basistint blijft. Later meer over de combinatie van Tranquil Dawn met andere kleuren.

Dit jaar bleek tijdens het onderzoek voorafgaand aan het bepalen van de trendkleur dat mensen op zoek zijn naar een antwoord op de vraag wat ons ‘menselijk’ maakt. Het antwoord ging vooral om de behoefte aan lichtheid, duidelijkheid, positiviteit in echte relaties ten tijde van de digitalisering. Door ons te omringen met lichtheid, natuurlijke materialen en ontspannende kleuren kan onze creativiteit toegelaten worden. Tranquil Dawn past hier perfect bij.

Gevel met twee witte deuren en blauwe en roze bakstenen

Tranquil Dawn binnen diverse kleurenpaletten

 1. A home for creativity

  Binnen dit kleurenpalet draait alles om creativiteit! Rijke, intense kleuren staan centraal. De combinatie van bordeauxrood en donkergroen krijgt lucht dankzij de toevoeging van Tranquil Dawn. De trendkleur zorgt er binnen deze kleurmix voor dat het geheel niet te druk en donker wordt.
 2. A home for care

  Dit kleurenpalet is zacht, licht en luchtig. We zien hier veel neutrale kleuren en lichte pasteltinten. Het resultaat is een lichte, rustgevende, ontspannen sfeer die dankzij Tranquil Dawn en de trendkleur van 2019 Spiced Honey een elegant, subtiel vleugje kleur krijgt. Perfect geschikt voor de woonkamer.
 3. A home for play

  Deze speelse look is ideaal voor familiehuizen en kinderkamers. De kleurcombinaties hier zijn vrolijk en gezellig. De trendkleur wordt binnen dit palet gecombineerd met fellere tinten geel of rood. Hier is de trendkleur van 2020 een rustgevende factor die voor lichtheid en natuurlijkheid zorgt.
 4. A home for meaning

  Deze combinatie draait om soberheid en comfort. Daardoor is dit kleurenschema zeer geschikt om te gebruiken in de slaapkamer. Deze combinatie van kleuren werkt prachtig samen, het geheel is tijdloos en puur. Deze ontspannen look krijgt met Tranquil Dawn een vleugje lichtheid, zonder saai te worden. Donkergrijs en lichtgrijs vormen samen een mooi contrast.

Tranquil Dawn in (w)elke ruimte

 • In de slaapkamer

Wanneer je de rustige tint aanbrengt op de wanden van je slaapkamer kun je hier een oase van rust creëren. Het leuke is, dat de kleur er hier voor zorgt dat de sfeer nét anders is dan wanneer je voor puur wit kiest. Zorg er wel voor dat je in de slaapkamer de rest van het kleurgebruik rustig houdt door voor hout, wit en zachte schapenvachtjes te kiezen. Het kan ook leuk zijn om rond het raam een rand – een soort kader – te schilderen in Tranquil Dawn. Dit geeft een creatieve, speelse look aan de ruimte.

 • In de keuken

Jouw moderne keuken krijgt een flinke dosis zachtheid en lichtheid door bijvoorbeeld de wand achter de keukenkastjes te schilderen in de trendkleur van 2020. Hier kun je dan een strakke, moderne stijl wat kleur en frisheid geven. Je kunt ook kiezen voor een kleine strook in Tranquil Dawn om de keuken als het ware af te grenzen van het eetgedeelte.

 • In de woonkamer

Binnen een speelse woonkamer vol warme kleuren en accenten in groen of donkerblauw kan een wand die is geverfd met Flexa muurverf in de kleur Tranquil Dawn voor een kalmerende, rustgevende touch zorgen. Door een wand in Tranquil Dawn naast een groene muur te plaatsen, creëer je een elegant, classy contrast.

 • In de kinderkamer

Ook in de kinderkamer kun je kiezen voor Tranquil Dawn. Deze ruimte leent zich er perfect voor om de trendkleur te combineren met felle kleuren. Fel geel, fel rood of fel roze krijgt een elegante, subtiele tegenhanger in de vorm van de trendkleur. Kies voor een wand in Tranquil Dawn, grenzend aan een muur in een felle accentkleur. Je kunt ook kiezen voor een halve muur in een felle tint en de andere helft in de trendkleur Dit geeft een speels effect. Of wat dacht je van een opvallend streeppatroon in twee kleuren?

kersen op een blauwe achtergrond

Welke stijlen  kun je combineren met Tranquil Dawn?

