Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Pantone kleur 2022

De Pantone kleur van het jaar 2022 is bekend: Very Peri! Iedereen die al een kijkje heeft genomen, komt er snel achter dat niet alleen de kleur maar ook de boodschap achter de kleur prachtig is, vooral na het jaar 2021 en alle veranderingen die hebben plaatsgevonden. PANTONE 17-3938 Very Peri staat namelijk voor moed, aanwezigheid, persoonlijkheid, inventiviteit en creativiteit. In andere woorden, alles wat we maar kunnen wensen voor een succesvol, inspirerend en bijzonder 2022. Daar gaat ons paars hartje sneller van kloppen! Lees hier alles over de Pantone kleur 2022 en hoe deze in je interieur te verwerken.

Het verhaal achter de Pantone kleur 2022

Na een jaar vol onverwachte veranderingen, is Pantone er om … ons nog een keer te verrassen. Gelukkig wel met een aangename verrassing! Ze hebben namelijk voor het eerst in 22 jaar een geheel nieuwe kleur gecreëerd, speciaal om de overgang tussen 2021 en 2022 te symboliseren. Zo worden blauwe tinten geassocieerd met technologie en futurisme, terwijl de rode en paarse ondertonen voor vreugde en enthousiasme staan. Als je het ons vraagt, een erg passende kleur die ons aangemoedigt om onze creativiteit op nieuwe manieren te gebruiken.

We leven in een transformerende tijd en Very Peri is duidelijk de perfecte kleur om ons door dit nieuwe landschap te navigeren met creativiteit en nieuwsgierigheid. Nu we uit een periode van isolatie komen, staat de Pantone kleur klaar om ons open te stellen voor nieuwe visies en mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld ons fysieke en digitale leven op nieuwe manieren samengesmolten, een verandering die zeker het nieuwe normaal zal worden en veel nieuwe deuren voor ons opent.

Het creëren van een nieuwe kleur voor de eerste keer in de geschiedenis van ons Pantone Color of the Year educatieve kleurenprogramma weerspiegelt de wereldwijde innovatie en transformatie die plaatsvindt.

Laurie Pressman, vicepresident van het Pantone Color Institute

Pantone kleur 2022: Very Peri, very mooi in elk interieur

Een ding is zeker: Very Peri richt ons op de tekomst en daar houden we van! Helemaal in de stemming komen voor een creatief, transformerende en succesvol 2022? Dan is het een leuk idee om de Pantone kleur te verwerken in je interieur. Hoe? Pantone heeft vier kleurenpaletten op een rijtje gezet voor verschillende interieuren, stijlen en stemmingen. De keuze wordt nog lastig!

Alles in balance

Balancing Act is het eerste kleurenpallet van Pantone, waar de kleur Very Peri natuurlijk prachtig in schittert. De balance tussen koele en warme tinten versterken elkaar en creëren een creatief pallet die een gevoel van levendigheid en visuele interesse in je interieur brengt. Zo wordt het balans tussen werk en vrije tijd weer iets makkelijker! 

balancing act kleurenpalet
Bron alle kleurenpalletten: Pantone Color Institute

De kleuren van moeder natuur

Het volgende kleurenpallet Wellspring is een holistische en harmonieuze mix van natuurtinten. De groene tinten complimenteren de PANTONE 17-3938 Very Peri heel erg mooi en samen creëren deze subtiele tinten met gezondheidsvoordelen een prachtig pallet. Wellspring? Eerder een wellness spa thuis zeggen wij! 

Wellspring kleurenpalet
Bron alle kleurenpalletten: Pantone Color Institute

Very Peri: the star of the show

De kleur van het jaar 2022 gaat naar …. Very Peri! Met dit prachtig kleurenpallet The Star of the Show steelt de dynamische Pantone kleur de show. Door deze vrolijke en warme kleur te omringen met klassieke en neutrale tinten, krijgen we een tijdloze, elegante en stijlvolle pallet waarin Very Peri natuurlijk de hoofdrol speelt.

the star of the show kleurenpalet
Bron alle kleurenpalletten: Pantone Color Institute

Eindeloos amuseren met kleuren

Op zoek naar pret, spontaniteit en vrolijkheid? Dan is dit fantasievol en experimenteel kleurenpalet Amusements iets voor jou! De warme en levendige kleuren van dit pallet zetten je gelijk in een goed humeur en in een speelsheid die aanzet tot ongeremde expressie en experimenteren.

amusements kleurenpalet
Bron alle kleurenpalletten: Pantone Color Institute

Pantone kleur 2022 subtiel in elk interieur

Nu we de verschillende en even mooi kleurenpaletten goed bestudeerd hebben, komen we toe aan de praktijk. Hoe integreer je de prachtige Pantone kleur in je interieur? We hebben hier drie tips op een rijtje gezet.

  1. Textiel

    Een makkelijke manier om de Pantone kleur in je slaapkamer of woonkamer te verwerken, is om kussenslopen, plaids en dekens in deze kleur te gebruiken. Very Peri brengt niet alleen een vleugje kleur aan je interieur maar ook een kalmerend en een ontspannend effect. 
  2. Decoratie

    Geen zin in te veel van het goede of gelijk een nieuwe meubel te kopen? Geen stress, je kan Very Peri ook op een subtielere manier in je interieur integreren door decoratieve objecten in deze kleur. De lijst is oneindig, maar om je op weg te helpen: geurkaarsen, vazen, decoratieve boeken, pannenlappen, kussens en nog veel meer! 
  3. Muren

    Liever een iets gedurfder aanpak? Overweeg dan eens een muur te verven in deze levendige kleur. Zo kan je met een vleugje verf of een behang in deze kleur eenvoudig een accentmuur creëren. Voor wanneer je een iets rustige interieur voor ogen hebt, kan je natuurlijk ook voor een lichtere tint van deze Pantone kleur kiezen.

Opties genoeg dus, om deze prachtige kleur in je interieur te verwerken. Zo ben niet alleen jij maar ook je interieur helemaal klaar voor een fantastische 2022! 

Meer inspiratie opdoen? Neem eens een kijkje naar de Flexa kleur van het jaar, ook zij zijn het helemaal eens met de blauwtinten voor 2022. Verder kun je ook meer inspiratie opdoen met een kleurencirkel

Zin om Very Peri in huis te halen? Registreer je dan nu op Westwing en shop meubels maar ook decoratieve items in de nieuwe Pantone kleur van het jaar 2022. Veel plezier met inrichten en decoreren!