Pantone kleuren 2021 Ultimate grey en Illuminating

De Pantone kleuren voor het jaar 2021 zijn bekend! Dit jaar wijst Pantone niet één maar twee kleuren aan. Volgens Pantone: een huwelijk tussen twee kleuren dat samen kracht en hoop uitstraald; een blijvende en opbeurende boodschap. Het warme en optimistische geel in combinatie met het praktische en betrouwbare grijs laat zien hoe verschillende elementen samen komen en elkaar ondersteunen. Deze Pantone kleuren 2021 zetten de toon en geven de sfeer aan voor het jaar dat gaat komen; een van kracht en positiviteit. Deze kleuren omvatten diepe gevoelens zoals bedachtzaamheid en voorzichtig handelen met de belofte van iets zonnigs en vriendelijks.

Pantone 2021: Ultimate Gray en Illuminating

De boodschap is duidelijk: een combinatie van blijdschap ondersteund met kracht. Een ambitieus en hoopvol geluid vanuit Pantone omgezet in twee kleuren; passend bij het jaar dat ons te wachten staat.

Pantone kleur 2021: Illuminating

Waar komt deze warme en vrolijke gele kleur vandaan? In een wereld van continue onzekerheid is men zoekende naar manieren om deze onzekerheid een plek te geven maar ook te overkomen. Belangrijke elementen hierin zijn jezelf omringen met energie, transparantie en hoop. Vitaliteit en een licht gevoel van blijdschap zijn zeer welkom en nodig: vandaar de keuze voor deze optimistische geeltint doordrenkt van pure zonne energie!

Pantone kleur 2021: Ultimate Gray

Grijs staat symbool voor solide en betrouwbare elementen; elementen die eeuwig blijven bestaan en een stevige fundering bieden. Deze kleur staat voor de stenen op het strand en voor andere natuurlijke elementen die de tand des tijds altijd hebben weten te doorstaan. Het grijs binnen de Pantone kleuren 2021 stelt ons gerust, moedigt gevoelens van kamlte aan, geeft ons stabiliteit en ten slotte een flinke dosis veerkacht.

De vereniging van een blijvend ‘Ultimate Gray’ met de levendige gele kleur ‘Illuminating’ drukt een positieve boodschap uit, ondersteund door standvastigheid. Praktisch en oerdegelijk, maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch, dit is een kleurencombinatie die ons veerkracht en hoop geeft. We hebben het gevoel nodig dat we zowel worden aangemoedigd als vooruit worden geholpen; dit is essentieel voor de menselijke geest.

Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute

Bron:https://www.architecturaldigest.com/story/the-pantone-colors-of-the-year-for-2021-are-ultimate-gray-and-illuminating

Pantone Color of the Year 2021: waarom niet één maar twee?

Simpelweg omdat deze twee kleuren elkaar aanvullen. Volgens Leatrice Eiseman van het Pantone Color Institute drukt deze balans zowel de tijd waarin we leven maar ook onze behoeftes uit. Het sprankelende geel staat voor de behoefte om gezien, gehoord en erkend te worden. Deze kleur gaat goed samen met het Ultimate Gray dat de behoefte aan inzichten, innovatie, Intuïtie, respect voor wijsheid, ervaring en intelligentie weergeeft. Deze twee kleuren samen inspireren ons voorwaarts te gaan en moedigen aan om nieuwe manieren van denken en concepten te ontwikkelen.

Pantone Colors 2021: waar komen ze vandaan?

De Pantone kleur 2021, maar ook van alle voorgaande jaren, wordt gekozen door het Pantone Color Institute. Dit instituut is een afdeling binnen Pantone die gedurende het hele jaar verantwoordelijk is voor het uitbrengen van de belangrijkste en grootste trends wat betreft kleuren. Zo brengt het Pantone Color Institute ieder seizoen de top runway kleuren uit – gericht op de modebranche. Daarnaast selecteren zij de Pantone Color of the Year en voorspellen zij ‘Global Color Trends’ de kleur trends die overal, in verschillende industrieën ter wereld, een grote rol zullen gaan spelen. Zo ook in de interieurbranche.

grijs met gele producten op een tafel

The union of an enduring Ultimate Gray with the vibrant yellow

Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute

Inrichten met Ultimate Gray en Illuminating

Omdat grijs een neutrale kleur is en geel juist meer knallend is de combinatie van deze twee kleuren een goede match in je interieur. Wanneer je grijs en geel als basis neemt kan je accessoires toevoegen in bijvoorbeeld de kleuren goud en zwart. Houd altijd in gedachten dat basiskleuren met een warme ondertoon het beste met warme kleuren gecombineerd kunnen worden en koele basiskkleuren juist met koele kleuren. Geel en ook de kleur ‘Illuminating’ is een warme kleur, kies daarom voor de combinatie met andere warme kleuren. Ultimate Gray heeft een gerustellende en warme uitstraling en is daarom ook het beste te combineren met andere kleuren met een warme ondertoon. Een warme kleur groen, bijvoorbeeld mosgroen, is een goede combinatie met Ultimate Gray maar ook met allebei de Pantone kleuren 2021.

Inrichten met Westwing in de Pantone kleuren 2021

Westwing heeft zowel meubels als decoratie in beide Pantone kleuren. Om je alvast een beetje opweg te helpen hebben wij hieronder onze bestsellers en meest passende producten uitgestald. Combineer de grijze modulaire hoekbank Lennon bijvoorbeeld met linnen kussens in het geel. Voor een subtielere update van je interieur kan je denken aan een tafellamp met betonnen voet of een handgemaakte gele vaas.

Meer kleur inspiratie opdoen?

Lees ook onze artikelen over welke kleur bij grijs past, hoe je de kleur geel in je huis combineert, welke kleur bij goud past en misschien wil je weten welke kleuren überhaupt goed bij jouw stijl en behoeften passen? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel. Wil je gelijk nieuwe items voor in je huis shoppen in de nieuwe Pantone kleuren 2021? Westwing heeft veel meubels maar ook decoratieve items in de nieuwe Pantone kleuren. Veel plezier met intrichten en decoreren!