Koraalrode muur samen met geïmproviseerde salontafel gemaakt van boeken en verschillende glazen vazen.

Elk jaar kiest het beroemde Amerikaanse kleureninstituut Pantone de kleur van het jaar. In 2019 was dat Living Coral ofwel levendig koraal. Deze koraalkleur is niet alleen een prachtige toevoeging aan het kleurenpalet van je interieur, maar het is ook een statement naar de wereld: bescherm het koraal. Koraalriffen worden steeds meer met uitsterven bedreigd. Met Living Coral als trendkleur vraagt Pantone aandacht voor dit probleem. Het is niet alleen de mode- en beauty-wereld die met deze nieuwe trendkleur flirt. Ook in woon- en slaapkamers is Living Coral als accent- of muurkleur behoorlijk in trek. Wij vertellen graag hoe je de koraaltint in je huis kunt integreren.

Hoe pas je Living Coral toe in je huis?

Living Coral is een indrukwekkende koraalkleur met veel oranje pigmenten. De trendkleur zien we terug in accessoires en textiel, maar ook op meubels en muren. De Pantone Colour 2019 kent vele kleurnuances – van lichte pasteltint tot warme zalmkleur. Juist door de verschillende nuances toe te passen krijgt je interieur een warme, rijke uitstraling.

Living Coral staat voor gezelligheid, warmte, vrouwelijkheid, huiselijkheid en geeft je interieur een frisse uitstraling. Dus heb je genoeg van het sombere winterweer? Breng deze zomerse koraaltinten dan aan in je interieur! Door voor de donkere kant van de kleurenrange te kiezen, geef je het interieur een zwoele uitstraling.

Wohnzimmer mit Kissen in der Trendfarbe Living Coral

Onze favorieten in Living Coral

Wil je Living Coral toepassen zonder gelijk alle muren over te schilderen? Ga voor subtiele kleuraccenten door met accessoires te werken. Deze accessoires kan je elk seizoen verwisselen, zo blijf je jezelf (en je gasten) verrassen! Leg bijvoorbeeld de levendige koraal1kussens op je bank en laat de koraalkleur terugkomen in kandelaren, vazen, fotolijsten, plaids en meer.

Textiel in levend koraal

Bij de Living Coral-trend is het juist leuk om verschillende koraaltinten met elkaar te combineren. Maar ook andere kleuren gaan goed samen met de Pantone Colour of the Year zoals donkerrood, poederachtige roze en zelfs roestkleuren. De trend wekt het verlangen naar de zomer op en combineert daarom mooi met lichte, natuurlijke tinten en andere zomerse kleuren. De Pantone Colour of the Year 2019 is ook te vinden in de slaapkamer. Bijvoorbeeld als gordijn, vloerkleed, plaid, bedtextiel en kussens.

Bettwäsche mit Korallenmuster in der Farbe Living Coral

Living Coral in de mix met andere kleuren

Pantone Color 2019 Living Coral is geïnspireerd op de tropische koraalriffen en past daarom uitstekend bij klassieke maritieme kleuren zoals blauw en wit. Een mooie groentint zorgt er ook voor dat Living Coral glanst en, in combinatie met weelderige planten, zorgt het voor een tropische uitstraling. Lichte kleuren zoals wit, beige of crème zijn ook zeer geschikt.

Een bijzonder mooi contrast ontstaat wanneer je een wand in een koraalkleur schildert en er meubels en woonaccessoires in zachte natuurlijke tinten voor plaatst. Hou je van minimalistisch en monochroom? Living Coral geeft een zwart-wit interieur een elegant kleuraccent. Bovendien past de levendige oranje tint bij natuurlijke materialen zoals hout en rotan. De trendkleur past ook goed bij metalen voorwerpen van goud, zilver of koper.

Poufs in der Farbe Living Coral und zarten Rosétönen

Andere Pantone trendkleuren

Kleurig Living Coral, vibrerend Ultraviolet of zacht Greenery: Pantone-kleuren zorgen als accenten in één oogopslag voor een goed humeur in uw huis en voor een hele bijzondere sfeer. De dramatische lilakleur Ultraviolet is in 2018 door Pantone gekozen als kleur van het jaar en eist nog altijd alle aandacht op. Geselecteerde lila interieur-pieces kunnen ongelooflijk stijlvol zijn en zien er in combinatie met hockers of woontextiel bijzonder mooi uit.

Dat de Pantone-kleuren inderdaad elk jaar uitgroeien tot hypes in de interieurtrends, is al bevestigd door de kleur van 2017: Greenery. Deze heldere, groene kleur heeft de wereld stormachtig veroverd en is sindsdien niet meer uit de interieurwereld weg te denken. Greenery staat symbool voor de natuur en een duurzame levenswijze. Naast meubels en woonaccessoires zijn vooral planten populaire styling objecten.

Dompel je onder in de kleurrijke wereld van Pantone trendkleuren en vind je persoonlijke favoriet. Wij wensen je veel plezier met het stylen van je interieur in Living Coral of een van de andere prachtige Pantonekleuren!