Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
: groen gekleurde kussens in verschillende tinten lichtgroen

Elk jaar bepaalt het Pantone Color Institute wat de trendkleur van het jaar is. In 2017 was dat Greenery. De frisse, geelgroene tint zette de (kleur)toon als ‘Pantone Color of the year’ voor interieur, mode en beauty. Sinds 2017 is Greenery een begrip geworden en tot op de dag van vandaag is het een trendkleur. De frisse Pantone Color 2017 staat voor een nieuw begin, groei en vitaliteit. Meer en meer verlangen we allemaal naar een balans in ons dagelijks stressvolle leven en een terugkeer naar de natuur. De Greenery-trend draagt bij aan het creëren van dit ultieme gevoel van rust en ruimte.

Hoe pas je Greenery toe in je huis?

Goed nieuws voor alle interieurliefhebbers die het moeilijk vinden om te kiezen. Er zijn veel mogelijkheden om het frisse groen van de Greenery-trend in huis te halen. Je bent niet gebonden aan één kleur groen. Juist de toepassing van meerdere groene tinten past helemaal bij de Greenery-trend. Een mix aan groene planten is een mooi begin. En wil je niet gelijk alle muren overschilderen in sprekende groentinten? Begin dan met de toepassing van Greenery accessoires zoals kussens, plaids, vazen, kaarsen en meer. Zeker de cactusvaas in de Pantonekleur 2017 kan niet ontbreken in een Greenery interieur!

Heb je lef? Schilder dan de muren in een lichtgroene tint. Vooral kleine ruimtes, waar weinig licht binnenvalt, lijken lichter en ruimen wanneer je de muren groen schildert. Kleed de rest van de ruimte aan met botanische prints en verschillende stoffen om het een rijke en spannende uitstraling te geven.

De Greenery look: ton-sur-ton

Bett mit floraler Bettwäsche und grünen Kissenbezügen

De Greenery trend laat zich ook subtiel toepassen door hier en daar groene accessoires zoals vazen, servies, schalen, fotolijstjes, theedoeken, kussens en meer in het interieur te plaatsen. Groen kent vele kleurnuances. Van warm en donker smaragdgroen tot licht en luchtig mintgroen. Maar ook mosgroen, olijfgroen, petrolgroen, saliegroen en ga zo maar door. Voor een mooie ton-sur-ton look combineer je verschillende tinten groen.

Tip!: mix verschillende groene patronen om het interieur meer spanning te geven.

Onze favoriete accessoires in de trendkleur Greenery

Andere kleuren en materialen die gecombineerd kunnen worden met Greenery

Juist de subtiele toepassing van Greenery zorgt voor een groots effect. Om te voorkomen dat het groen de kamer domineert, raden wij aan om subtiele kleuraccenten aan te brengen. Combineer een lichtgroene wand niet met een groene bank, maar juist met een effen grijze of beige bank zodat de wand nog meer in het oog springt. Pantone Colour 2017 kan fantastisch gecombineerd worden met wit, natuurlijke hout en tropische tinten. Deze kleuren versterken het frisse karakter van Greenery.

Groen kan in verschillende interieurstijlen worden toegepast, onder andere in de Scandi stijl waarin de liefde voor de natuur de hoofdrol speelt. Omdat Greenery staat voor natuurlijkheid, kunnen materialen zoals hout, rotan en bamboe stijlvol gecombineerd worden met de trendkleur. Ook natuurlijke stoffen zoals wol en linnen staan mooi bij de natuurlijke look van groen.

Andere Pantone trendkleuren

Als interieurliefhebber ben je vast bekend met Greenery, Ultra Violet en Living Coral. Deze laatste is de Pantone Colour 2019. Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone kiest elk jaar een nieuwe trendkleur en doet dit al meer dan 20 jaar. In 2018 was de Pantone-kleur van het jaar Ultra Violet, in 2019 was het Living Coral. Deze kleur doet denken aan koraalriffen, die steeds meer bedreigd worden als een natuurlijke habitat voor miljoenen zeedieren. Living Coral is dus meer dan gewoon een trendkleur, Pantone maakt hiermee een statement. Hetzelfde gold voor de Greenery-trend in 2017. Ook hiermee werd een statement gemaakt, namelijk: de focus op een groene levensstijl.

Ben jij toe aan een nieuw begin? En wil je je interieur vullen met kracht en energie? Haal de trendkleur Greenery in huis! Denk aan: behang met botanische patronen, woonaccessoires in groene tinten en verse planten zoals vetplanten, cactussen of een monstera. Je hoeft echt niet gelijk alle muren van je huis over te schilderen, de Greenery-trend is juist leuk om subtiel toe te passen. Succes met de styling!