Hoe kun je kobaltblauw combineren in je interieur?
Kobaltblauw is een pure, uitgesproken blauwtint, maar tegelijkertijd ook harmonieus en rustgevend. Zo kun je een statement maken met kobaltblauwe meubels, verlichting of muren. Of als je een iets subtielere look wilt kun je eenvoudig met de decoratie een vleugje kleur toevoegen. In dit artikel geven we je tips voor het stylen van deze geliefde kleur: van de decoratie tot meubels.

Kobaltblauw is een pure, uitgesproken blauwtint, maar tegelijkertijd ook harmonieus en rustgevend. Zo kun je een statement maken met kobaltblauwe meubels, verlichting of muren. Of als je een iets subtielere look wilt kun je eenvoudig met de decoratie een vleugje kleur toevoegen. In dit artikel geven we je tips voor het stylen van deze geliefde kleur: van de decoratie tot meubels.


Welke kleur is kobaltblauw?
Kobaltblauw is een middenblauwe, redelijke felle kleur die ook wel koningsblauw of grieksblauw genoemd. Deze blauwtint kan werkelijk met elke kleur gecombineerd worden en het kan eveneens binnen elke stijl een rol spelen. Het zorgt steeds weer voor een ander effect en is enorm veelzijdig.
Welke kleur past bij kobaltblauw?
Omdat kobaltblauw een koele kleur is, is een combinatie met warme kleuren heel stijlvol. Maar ook met pasteltinten laat je deze kleur shinen. Hieronder delen we onze favoriete kleurencombinaties:
- Kobaltblauw en mosterdgeel: voor een elegant interieur. Houd de rest van het kleurenpalet wel rustig omdat het anders al snel te veel kan worden.
- Kobaltblauw en terracotta: voor een warme, maar toch stoere look.
- Kobaltblauw en zandkleur – voor een rustgevend, maar toch kleurrijk interieur. Style je hier nog andere blauwtinten bij dan haal je de Ibiza vibes in huis.
- Kobaltblauw en bruin – voor een op-en-top chique sfeer. Zeker als je hier nog gouden accessoires aan toevoegt.
- Kobaltblauw en pasteltinten – denk aan een combinatie met pastelroze of mintgroen voor een vrolijk interieur.
Verderop in het arikel lees je meer tips voor de verschillende kleurencombinaties met kobaltblauw per ruimte in huis.


Hoe kun je kobaltblauw combineren in je interieur? Van de muren, meubels tot decoratie
Van kobaltblauwe muren tot meubels en van bedlinnen tot kandelaars – de koele blauwe tint doet het altijd goed. Hieronder geven we je tips voor het stylen van deze trendkleur op de muren, in de meubels en deco.

Een muur in kobaltblauw
Creëer een prachtige accentmuur in de woonkamer met een kobaltblauwe muur. Style een witte of zandkleurige bank ervoor en style de muur af met gouden wanddecoratie voor een chique touch.
Liever een subtielere vleugje kobaltblauw op de muur? Dan kun je ook denken aan het stylen van wanddecoratie zoals posters in deze kleur.
Kobaltblauwe meubels
Met kobaltblauwe meubels breng je meteen een flinke dosis kleur in huis. Van een kobaltblauwe, bank eettafel tot bijzettafel. Maar ook met een opvallend vloerkleed zit je helemaal goed. In de styling hieronder zie je hoe je met een kobaltblauw vloerkleed een flinke dosis kleur naar een woonkamer in neutrale kleuren haalt.

Kobaltblauwe verlichting
Haal sfeer in huis met verlichting in kobaltblauw. Denk aan mooie hanglampen, tafellampen of staande lampen voor een kleurrijk accent.


Haal een flinke dosis kleurrijke sfeer in huis met deze lampen:
Kobaltblauwe decoratie
Wil je een iets subtieler te werk gaan? Met decoratie voeg je eenvoudig een kleurrijke touch toe. Ben je uitgekeken op de kleur dan kun je ze ook makkelijk weer verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan vazen, kussens en bijvoorbeeld servies. Fleur je witte keuken bijvoorbeeld ook gemakkelijk op met felle kleuren zoals kobaltblauw.


Daarnaast is op een feestelijke tafel kobaltblauw servies met een bruine of gouden rand prachtig. Niet alleen op de eettafel maar ook als borden aan de muur.
Met dit servies maak je een statement op tafel…
Kobaltblauw in diverse ruimtes
Wil jij graag wat blauw toevoegen aan je interieur? Wij laten je hier een aantal opties zien voor het toepassen van kobaltblauw.
- Woonkamer – In de woonkamer is kobalt heel elegant. Als je durft kun je een of twee muren blauw verven. Kies daarnaast voor meubels in neutrale kleuren. Een vleugje goud hierbij maakt de look extra luxe. Een combinatie van een groot meubel in blauw gecombineerd met okergele kussens en veel warm hout is ook prachtig.
- Slaapkamer – Blauw is een ideale kleur voor de slaapkamer. Hier wil je graag rust creëren en optimaal kunnen ontspannen. Zorg er daarom voor dat je blauw combineert met rustgevende kleuren of neutrale tinten. Leg bijvoorbeeld een kobaltblauwe sprei op het bed en maak deze look extra knus met gebroken witte sierkussens en kussens in pastelblauw. Of combineer kobaltblauw met andere pasteltinten en hout zoals in de styling hieronder.


- Kinderkamer – In een kinderkamer of babykamer is kobalt een heel goed idee. Schilder niet alle muren blauw, maar ga voor een kobaltblauwe accentmuur en laat de kleur terugkomen in accessoires en het beddengoed. De kleur zorgt voor rust en harmonie in de ruimte, precies wat een kind nodig heeft om zich geborgen te voelen.
Kobaltblauw in verschillende interieurstijlen
Kobalt voelt zich thuis in verschillende interieurstijlen. Hieronder geven we je inspiratie voor 4 verschillende looks.
- Modern luxury – In een mix van donker hout en zilver kan de blauwe tint de kamer een rijk en luxe gevoel geven. Kobalt zien we in het hedendaagse interieur niet alleen terug in woonaccessoires en meubels, maar ook op de vloer, de muren en zelfs het plafond.
- Sweet blue – Kobaltblauw met lichtroze is een hele stijlvolle combinatie. Ga voor een zachte, poederroze tint die voor een zachte en warme sfeer zorgt. Leg bijvoorbeeld een poederroze vloerkleed op de houten vloer voor een blauwe bank.
- Modern of Scandi – Als je van puurheid en strakke vormen houdt, kan kobalt hier heel mooi worden toegepast in de vorm van accessoires en decoratieve items. Houd het geheel eenvoudig met veel wit, licht hout en eventueel wat zwart en kies voor kobaltblauwe accessoires als vaasjes, fotolijstjes en kandelaars.
- Boho – In een bohemian interieur combineer je kobalt met riet, rotan en hout en veel warme kleuren. Denk aan een combinatie met okergeel en terracotta, bruin en beige.