Welke kleuren je kunt combineren met Tranquil Dawn? Dat antwoord is simpel, je kunt namelijk bijna elke kleur naast de trendkleur zetten.

Door het te combineren met subtiele, natuurlijke tinten wordt het subtiele karakter benadrukt. Door het te mixen met fellere kleuren krijgt de kleur juist een rustgevende rol. Ontdek enkele ideeën voor diverse stijlen hieronder:

 • Glam

Voor een glam stijltje kun je Tranquil Dawn combineren met glanzende oppervlakken, materialen als fluweel en leer en accenten in goud of zilver. Tranquil Dawn wordt hier een soort vervanger van het eenvoudige wit.

 • Modern

Binnen een strakke stijl vol glanzende, gladde oppervlakken waarin we weinig kleur zien, krijgt de trendkleur juist een statement karakter. Het krijgt aandacht en zorgt voor een frisse twist.

 • Klassiek of landelijk

Ook binnen de klassieke of landelijke stijl kun je Tranquil Dawn een hoofdrol geven. Hier combineer je de tint met wit, hout en bruin. Het zorgt voor een ontspannende, relaxte look die zeer zeker niet saai is. Het zorgt juist voor een vleugje kleur!

 • Scandi

In een Scandi interieur past Tranquil Dawn perfect. Hier zien we veel lichte tinten, wit, hout en pastelkleuren. Tranquil Dawn vormt een prachtige accentkleur binnen deze pure, frisse en lichte stijl.

Tip: Ga voor contrast

De kleur is licht en subtiel. Een kleur die vraagt om wat contrast in de vorm van een donkere accentkleur. Een donkere, groene muur of een wand in donkergrijs bijvoorbeeld werkt prachtig naast een muur in Tranquil Dawn. Wanneer je ervoor zorgt dat de contrastkleur dezelfde groenige ondertoon heeft, is het resultaat verbluffend.

Welke materialen passen goed bij Tranquil Dawn?

De kleur Tranquil Dawn kan met veel materialen goed samenwerken. Hieronder beschrijven we enkele opties.

 • Zachte materialen

Door de lichte trendkleur te combineren met ultiem zachte materialen zoals schapenvachtjes in wit of lichtgrijs wordt het comfortabele, ontspannende karakter van de kleur benadrukt. Gebreide wollen oppervlakken – vloerkleedjes, kussens, poefs – hebben hetzelfde effect, ze zorgen voor warmte.

 • Hout

Hout is van nature een warm materiaal. Het natuurlijke materiaal hout, haalt het natuurlijke karakter van de kleur Tranquil Dawn naar boven. Hout kan eveneens voor een mooi contrast zorgen met de lichte trendkleur. Samen zorgen ze voor een relaxte sfeer.

 • Planten

Door trendkleur Tranquil Dawn te combineren met frisse, groene planten benadruk je de groene ondertoon in de trendkleur. Verf een wand met de Flexa muurverf, en plaats er een grote groene plant voor. Hallo botanisch sfeertje!

groenen plantenbladeren

Tranquil Dawn in plaats van wit!

Veel mensen worstelen ermee. Ze willen een subtiele basiskleur voor hun huis, maar vinden wit toch nét te saai. Ze experimenteren met gebroken wit, lichtbeige, lichtgrijs of taupe, maar vinden daarin niet de tint die ze zoeken. Dan is de trendkleur Tranquil Dawn ook een hele goede optie om in te zetten als vervanger voor de basiskleur wit. Het klinkt misschien gedurfd, maar het werkt prachtig. Dankzij de accentkleuren die jij kiest, krijgt de trendkleur hier namelijk een subtiele achtergrondrol.

Ontdek het bij Westwing

De nieuwe trendkleur is subtiel, fris en ontspannend, maar tegelijkertijd kan de kleur werken als een echte sfeermaker. Wij hebben je laten zien hoe je de kleur kunt toepassen, kunt combineren met andere kleuren en andere materialen én hoe het terug kan komen binnen diverse stijlen. Eigenlijk is er nu geen reden meer om de trendkleur niet in huis te halen. Of jouw stijl nu Scandi, modern of landelijk is; Tranquil Dawn past overal bij.

Bij Westwing vind je alles voor een stijlvol interieur, voor elke ruimte van je huis; van slaapkamer tot keuken. Maar ook voor elke stijl zijn er meubels, accessoires en decoratieve items te vinden. Van grote bankstellen en houten eettafels tot kleine windlichtjes en stijlvol servies. Zo wordt het naar jouw smaak inrichten van je interieur wel heel eenvoudig. Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis nog mooier te maken.